2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Kaunottaria

 Pionit ovat tänä kesänä venyneet pituutta niin, etteivät harjaterästuet enää tahdo pystyä tukemaan niitä. Täällä on myöskin satanut rankasti parina viime päivinä, oikeita ukkoskuuroja. Perjantai-illalla ukkonen kolisi kilometrin päässä ja vettä satoi muutamassa tunnissa 37 milliä. Onneksi suurin osa pioneista on vasta nupulla. Tämä valkoinen ihanuus on perinteinen kiinanpionilajike 'Festiva Maxima' (Paeonia lactiflora).

 'Karl Rosenfeld'. Täydellinen väripari huvimajan nurkkalautojen kanssa!

 Tämän kaverin ostin viime vuonna 'Barrington Belle' -lajikkeena. No, sitä tämä ei näköjään ole, sillä 'Barrington Belle' on punakukkainen.

 Tänä vuonna hankittu 'Sorbet'  (P. lactiflora) ilahduttaa yhdellä kukalla.

 'Sarah Bernhardt' (P. lactiflora) on vasta availemassa ensimmäisiä kukkiaan. Hyvä niin, josko vältyttäisiin isommilta sateilta.

Päivänkakkaroiden (Leucanthemum vulgare) ja rohtosormustinkukkien (Digitalis purpurea) joukossa kukkii edelisvuonna istutettu kiinanpioni 'Lady Anna'. Se on yksi suosikeistani. Kukan keskusta on ihanan persikkainen. 

Mulla on tällä hetkellä 25 eri pionilajiketta, mutta koska ne on pääasiassa hankittu kolmen vuoden sisällä, ei suurin osa vielä kuki ollenkaan. Laskujeni mukaan vielä on neljä lajiketta tulossa kukkaan.

Lunkia sunnuntaita!

15 kommenttia:

jori kirjoitti...

Oi, oi mitä ihanuutta. Maxima on häkellyttävän kaunis ja komea. Ehkä meillekin pitäisi alkaa hankkia noita pioneita kun näyttävät niin upeilta =)

Minna kirjoitti...

Meillä ovat tänä vuonna kovasti rähmällään. Sinulla mukavasti säilynyt pystyssä!

Airisrannan Päivi kirjoitti...

Mahtava pionifarmi sinulla. :) Meillä pionit kasvavat ruusupensaiden ympäröimänä. Vasta kun muutimme asumaan Airisrantaan, huomasin, että ruusupensaiden keskellä kasvaa jotain muutakin. Pionit olivat olleet vuosia vaahteranlehtien ja muiden kasvien peitossa piilossa. Pitäsikin mennä taas tukemaan, menevät kohta maata myöden. :)

Tiina kirjoitti...

Jori: Teillehän niitä mahtuisi kunnon kokoelma ;) Seuraava hullutuksen kohde? ;)

Minna: Nämä on pääasiassa vielä nupussa, ehkä siksi niin hyvin pystyssä. JA onhan noista tuista nyt hyötyäkin, vaikka pituutta ovatkin venähtäneet tosi paljon nuo pionit.

Airisrannan Päivi: Ruusupensaathan toimivat sitten vähän niin kuin tukina pioneille :)

Katja kirjoitti...

Pionit on puutarhan keisarinnoja :) Todella kauniita lajikkeita.

Kivipellon Saila kirjoitti...

Sinulla on jo aika merkittävä kokoelma pioneja, ne ovat niin ihania. Minulla on menossa keltainen kausi, kaukasuksen pioni on hankintalistalla ja tuo 'Sorbet', ihania kukkia ja ihanat tuoksut melkein kaikissa. Kuningatar 'Sarah B' ei kuki meillä vielä, onneksi koska sen kukat ovat niin raskaat ja vesi ne vain lyttäisivät. Nyt sateen takia ei ole ollut pionikesä ja ne eivät pääse näyttämään täyttä ihanuuttaan mutta herkkupaloja kylläkin!

Elmeri kirjoitti...

Upea tuo Lady Anna! Nimi taitaa jäädä korvan taakse, ihana tuo kellertävä keskusta :). Minunkin tekisi mieli perustaa tuollainen pionien luvattu maa, ne on niin upeita ettei (melkein) muita kukkia tarvitakaan :D

Pirjo kirjoitti...

Kaunottaria tosiaan!

Tiina kirjoitti...

Katja: Kyllä, nimi ei ole ollenkaan liioteltu näiden kohdalla :)

Kivipellon: Noo, aika pienihän tämä kokoelma todellisuudessa on, mutta enpä ole kovin kauaa pioneita ehtinyt vielä keräilläkään.

Elmeri: 'Lady Annaa' ei voi muuta kuin suositella, ihana kaunis kukka :)


Pirjo: Jep :)

Kurjenkello kirjoitti...

Ihania! Pionit ja rankkasateet ei oikein sovi yhteen, onneksi tukemalla saa vähän pelastettua. Pioneissa on vaikka mitä ihanuuksia, itse hommasin 'coral charmin' tänä keväänä.

Tiina kirjoitti...

No näinpä :/ Pionihulluus on paha juttu lompakolle :D

maatuska kirjoitti...

Ihana tuo Festiva Maxima.

Sametti Hortensia kirjoitti...

Upea pionikokoelma! Vaatii kärsivällisyyttä odotella kukintaa...ihanaa jos vielä tulee uusia kukkaan hissukseen. Täälläkin kukkivat vielä kauniisti. Onpa teillä tullut hurjan paljon vettä kerralla!

pioni kirjoitti...

Muutaman vuoden kuluttua teillä on upea pioninkukkapaljous!

Maria kirjoitti...

Tämä kesä on kasvattanut varsia! Ihana odotella kokoelman kukintaa pikkuhiljaa!