2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

perjantai 4. heinäkuuta 2014

Pionipäivät

 Taimimoisiolla vietetään tänään ja huomenna pionipäiviä. Hieman sattumalta mekin siskon kanssa osuimme paikalle juuri oikeaan aikaan. Ihmisiä oli paikalla runsaasti ja monet kiertelivät meidän tapaamme kameran kanssa täydessä kukassa hehkuvia pionipenkkejä.Kiinanpioni 'Bowl of Beauty' on varsin tavallinen ja helposti saatavilla oleva lajike, mutta jostain syystä se on multa uupunut monta vuotta. Sisko osti tämän komean yksilön mulle lahjaksi. Kiitos sis  

 Pioni pääsi trekoliin pöllikäytävän viereen. Ostin myös kolmen pionin alekassin 15 eurolla, joten 'Bowl of Beauty' sai kaverikseen 'Sarah Bernhardtin'. Pioneiden eteen istutin kolme rohtopähkämöä (Stachys officinalis), jotka ovat myös tämänpäiväisiä ostoksia.
*muoks* 
Niin, ne alekassin kaksi muuta pionia olivat pioniristeymä 'Coral Supreme' sekä turkinpioni 'Otto Froebel'.

 Isä tekaisi 6 mm:n harjateräksestä mulle muutaman pionituen ensihätään. Tämä huvimajan takana kasvava 'Sarah Bernhardt' sai kaksi tukea, sillä siinä on niin kovasti nuppuja.

'Dr. Alexander Fleming' joutuu toistaiseksi pärjäämään yhdellä tuella, mutta onneksi kukatkin kurkottelevat vain toiseen suuntaan.

 Kaupanpäällisiksi ihana Marja antoi mulle nämä kasvikyltit. Ne loppuivat auttamatta kesken, kun aloin merkitä pionien nimiä. Kriittisimmät on nyt kirjoitettu ylös, osan sijainnin muistan ulkoa eikä pelkoa unohtamisesta niiden suhteen ole.

 Näiden ostosten lisäksi mukaan lähti muutakin kivaa, niistä tuonnempana.

Nyt toivotan oikein lämpöistä ja ihanaa viikonloppua! 

10 kommenttia:

annekatariina kirjoitti...

Kauniita pioneja. Pitääpäs huomenna katsastamassa paikallisessa liikkeessä, joko pioneja saisi alennuksella.

Saga / Niittykulma kirjoitti...

Oi luoja miten upeita pioneja. Vähän haikein mielin jätin omani kukkimaan kotiin kun lähdettiin mökille. Ei auta kuin hakea autuutta tästä järvimaisemasta. Kaunis sekin.

Tiina kirjoitti...

Annekatariina: Nyt kannattaa kyllä olla valppaana alennusmyynneissä :)

Saga: Kääks, miten sä maltoit?! Noh, ei se järvimaisemakaan huono silti ole :)

pioni kirjoitti...

Jotenkin olisi kyllä hyvä merkitä kasvit, ettei ole ihan muistinvarassa, ainakin meikäläisen muistissa on joskus ammottavia aukkoja;)
Ja vaikka olen kirjannut istutukset ainakin suurinpiirtein paperille, ei aina jaksa lähteä katsomaan kuka kukin on.

Tiina kirjoitti...

Joo, kyllä niistä jokin merkintä täytyy olla. Mä olen piirtänyt pioneista karttoja ja kirjoittanut puutarhapäiväkirjaan koordinaatteja että minkä kasvin tms. vierestä mikäkin löytyy.

Saila kirjoitti...

Ihanat pionit sekä teillä että Moisiolla! Onneksi olen itsekin päässyt sinne pionien kukinta-aikaan, tosin heidän näyteistutukset ovat hienoja varmaan kaikkina aikoina.
Onneksi pionit nousevat niin varhain keväällä, että niiden merkitseminen ei ole niin kriittistä, siis sen puoleen, että niitä tulisi häirittyä. Toki on tärkeää merkitä kumminkin, mikä lajike on mikäkin! Mulla on tosin varmaan kussakin kukkapenkissä vain yksi tai kaksi pionia, niin ei mene sekaisin.

mummeli kirjoitti...

Upeat pionit!
Oikein hyvää tätä alkavaa lä'mmintä kesää!

Cheri kirjoitti...

Ei voi olla pionia kauniimpaa. Minulla on kasvamassa juuren palasta alkanu Bowl of beauty, ehkä se jo ensi kesänä jaksaa kukkia. Pioneja ei voi olla liikaa.

Irene kirjoitti...

Ihanat pionit!
Olipas järkevää rakentaa heti nuo tuet. Minulla se on vielä tekemättä. Joka vuosi kyhään viime hädässä joitakin keppejä tueksi.
Nuo nimikyltit ovat myös hyvännäköisiä. Kun pioneja on paljon samassa penkissä, niiden nimiä ei enää seuraavana vuonna muista vaikka on tänä kesänä ihan vakuuttunut hyvästä muististaan.

Tiina kirjoitti...

Saila: Upealta siellä näyttää kyllä aina, mutta pionit ovat se ehdoton kruunu, jota ihmiset tulevat vartavasten ihastelemaan :) Häirinnästä ei ole pelkoa, mä en kauheesti sorki penkkejä syvemmältä, mutta haluan muistaa mikä mikäkin on enkä arvuutella sitten muutaman vuoden päästä että hetkonen... Olen piirtänyt kartat ja nyt tökin noita nimilappuja vielä niin voi paikan päällä heti tarkistaa, jos ei muista.

Mummeli: Kiitos! :) Sitä samaa sinne!!

Cheri: Ei todellakaan juu :P Mulla on niihin ainakin jonkinsortin keräilyvimma kehittynyt. Kolmessa vuodessa 24 eri lajiketta laskeskelin hankkineeni. Mutta äkkiäkös niitä kertyy, kun eilenkin lähti neljä mukaan.

Irene: Kiitos :) Ei noita kyllä heti laitettu, mutta nyt oli jo vähän kriittiset hetket, kun 'Dr. Alexander Fleming' katseli maailmaa ruohonjuuritasolta :/ Olen piirtänyt puutarhapäiväkirjaan kartat, niiden avulla pysyvät aika hyvin järjestyksessä. Nyt vielä nuo nimilaput niin voi heti tarkistaa mikä kukkii, kun päiväkirja ei kulje mukana.