2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

tiistai 7. heinäkuuta 2015

Lisää tyllihamosia

 Kiinanpioni 'Festiva Maxima' (Paeonia lactiflora) on aloittanut lähtölaskennan. Tyllihamosen arvioitu avautumisaika on parin päivän sisällä.

 Turun messuilta hankkimani 'Huurretta suuteleva kukka' (P. lactiflora) on kukkiessaan kerta kaikkisen ihastuttava näky! Olen istuttanut tämän uuteen pihaamme ja sitä voi tulevina vuosina ihastella vaikkapa keittiön ikkunasta.

Eilen alkuillasta alkanut sade on jatkunut tänään. Olen niin tyytyväinen, että kaikki kukkivat pionit on nyt tuettu. Tai no...'Dr. Alexander Flemingillä' (P. lactiflora) tosin on vain yksi tuki kasvuston etupuolella, koska kukkavarret nojaavat vahvasti sinne. Sade oli hakannut kukkia sen verran, että yksi varsi oli keikannut tuen sivusta ulos ja nojaili viereiseen kasviin. Täytynee vääntää vielä muutama tuki. 'Huurretta suuteleva kukkakin' on vailla tukea, sillä vähän niin kuin unohdin sen olemassa olon hetkellisesti... Ups...

Tunnelmallista tiistaita!

16 kommenttia:

Intianminttu kirjoitti...

Upeaa pionien kukintaa! Kyllä tätä on taas vuoden saanutkin odottaa! Meillä Sarah B. on vielä tiukasti nupussa ja muut jurovat.

pioni kirjoitti...

Minä en ole käynyt ollenkaan tarkastamaan päivän tilannetta. Kun on pilvistä ja kylmää, ajattelin etteivät ole avanneet uusia nuppuja...
Ehkäpä käyn kuitenkin pihakierroksella:)

Tiina kirjoitti...

Intianminttu: Sarahit on meilläkin vielä nupussa ja tietyt pionit vaan jurovat vuodesta toiseen.

Pioni: Käypä ihmeessä! :)

jori kirjoitti...

Pionit ovat niin hurmaavia juuri nyt =) Ajattelin poimia valtaisan pioninkukkakimpun sisälle, kun maatiaispionit ovat ryhtyneet niin yltiöpäiseen kukintaan. Sinulla on niin mainiota nuo tuet, meiltä kun ne puutuu niin sade lakoo ihanuudet oitis.

MarikaH kirjoitti...

Huikean kauniita!

Saila kirjoitti...

Oi kun on ihania!

Tiina kirjoitti...

Jori: Meillä ei vielä ole niin yltiöpäistä kukintaa että raaskis kovin montaa maljakkoon ottaa.

MarikaH,ja Saila: Kylllä <3 <3 <3

Satu Kukkaiselämää kirjoitti...

Ihanat. Meillä on vain muutama nuppu. Mököttävät syksyn siirrosta.

Riitta Jylhä kirjoitti...

Upeita kukkia ja kuvia. Ja lisää nuppuja aukeamassa.

Riina kirjoitti...

Vaikka vesisade saa pionit rötköttämään (tukienkin kanssa), niin nuo kuvat joissa pioneissa on vesipisaroita on todella upeita! Ihanat pionit!

Tiina kirjoitti...

Satu: Kyllä ne siitä pian reipastuu! :) Onneksi aina voi virtuaali-ihastella kukintaa.

Riitta Jylhä: Kiitos, Riitta! Kutkuttavaa odotusta tarjoilevat nuo nuput.

Ruususuun äiti kirjoitti...

Ihan samaa odotellaan täälläkin :) kamala odotus päällä! Ihania kesäpäiviä!

anski kirjoitti...

Hienoja pisarakuvia, täälläkin odotellaan pionien nuppujen pullistumista.

Kivipellon Saila kirjoitti...

Meillä Sarah B ja Karl Rosenfield odottelevat sateen loppua ja sitten avaavat suuret kukkansa, onneksi sillä tuo pakanan sade piiskaa! Ihana tuo 'Huurretta suuteleva kukka' meille mahtuisi vielä...rakennan uutta pionipenkkiä :D Ja tuo Aleksanteri...jotenkin rakastan kaikkein eniten vaaleanpunaisia pioneja...se juontuu lapsuudesta, mun ihana ensirakastuminen pioneihin oli pikkutyttönä mummun naapurin tädin Saraheihin!

Upeita kukkia, upeita kuvia!

Tiina kirjoitti...

Ruususuun äiti: Heippa ja kiva kun kommentoit :) Jep, odotusta ilmassa.

Anski: Kiitos! :)

Kivipellon Saila: Kiitos :) Meilläkin ne ovat vielä nupussa. Taas sataa, mä en kestä :( Tuo on aika ihana tuo Huurretta pussaileva, hassuja terälehtiä "väärässä kohdassa".

Maria kirjoitti...

Ihastuttavia kerrosmekkoja!