2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Puutarhakuulumisia

 Pitkästä aikaa vähän puutarhakuvia. Raportoitavaa ei vielä juurikaan ole ollut, sillä puutarha on vasta kuoriutumassa esiin lumen alta.

 Talon eteläseinustalta löysin kuitenkin kevätsahrameiden (Crocus vernus) alkuja. 

 Nämä lehdet kuulunevat puistolumikellolle (Galanthus nivalis). Ainakin nousevat samasta kohtaa, johon niitä edelliskeväänä istutin.

 Metsäalppikello (Soldanella montana) on selvinnyt ensimmäisestä talvestaan puutarhassani. Ihan yhtä freesi kuin syksylläkin.

 Kultasahrameita (Crocus chrysanthus)...

 Koreanhelmipensas (Exochorda serratifolia 'Snow White') on talvehtinut jo hmm... kolme talvea (?) oikein hyvällä menestyksellä ja kasvanut ja tuuhistunut upeasti.

 Harjaneilikat (Dianthus barbatus) ready to grow!

Myös tulppaaneita (Tulipa ) pukkaa ylös maasta. 

Aurinkoa viikkoonne!

15 kommenttia:

Maarit kirjoitti...

Ihanat keväiset kuvat!

Saila kirjoitti...

Ihania lukuisia nenänpäitä! Tuota Soldanellaa täytyy nyt tosissaan hankkia, jos se on noin hieno heti keväällä lumen sulettua. Se taitaa vain olla niin pieni, että olen pelännyt sen jäävän reheväkasvuisella tontillani muiden jalkoihin. Ehkä sille silti löytyy sopiva paikka. Kyllä nyt tapahtuu yhdessä päivässä vaikka mitä, kun on näin aurinkoista :-)

Suvikummun Marja kirjoitti...

No olihan sielläkin jo vaikka mitä piipposia näkyvissä!
Mun metsäalppikellossa on jo hienot tummanpunaiset nuput, tai en tiedä, ovatko lehden alkuja. Se vaan on täällä hetkellä vähän liian aurinkoisessa paikassa kun koivut eivät vielä varjosta. Pitää ehkä laittaa hänelle pieni aurinkovarjo....
....ja onnea pikkuiselle vauvelille ja tädille myös :)

Cheri kirjoitti...

Nyt se alkaa, kaikenlaista mielenkiintoista jo kasvamassa siellä. Nyt on niin ihanaa kierrellä katselemassa piippoja vaikka meillä vieläkin on osa kukkapenkeistä lumen alla. Maata paljastuu kuitenkin joka päivä reilusti lisää.

Tuitiina kirjoitti...

Kuinka keväistä ja vähälumista teillä jo onkaan! Näyttää ihanalta ja niin ihanasti siellä jo kurkistelee monenmontaa kukkasta, vähän kuin lupaa kysyen, saako jo tulla :-D

Irene kirjoitti...

Metsäalppikello se sieltä käpyjen välistä näyttäytyy. Ihanaa, että on talvesta selvinnyt. Ja paljon on piippoja näkyvissä. Vakaasti ja varmasti se kevät siellä töitään tekee.

Tiina kirjoitti...

Maarit: Niinpä :) Ja aurinko paistaa tänäänkin täydeltä terältä!

Saila: Pieni hän on kyllä. Ensimmäinen talvi tosiaan takana, katsotaan miten hän lähtee kasvamaan ja kehittymään tästä.

Suvikummun Marja: No kyllä niitä juu löytyi, kun etsi :) Oi, nuppuja jo, vau! Laita sellainen drinkkivarjo ;D Ja kiitos <3

Cheri: Ihan parasta aikaa on tämä <3 Ja aina vaan paranee.

Tuitiina: Ja musta kun tuntuu, että sitä on edelleen ihan liikaa :D Mutta jos ajatellaan, että nyt on maaliskuun puoliväli niin onhan tämä varsin vähäinen lumimäärä.

Irene: Jep :) Kyllä ne sieltä taas lähtee kasvamaan, vanhat tutut ja uudet kasvihankinnat.

Kurjenkello kirjoitti...

Hyvin siellä näyttää olevan jo kevät käynnissä. Nyt on ollut niin aurinkoista, että lumet ovat lähteneet ihan silmissä. Hieman kyllä pelottaa tämä aikainen kevät, iskeekö talvi sit takaisin jossain vaiheessa!

Sametti Hortensia kirjoitti...

Ihanaa, ihan täysi kevät ja kukkii pian! Aivan hillittömän ihania kasveja sulla! Löytyykö tuosta helmipensaasta kukkivaa kuvaa, tulin uteliaaksi :)

Tiina kirjoitti...

Kurjenkello: Toivotaan, että kevät etenee suotuisasti ilman takapakkeja :)

Sametti Hortensia: Niinpä!! Kiitos. Kyllä löytyy kuvia, hän on täällä blogissa esiintynytkin kukkaisasussaan.

Airisrannan Päivi kirjoitti...

Teillähän maasta tunkee jo vaikka mitä! Kevään etenemistä on ihana seurata juuri noista pienistä vihreistä aluista, joita mullasta ilmestyy koko ajan lisää.

Susanna kirjoitti...

Paljon on kevään merkkejä teidän pihalla :)

Tiina kirjoitti...

Airisrannan Päivi: No yllättävän noita sitten löytyikin, kun aloin etsiä :) Nuo pienet alut ovat niin maagisia.

Susanna: No juu, kyllähän niitä sieltä sit lyötyi, kun kontalleen laskeutui ;)

pioni kirjoitti...

Näistä pienistä väriläikistä se kevät alkaa todenteolla!

Tiina kirjoitti...

Kyllä! Nytkin niin ihana auringonpaiste, että ulos on lähdettävä!