2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

lauantai 2. elokuuta 2014

Kaunosilmiä

 Metsänrajaan viime vuonna perustamassani penkissä hehkuvat syyskaunosilmät (Coreopsis verticillata) taustallaan metsälauhaa (Deschampsia flexuosa).

 Vieressä myös syysleimu 'Spitfire' (Phlox paniculata).

 Rosariossa on esillä punaisen värikirjoa.

 Neilikkaruusu 'F.J. Grootendorst' (Rosa Grootendorst-Ryhmä) ihastuttaa pitkällä kukinnallaan. Lemppariruusujani 

 Maanpeiteruusu 'Hobby' (Rosa) on myös osoittautunut erittäin talvenkestäväksi ja runsaskukintaiseksi,

 Autotallin takana ohikulkijoita ilahduttavat 'Aida'-syysleimut...

 ...sekä pieni pallohortensia (Hydrangea arborescens).

 Autallin päädyssä taasen kukkivat tarhajuorut (Tradescantia Andersoniana-Ryhmä).

 Ruusukaunosilmät (Coreopsis rosea 'American Dream') ovat tämän kesän hankintoja Taimimoisiolta. Voi miten ne ovat suloisia! 


Tämä tuntematon vanha syysleimu kukkii ruusukaunosilmien vierustoverina.

Kivaa viikonloppua!

10 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Oo, ihana tuo vanha hempeä syysleimu!
Syyskaunosilmäsi ovat kauniita, kivan keveä tuo metsänreunaistutus. Minulla kaunosilmät eivät ole talvehtineet kuin kerran ja silloinkin olivat erittäin kituliaita seuraavana vuonna ja kuolivat pois, höh.

mummeli kirjoitti...

Tuo viimeinen kuva on kaunis, erikoinen väri leimussa. kauniitä myös kaikki muuy, muta tuossa on jotain lumoa.

Cheri kirjoitti...

Kaunis väri tuntemattomassa syysleimussa. Ostin viime kesänä pari halpistaimea, Lavendelwolke. Pussin kuvassa ne olivat vaaleansinisiä, mutta aukesivat juuri tumman violetteina. Neilikkaruusu on myös upea.

Iisa kirjoitti...

Kaunis tuo maanpeiteruusu! Haaveilen pallohortensiasta, mutta en tiedä sen menestymisestä III-vyöhykkeellä. Nippanappa jossain suojaisassa paikassa..

leenajapojat kirjoitti...

Onpa suloinen tuo ruusukaunosilmä ja ihana sävy tuntemattomassa leimussa...herkän näköisiä molemmat.
Eikä tuo maanpeiteruusukaan ole hasumpi. Ootko jostain täältäpäin taimistolta ostanut sen ?
Syyshohdekukkia olisin halunnut hommata lisää....niitä en ole löytänyt enkä punalehtistä syysmaksaruohoa enkä enkä, pinkkiä harmaakäenkukkaa. No niitä kyllä, ensi kesänä pitäis putkahdella, tänään istutin alkuja maahan..Vuosi sitten multiksesta löytyi vaikka mitä !

Sirkka kirjoitti...

Olet saanut paljon ja monenlaisia kauniita kukkijoita aikaan ja nyt niitä ihastelet ja hoivaat ilolla!
Minä kun olenaikoinaan istuttanut maanpeiteruusuja niin osa menee pitkin maata ja jäävät sinne muiden jalkoihin. Minun olisi täytynyt laittaa ne rinteeseen siitä ne olisivat hyvin laskeutuneet alaspäin.
Kauniit syysleimut, muistelen kun ostin ensimmäiset kauan sitten ja niihin ilmestyi härmää, niin hävitin kaikki pois hölmöyksissäin, koska pelästyin että se leviää..tänä vuonna istutin uuden ja nyt on seurattavaa:)
Moikkelista seuraavaan kertaan voi hyvin Tiina<3

Tiina kirjoitti...

Saila: Eikö olekin :) Oi, mikähän siinä sitten on, etteivät ne siellä ole viihtyneet :/

Mummeli: Kiitos :)

Cheri: Niin on :) Tummanviolettikin kuulostaa ihanalta.

Iisa: Kiitos, se on kyllä oikea ihanuus. III-vyöhykkeellä pallohortensia voi menestyä ainakin vähän suojaisemmilla paikoilla.

Leenajapojat: Porin Multasormesta on tuo maanpeiteruusu, ihan niitä perus Tantoppeja, mitä aina myydään rullakoittain.

Sirkka: Kiitos :) Maanpeiteruusu kannattaa sijoittaa aina vähän etualalle tai ihan omaan rauhaansa niin näkyy paremmin :)

Irene kirjoitti...

Ruusukaunosilmä ja syysleimu ovat varmasti kaunis yhdistelmä. Molemmissa on niin ihanat värisävyt.
Huomaan, että olet perusteellisesti kattanut rosariosi multapinnan. Tuo minunkin täytyy tehdä syksymmällä kun on viileämpää. Ruusupenkkini on täynnä rikkakasveja eikä nyt oikein innosta tuo kitkeminen. Keväällä ja syksyllä se on ihan mukavaa puuhaa.

Anonyymi kirjoitti...

Pallohortensioissa on tänä kesänä todella muhkeat kukat, missä vaan olen niitä nähnyt. Itselläni se on ollut kaksi vuotta tuulisella pihalla kakkosvyöhykkeellä. Kauniita kukkia sinulla. Lämmintä loppuviikkoa. Tv Marja.

Tiina kirjoitti...

Irene: Hempeitä ovat kumpainenkin :) Rosariossa on katteena ensin sanomalehti ja sen päällä kuorikate. Ovat pitäneet hyvin jopa juolavehnän kruissa.

Marja: Kiitos :) Mun pallohortensia on hiukan huonossa paikassa tai kaipaisi vähän lannoitusta ainakin. Ehkä myös kosteamman kasvupaikan. Siksi kai siinä on niin vähän kukkiakin plus että on vasta nuori taimi. Ehkä se siitä pikkuhijaa :)