2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

torstai 19. helmikuuta 2015

Viisi kysymystä

Marialta Puutarhakamarista saapui haaste, kiitos paljon!
Maria heitti viisi kivaa kysymystä.

1. Mikä on mielestäsi parasta aikaa olla puutarhassa?
Keväiset päivät ovat ehkä kaikkein parhaimpia, vaikka ainahan puutarhassa on ihanaa olla. Sellaiset päivät, kun päivisin auringossa on jo mukavan lämpöistä, mutta illalla viileys hiipii kuin huomaamatta ja aurinko paistaa matalalta. Ilmassa tuoksuu silloin ihan erityiseltä.

2. Mikä on lempiruususi? Miksi juuri se on valloittanut sydämesi?
Tähän on ihan mahdotonta valita vain yhtä. Mulla on tällainen kolmen kärki: valamonruusu, neilikkaruusu 'F.J. Grootendorst' ja mustialanruusu. Valamonruusu on vain niin kaunis. Neilikkaruusu samaten, lisäksi se kukkii tosi pitkään. Mustialanruusulla on suuri tunnearvo, sillä kasvi on mummuni peruja ja ollut pihassa aina. Sen tuoksussa kiteytyvät monet lapsuuskesien muistot.

3. Nimeä mielestäsi parhain kevät- ja syyskukkija. Miksi juuri ne?
Kamalan vaikea valita vain yksi... Jos vastaan vaan ympäripyöreästi sipulikukat tähän kevätkohtaan. 
Kevätkurjenmiekka 'Halkis' oli rakkautta ensi silmäyksellä! Näitä lisää!
Syyskukkijoista taas...
...ehkäpä syysvuokko?

4. Teetkö puutarhan kasvihankintoja suunnitelman mukaan vai hetken mielijohteesta?
Sekä että. Useimmiten olen miettinyt väri- tai kasviyhdistelmiä johonkin kohtaan puutarhaa ja sitten lähden taimistolle tsiigailemaan, mitä on tarjolla. Usein poistun kaikenlaisten heräteostosten kera. Ja se on oikeastaan ihan parasta, ettei liikaa suunnittele.

5. Lempihyötykasvi, jota kasvatat?

En juurikaan kasvata hyötykasveja, koska niiden hoito on vaikeaa, kun en asu samassa paikassa missä puutarha sijaitsee. Kasvihuonekurkut ja sipulit ovat simppeleitä. Kurkkujen kasvattaminen ei tosin olisi mahdollista, elleivät vanhempani hoitelisi kasvihuoneen tuuletusta ja kasvien kastelua.

8 kommenttia:

Maria K kirjoitti...

Tuoksut ja niihin liittyvät muistot voivat tosiaan jäädä hyvin mieleen vaikka koko elämän ajaksi. Ihana kun voit muistaa ruusun tuoksun jo lapsuudesta. Halkis on tosiaan vastustamaton. Kauniita kuvia löysit ja laitoit taas blogiisi. Oli mukava lukea!

Irene kirjoitti...

Ihania kesäkuvia!
Auringonläikkä on niin hoitava tuossa ekassa kuvassa.
Onpas vahvat värit tuossa Halkiksessa.
Kivaa, että muutkin ovat niin vietävissä hetken mielijohteessa.

Maria kirjoitti...

Oih, huikeat kuvat, kevätkaipuu aivan kuristaa kurkkua!

Tiina kirjoitti...

Maria K: Tuoksumuisti on ihmisillä todella vahva! Kiitos paljon, kiva kuulla että tykkäsit :)

Irene: Ekassa kuvassa on just se matalalta paistava keväinen ilta-aurinko, joka on jotenkin maaginen. 'Halkis' on upea sävyinen! Oikea taideteos. Pitäis varmaan opetella olemaan vähän suunnitelmallisempi, mutta toisaalta se ei oikein istu tällaiselle helposti asioista innostuvalle ihmiselle ;)

Maria: Toden totta. Mutta aatteleppa miten pian tää talvi on mennyt, ainakin musta! Kohta alkaa jo maaliskuu, huhhuijaa!

Tuitiina kirjoitti...

Ihana tuo ensimmäinen kuva...kesä <3
Valamonruusu on myös minun suosikki ruusuista, muista ei kokemusta :-)
Kyllähän sitä saa suunnitelmat tehdä, et mitä puutarhalta hankkii, mutta harvoin sieltä palaa vain ne suunnitellut kasvit mukanaan ;-D

Kurjenkello kirjoitti...

Voi, mitä kesäisiä kuvia. Olisikin jo kesä! Neilikkaruusun taidan ensi kesänä hommata. Moni on sitä kehunut ja mukavaa jos kukkii kauan! Tervetuloa muuten kurkkaaman minunkin blogiini joskus :)

Tiina kirjoitti...

Tuitiina: Niinpä :) Onko se sitten itsehillinnän pettämistä vai valtavan inspiraation toteuttamista, sen voi jokainen itse päättää :D

Kurjenkello: Neilikkaruusua voi kyllä lämpimästi suositella :) Kiitos, tulen kyläilemään!

Sametti Hortensia kirjoitti...

Ihanat kuvat ja vielä ihanammat vastaukset. Korituoli on niin hieno. Ja kukka-asetelma ekassa kuvassa on mun lemppari :)