2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Suppilovahverokeitto


Eilen olin elämäni ekaa kertaa sienestämässä kera ystävien.
Kerättiin suppilovahveroita, jonkin verran niitä löydettiinkin vaikkei kauheen pitkään metsässä oltukaan. Illalla syötiin suppilovahverorisottoa ja tänään suppilovahverokeittoa. Risotosta ei ole kuvia, katosi nopeasti parempiin suihin ;)

Suppilovahverokeittoon tarvitset: 

50 g voita
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
pari purjoa
 litra suppiksia 
2 dl kuohukermaa (mä ostin vahingossa ruokakermaa)
pala koskenlaskijaa 
hyppysellinen mustapippuria
tukko persiljaa

Voi sulatetaan, sipulit kuullotetaan voin seassa.
Kyytiin lisätään suppikset ja niiden annetaan pehmetä.
Sitten kerma ja koskenlaskija, anna muhia hetkisen aikaa.
Mausta mustapippurilla ja persiljalla ja anna vielä hetki hautua.
Valmis vartissa! :)

9 kommenttia:

Irene kirjoitti...

Jo oli hyvää!
Suppikset ovat parhautta!

Maarit kirjoitti...

Nam!

Tiina kirjoitti...

Irene: Jep :) Mä olen vähän myöhäisherännäinen näitten suhteen.

Maarit: Oli kyllä ihan hyvää :)

TeSa kirjoitti...

Oi, nams!

Cheri kirjoitti...

Nam, nam, nam! Suppikset ovat ihania, kookosmaito sopii myös erittäin hyvin suppiskeittoon. Vielä ei taida olla paras suppissesonki, mutta hienon saaliin saitte.

Tiina kirjoitti...

TeSa: :P

Cheri: Kiitos vinkistä! Mä en näistä sesongeista oikeen tiedä, tää on niin uutta mulle :)

annekatariina kirjoitti...

Suppilovahverot ovat niin hyviä ja niitähän riittää vielä pitkälle syksyyn. Uudestaan vaan sienimetsään.

Suvikummun Marja kirjoitti...

Jaahas, sienikeittoa....
Olen vielä myöhäisherännäisempi kuin sinä. En vaan syö sieniä, enkä aio opetellakaan ;D

Tiina kirjoitti...

Annekatariina: Juu, katotaan jos ehdin :)

Suvikummun Marja: Juuh... Ei kaikkea oo pakko syödä jos ei tahdo ;)