2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

maanantai 14. heinäkuuta 2014

Valta vaihtuu

Osa pioneista tiputtelee jo terälehtiään maahan. Pikkuhiljaa valta vaihtuu ruusuille.

 Neilikkaruusu 'F.J. Grootendorst' (Rosa Grootendorst-Ryhmä) on aina etunenässä aloittamassa kukintaa. 

 Sen lisäksi rosariota värittävät jalokurjenpolvi 'Patricia' (Geranium-risteymät), joka sointuu kauniisti yhteen neilikkaruusun pinkin kanssa.

Valamonruusu (Rosa 'Splendens') on kenties kaikkein kauneimpia ruusuja, joita tiedän. Se kukkii metsikössä, mutta aion siirtää sen rosarioon parempaan multaan viime talvena paleltuneen kääpiöruusu 'Pink Pinsin' tilalle.

 Mustialanruusu (Rosa 'Minette') on pihamme vanhin ruusu. Sen on mummuni aikoinaan istuttanut. Tänä vuonna kukkien huumaava tuoksu on miedompi kuin yleensä, liekö syy kylmissä ilmoissa.

 Tarha-alpi (Lysimachia punctata) on levinnyt niin runsaasti peittäen jo naapurikasveja alleen, että leikkelin aika ison kimpun sisälle maljakkoon.Ruusuntuoksuista viikkoa!

13 kommenttia:

jori kirjoitti...

Puutarha on kesäisin kuin yhtä suurta näytelmää =) Valta vaihtuu ja uudet pöyhistelevät neidot astuvat estraadille =) Kauniita kukkijoita =)

Maria kirjoitti...

Kesä etenee ja sen myötä puutarha muuttaa ilmettään. Ruusut ovat ihania, tänään hankin yhden lisää, Kanadalaisen 'John Davis'- pilariruusun.

Pirjo kirjoitti...

Kukin vuorollaan ja ensi vuonna sitten uudelleen:)

Tiina kirjoitti...

Jori: Draamaa suorastaan ;)

Maria: Kuulostaa hyvältä! Puutarhan ilmeen muuttumista on ilo seurata.

Pirjo: Näinpä :)

intopii kirjoitti...

Olipa hyvin houkutteleva ja myyvä otsikko - oli pakko tulla kurkkaamaan (vaikka olisin tietty tullut muutenkin ;-D), mistä on kyse.

Pionien pörhistely alkaa olla loppusuoralla täälläkin. Meillä tilalle ei vain tule ruusuja, vaan... öh... mitähän siellä nyt olisi kukassa? Ukonkelloja ja ritarinkannuksia :)

Saila kirjoitti...

Onneksi ovat ruusut, kun pionit lopettavat! Ja ruusut sitten kukkivatkin.. ainakin nuo Grootendorstit, pakkasiin asti. Se on mahtavaa. Muista, että valamonruusu leviäää.... ja leviää... ;-)

pioni kirjoitti...

Mun ruusutarhan ruusut kaipaavat joitain kavereita, kurjenpolvia ehkä...

Tiina kirjoitti...

Intopii: Heh :P Pääasia, että kukinta jatkuu!

Saila: Niinpä! :) Valamonruusu saa levitäkin ;) Nyt se suorastaan kituu tuolla metsikössä.

Pioni: Mä ainakin lämpimästi suosittelen kurjenpolvia!

Cheri kirjoitti...

Onneksi tapahtuu vallanvaihtoa, eikä tarvitse jäädä kaipaamaan kuihtuneita. Hävitin tarha-alpin kokonaan kukkapenkistä, se kukoustaa nyt omassa rauhassaan muutamassapaikassa pihan laidoilla. Loistava väripilkku, mutta liian dominoiva muiden seurassa. Ruusut ova ihania!

Pinuski kirjoitti...

Aikansa kutakin, harmi kun pionit ovat niin lyhytikäisiä kukkijoita. Mutta aivan ihanaa kun ruusukausi on aluillaan! Puolet ovat minulla aloitelleet kukintaansa ja toista puolta odotellaan täpinöissä.

Irene kirjoitti...

Nautitaan nyt ruusuista!
Ja ilmoista ja sydänsuvesta!

Suvikummun Marja kirjoitti...

Onneksi vielä riittää uusia valtiattaria, vaikka pionit lopettelevatkin jo!
Viime päivien sateet ovat varistaneet viimeisetkin terälehdet pioneista, paitsi Scarlett O`Hara jatkaa aina vaan, vaikka aloittikin ihan ekana!
Valamonruusu on minunkin mielestäni se ihanin ♥
Mun kaikki ruusut ovat vielä niin uusia ja pieniä, että eivät tänä kesänä tee vielä montaa kukkaa, mutta punahatuissa on jo isot nuput, jee! Voi alkaa odotellla perhosiakin. Ja lumikärhö avaa ihan pian ekat kukat, mites sun lumikärhösi?

Tiina kirjoitti...

Pinuski: Sanos muuta :)

Irene: Paljon ilonaiheita, kun vaan muistaisi nauttia hetkistä. Se pääsee välillä unohtumaan.

Suvikummun Marja: Mun lumikärhölle kävi vähän köpelösti, kun siirsin sen. Otti aika koville ja jouduin leikkaamaan sitä rankalla kädellä. Eli tänä vuonna ei juurikaan lumikärhön kukintaa voi ihastella :/