2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

torstai 12. kesäkuuta 2014

Kuulumisia pihamaalta

Viime yönä heräsin ukkoseen ja siihen, että Niki vinkui peloissaan makuuhuoneen oven takana. Kutsuin sitä ja se kipusi kiitollisena sänkyyn. Nukuimme tiukasti lusikka-asennossa lopun yötä eikä Nikiä enää pelottanut niin paljon :) Aamuyöllä heräsin uudestaan, kun ukkosen perästä alkoi sataa niin, että kohina kuului ja rännit kolisivat.


Puutarhaa on hellitty vedellä ja sopivan lämpimillä päivillä. Ensimmäiset 'Coral Reef' -idäunikot (Papaver orientale) oikovat tiukkaan pakattuja terälehtiään.

 Punatähtiputket (Astrantia carniola x major) hehkuvat unikoiden vierellä. Nämä siementävät mukavasti, eivät mitenkään riesaksi saakka mutta niin, että siementaimia voi tarvittaessa kaivaa maasta ja siirtää uusiin paikkoihin.

 Alppiruusuni ovat kovin vaisuja tänä vuonna. Muutama hassu kukka siellä täällä. Tämä on puistoalppiruusu 'Catawbiense Grandiflorum' (Rhododendron Catawbiense-Ryhmä).


 Sain viime kesänä vuorikaunokkeja (Centaurea montana) kummitädiltäni. Jaoin ison mättään ja istutin pienet jakopalat autotallin taakse. Siellä ne nyt ovat alkaneet kukoistaa. Tykkään näistä kovasti!

 En ole mikään päivänliljojen (Hemerocallis) suuri ystävä, mutta nämä asiakkaaltani saamani yksilöt istutin silti puutarhaan melkeinpä kaikkein näkyvimmälle paikalle. Ne sopivat tähän väritykseltään puna-keltaiseen penkkiin mainiosti.

 Päivänliljojen vieressä kasvavat valkokukalliset herttavuorenkilvet (Bergenia cordifolia 'Bressingham White'). Ne olivat todella surkeita talven jälkeen eivätkä tahtoneet oikein millään päästä kasvuun kiinni. Nyhdin raa'asti irti kaikki vähänkään huonoilta näyttävät lehdet ja nyt ne ovat pikku hiljaa kasvattaneet uutta lehteä ja rehevöityneet hieman.

Samaisessa penkissä on nyt kukassa paljon muutakin. Koivuangervot (Spiraea betulifolia) aloittelevat ja niiden takana täydessä kukoistuksessa tummakurjenpolvien (Geranium phaeum) armeija.

Se on kuulkaas sillä lailla, että huominen vielä ja sitten alkaa
LOMAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!! :D

24 kommenttia:

jori kirjoitti...

Ompas tummakurjenpolviarmeijasi häkellyttävä =) juuri tänään ihastelin jonkun muunkin blogissa noita kurjenpolvia. Ehkäpä pitää laittaa hankintalistalle =)

AnnaW kirjoitti...

Ihanaa lomaa sulle <3

Satu Kukkaiselämää kirjoitti...

Onpas komeat kurjenpolvet! Mulla unikot ovat tänä vuonna vaisumpia kuin yleensä.

Satu Kukkaiselämää kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
annina kirjoitti...

Ihanat värinen tuo idänunikko! :D Oon metsästänyt noita tähtiputkia, mut niitä ei tunnu oikein löytyvät.. Viime syksynä istutin kaksi tähtiputkea, joista vain toinen on juuri juuri hengissä:/ lisää pitäis saada :P

Saga / Niittykulma kirjoitti...

Voi pientä Nikiä. Ihanat unikot. Mull asade piiskasi koko päivän niitä ja ei niistä taida olla juuri mitään jäljellä, nyyh. Kai sieltä jokunen nuppu vielä onneksi löytyy.

Maria kirjoitti...

Upeaa, pääset kesälaitumille, minä kärvistelen vielä kaksi viikkoa ja yritän ahkeroida illat puutarhassa. Täällä saisi sataa kans kunnolla, ehkä huomenna taivaalta tulee jotain. Punatähtiputki siementää tosiaan kivasti, saa uusia taimia tasaiseen tahtiin. Miä kuritan aina vuorenkilpiä karsimalla surkeat lehdet ja heti kukinnan jälkeen leikkaan vanat pois. Ihana unikko!

Saila kirjoitti...

Vaikuttava armeija! Hassua, mun pieni Catawbiense on tupaten täynnä kukintoja - no, sen verran kuin polvenkorkuiseen puskaan nyt mahtuu...
Ihanaa lomaaaaaa!

mummeli kirjoitti...

Kyllä on kaunista!

Riina kirjoitti...

Ihan mieletön toi tummakurjenpolvien meri!
Oikein ihanaa lomaa! :)

Tiina kirjoitti...

Jori: Ihania ovat ja erittäin kovia leviämään siemenestä :) Hanki muutama niin ensi vuonna sulla on jo kymmenittäin omia pikku siementaimia.

AnnaW: Kiitos <3

Satu: Kiitti :) Mulla just päinvastoin toisi, kuin esim. noiden alppiruusujen kanssa.

Annina: Multa saat siementaimia, tehdöön tärskyt multikseen ;)

Saga: Voi harmitus :/

Maria: Noi oli kummallisia, kun lehti oli ihan nahkea mut se muuttu ruskeeksi. No, ainakin toistaiseksi ovat pirteämpiä :) Loma tuntuu taivasllisen ihanalta ja tulee niin tarpeeseen <3

Saila: Kai se on kiinni kukintasyklistä, en silti kyllä muista miten kovasti tai vähän tuo viime vuonna kukki...

Mummeli: Kiitos :)

Riina: Se on aika vaikuttavan kokoinen kieltämättä! :D Kiitos paljon, nautiskelen :)

Irene kirjoitti...

Tummakurjenpolvet ovat muhkeita ja näyttäviä. Idänunikot ovat todellinen ilo silmälle. Harmi vaan, että ne kukkivat niin lyhyen ajan. Mutta nautitaan, niin kauan kuin se kestää.

Irene kirjoitti...

Tummakurjenpolvet ovat muhkeita ja näyttäviä. Idänunikot ovat todellinen ilo silmälle. Harmi vaan, että ne kukkivat niin lyhyen ajan. Mutta nautitaan, niin kauan kuin se kestää.

pioni kirjoitti...

Oikein hyvää kesälomaa!

Tiina kirjoitti...

Irene: Nautitaan! :)

Pioni: Kiitos!! :)

annina kirjoitti...

Voitais tehäkkin! :D Multa sais vaihtarina vaikka peurankelloa tai väriminttua, jotka valtaa alaa aika vauhdilla.. :D

annina kirjoitti...

Voitais tehäkkin! :D Multa sais vaihtarina vaikka peurankelloa tai väriminttua, jotka valtaa alaa aika vauhdilla.. :D

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää lomaa sitten vaan :))

Paljon suosikkejani, kuten tähtiputket ja unikot, ihania! Kävin eilen taimistolla tunnelmoimassa vuorikaunokkien tasolla niissä pörisevää elämää.

Tiina kirjoitti...

Kiitos! :D Nuo unikot kasvatin edellisvuonna siemenestä ja nyt saa ihastella noit aisoja kreppipaperikukkia :) Taimistolle taidan minäkin tästä suunnata jahka saan vaihdettua yövaatteet ja vähän ihmismäistettyä itseäni ;)

intopii kirjoitti...

Tummakurjenpolvesi ovat jopa vähän hurjan näköisiä, niin komea rivistö niitä sinulla siellä on. Upeaa!

Ja nuo 'Coral Reefit', aivan mahtiupeita nekin.

intopii kirjoitti...

Ai niin : hyvää kesälomaa!!!

Tiina kirjoitti...

Intopii: Siinä voi heikommalla housunpuntit tutista tuota rivistöä katsellessa ;) Ja kiitos!

Maria K kirjoitti...

HYvää lomaa! Ihana että se alkaa nyt!

Tiina kirjoitti...

Kiitos! Niin on :D