2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Kesä alkaa tänään

Haikeat hyvästit ihanalle toukokuulle, tervetuloa kesäkuu!

 Ahvensaaresta kotiutettu metsäkurjenpolvi (Geranium sylvaticum) on kesäkuun kunniaksi avannut ensimmäisen kukan.

 Hempeät lemmikit (Myosotis) ovat kylväytyneet varmaankin jokaiseen kukkapenkkiin, mutta se on pelkästään kiva juttu.

 Niki trimmeröi kukkapenkin kivireunustaa välipalaksi.

 Kesäkuun alku ja pihasyreenit (Syringa vulgaris). Tänä vuonna kukinta on aika vaatimatonta viimevuotisen tykityksen jälkeen. 

 Alppiruusut suunnittelevat kukintaa. Kuvassa marjatanalppiruusu 'Haaga' (Rhododendron Tigerstedtii-Ryhmä).

 Viimeiset tulppaanit liekehtivät pensaiden katveessa.


 Idänvirpiangervo (Spiraea chamaedryfolia) on pihamme vanhimpia asukkeja. Mummu istutti tätä pihasaunan päätyyn ja nyt jo vuosia vuosia sitten puretun autotallin päätyikkunan alle. Pihasaunan päädyssä tätä kasvaa edelleen ja sieltä olen tämän yksilön siirtänyt trekoliin. Paremmassa mullassa se onkin intoutunut kasvuun ja on varmasti pari ja puoli metriä korkea. Pörriäiset olivat medenkeruureissulla samaan aikaan, kun sihtailin kukkia linssin läpi.


 Marjaomenapensas (Malus toringo var. sargentii) on peittynyt valkoisiin kukkiin. Niitä on ihan mielettömästi!

 Rosarion suunnalta viistosti trekoliin. Oikeassa reunassa idänvirpiangervo ja keskivaiheilla marjaomenapensas.

Taustalla japaninruusukvitteni (Chaenomeles japonica), joka sekin kukkii todella runsaasti.

 Tummakurjenpolvi (Geranium phaeum) on rakas riesa. Se siementää ihan hulluna pitkin poikin, nypin vääriin paikkoihin kylväytyneitä taimia pois tai siirrän niitä sopivampiin paikkoihin. 

Ukkolaukat, näitä tarvitaan selvästi lisää vähän joka paikkaan. Mun on vähän vaikea suhtautua tähän kahden pihan ongelmaan. Ei ole järkevää ostaa tänne vanhempieni luo enää uusia kasveja vaan keskittyä omaan tulevaan pihaan, mutta kun ei tämäkään ole vielä valmis! Tai koska puutarha sitä nyt olisi, mutta mulla osittain tyhjiä, keskeneräisiä penkkejä pihalla. Täytynee vaan siirtää puutarhassa jo olevien kasvien siementaimia tyhjille paikoille...

Ja uudesta pihasta puheen ollen, alkavalla viikolla alkaa vihdoin tapahtua jotain konkreettista. Kukaan ei ole sinne vielä kerinnyt, vaikka pohjat ovat odottaneet valmiina jo pari viikkoa. Miehelläkin alkoi kesäloma, mä kärvistelen vielä pari viikkoa ennen kuin vapaus koittaa :)

Kivaa sunnuntaita ja kesäkuuta!!! :)

9 kommenttia:

Maarit kirjoitti...

Voi miten paljon sinulla on kukkivia kasveja! Ihanan näköistä!

Anonyymi kirjoitti...

Tänä vuonna kaikki kukkii mahtavasti, jopa naapuriltani saatu ruusukvitteni, joka siirrettiin avojuurisena keväthelteillä ja pääsin pikkusen kuivumaan.... Ihana toi tummakurjenpolvi. Ja totta, piha ei ole puutarhurille koskaan valmis, aikaa ja voimia on aina liian vähän...niin ja rahaa :)
Mukavia talonrakennuspäiviä teille!!

Päksy

Saga / Niittykulma kirjoitti...

Kesäkesäkesä! Nyt se on täällä. Ja kaikki ihanat kukat. Nyt nautitaan.

Tiina kirjoitti...

Maarit: Juu, meillä on enimmäkseen näitä kevään ja alkukesän kukkijoita, loppupuoleenkin tarttis vähän panostaa :)

Päksy: Siltä näyttää :) Lottovoitto ois aika kiva, vois hankkia kasveja ja muita juttuja pihaan niin paljon kuin sielu sietää :) Ja sehän sietää :D

Saga: KYLLÄ! :D

Satu Kukkaiselämää kirjoitti...

Kesä on todellakin alkanut! Mulla se alkoi Hesassa. Huomenna menen tutustumaan Ihmepuutarhaan.

Siellä on paljon jo kukkijoita. Kaunista!

Katja Lammi kirjoitti...

Voi hitsit miten upeasti sulla jo kukkii kaikenlaista. Kummasti sitä eksyy noiden kasvien joukkoon niitä,jotka eivät aina halua kasvaa vain ja ainoastaan siinä kohdassa,jossa itse haluaisi niiden pysyvän :)

Tiina kirjoitti...

Satu: Mukavaa Hesan reissua! :)

Katja: Onneksi kuta kuinkin kaikelle löytyy silti paikkansa :)

intopii kirjoitti...

Jos kuviasi katsoo, kesä on ihan väkisin. Väriä ja hehkua, aaaah...

Minä olen jo aikoja sitten nimennyt tummakurjenpolven uudelleen kummakurjenpolveksi, kun se (tai siis joku sen siementaimista) pomppaa esille milloin mistäkin.

Tiina kirjoitti...

On se, nyt se on :) Heh, onpas hauska lempinimi. Se kyllä siementää ihan mielettömästi!