2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

torstai 3. heinäkuuta 2014

Kukkijoita kesäsateessa

Raksahulinaa on riittänyt niin, ettei ole oikein blogiakaan ehtinyt päivittää tai vierailla teidän blogeissanne. Nyt kuitenkin pikainen kierros puutarhassa ja raksalla! :)

Keltaheisiangervo (Physocarpus opulifolius 'Angel Gold') on peittynyt valkoiseen kukkapilveen. Olen aivan rakastunut näihin heisiangervojen värikkäisiin lajikkeisiin!

Ensimmäinen ruusukin on jo kukassa. Tämä on tarhakurtturuusu 'David Thompson' (Rosa Rugosa-Ryhmä), joka viihtyy huvimajan nurkalla hiekkaisessa maassa.


 Eilen pionit olivat vielä aika nuppuisia...

Tänään olivat ensimmäiset kukat lähtenet aukeamaan. 'Dr. Alexander Fleming' ehti ensimmäisenä. Tuet puuttuvat edelleen... Yritän huomenissa ehtiä värkkäämään sellaiset, osa kukista on jo lurpollaan.


Vaaleanpunaisia jätskipalloja piisaa.

Sitten tontille...
 ...jossa on tällä viikolla pidetty hyvää tahtia täyttöjen kanssa. Ensin täytettiin sokkeli...

 ...sitten asennettiin salaoja- ja sadevesiputkia sun muita ja tänään saatiin ulkopuolen täytöt valmiiksi.

 Tässä vähän pientä mallailua, miltä piha tulisi näyttämään. Talon ympärille tulee siis tällainen pengerrys, joka reunustetaan noilla talon takana häämöttävillä isoilla kivillä. Talon ympäri pääsee kulkemaan käytävää, ehkä kivituhkapäällysteistä sellaista. Kivituhkan ja pengerkivien väliin tulee istutukset. Sokkelin viereen voisi ajatella seulanpääkiveystä.

 Talon paikka on selvästi korkeammalla kuin ympäröivä maasto.

 Kiviä piisaa, mutta kyllä niitä sitten paljon saa menemäänkin, kun pengertä tehdään.

 Kasvihuoneen paikkaa. Suurin osa pellonreunan puista kaadetaan niin että pelloille on esteetön näkymä, joitain koivuja haluaisin kyllä jättää.

Sellaista tällä kertaa. Täällä sataa taas vettä, mutta sääennusteet näyttävät lupaavilta! :)

Iloista torstai-iltaa!

10 kommenttia:

Satu Kukkaiselämää kirjoitti...

Ihanalle näyttää! Varmasti kiva suunnitella uutta, omaa pihaa.

Tiina kirjoitti...

Kiitos :) On se aika kutkuttavaa, outoa ja uutta. Mieletöntä, että voi aloittaa kaiken nollasta. Hassua suorastaan :D

Maria kirjoitti...

Ihana pionien ja rusujen aika on koittanut! Ja raksa etenee hienosti. Tuossa työn touhussa on hyvä mallailla tulevaa puutarhaa ja kypsytellä ja hioa suunnitelmia!

Tiina kirjoitti...

Melkeinpä puutarhakesän kohokohta :) Juu, kyllä sitä on tullut pohdiskeltua joka kerta, kun tuolla tontilla tepastelee :)

Cheri kirjoitti...

Talo ei ole vielä pystyssä, mutta piha on melkein valmis :) Pionit innostuivat lämmöstä, mikä riemu! Jännittävää seurata rakennusprojektia täältä ruudun takaakin.

pioni kirjoitti...

Ihanaa, pioniaika alkaa;)

Tiina kirjoitti...

Cheri: Niin sen kuuluu mennäkin :D Pionit saavat viimein aurinkoa ja lämpöä - niin ja tarhuri ;)

Pioni: Älä muuta viserrä <3

Tuitiina kirjoitti...

Rakennusaika on ihanaa ja rankkaakin välillä ;) Mutta ah sitä tunnetta kun muuttopäivä koettaa, sitä odotellessa, touhun täyteisiä päiviä ja hyviä kelejä, toisottavasti :)

jori kirjoitti...

Rakennuaika on tosiaan ihanaa kun pääsee visioimaan kaikkea uutta. Sielun silmin voi jo nähdä miten upean ja runsaan istutuksen tuohon kivituhkapolun ympärille voikaan loihtia. Oletko miettinyt jotakin tiettyä väriteemaa vai millaisia kasvivalintaideoita on takataskussa?

Tiina kirjoitti...

Tuitiina: Kiitos :) Kyllä tämä tästä hyvin lutviutuu.

Jori: Sieluni silmin mäkin sitä eilen katselin ja mies kysyi, että "mitä sä katot?" No näitä mun istutuksia tietty! :D Värimaailma on varmaan aikalailla pinkki-valkoinen-liila-sininen-limenvihreä-vihreä... Ehkä ripaus keltaista johonkin. Ja tietynlaista punaisen sävyä myös :)