2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

lauantai 28. kesäkuuta 2014

Elefantin ripuli ja muita ajankohtaisuuksia

 Auringonpaiste jatkuu. Tarhakurjenpolven (Geranium x magnificum) kukissa käy kova pörinä.

 Puistoalppiruusu 'Catawbiense Grandiflorumin' (Rhododendron Catawbiense-Ryhmä) kukat ovat vieläkin terhakkaat ja kauniit.

 Olen raivannut altaan ja pöllikäytävän välistä plänttiä. Siirsin monta vuotta tässä kohdassa kasvaneen lumikärhön (Clematis fargesioides 'Summer Snow') muualle ja otin paviljonginosista tehdyt köynnöstuet pois. Vaihdoin kärhön ja säleikkövilliviinin (Parthenocissus inserta) paikkaa. Kärhö päätyi autotallin päädyn harjateräskaareen ja villiviini siirtyi sieltä trekoliin. Taannoin kova tuuli kaatoi väliaikaiskodin ovenpielessä olevan tundrapajuruukun ja saviruukku räsähti palasiksi. Rikkinäisen ruukun yläosan upotin maahan ja villiviini "kasvaa" nyt tuossa ruukussa.


 Seppelvarpu (Stephanandra incisa 'Crispa') on kaunis pikkuisten valkoisten kukkien täyttäessä koko pensaan.

 Punatähtiputket (Astrantia carniolica x major) kukkivat todella runsaina tänä vuonna!

 Kurkuista ei voi sanoa samaa. Kasvihuonekurkut ovat jonkinkokoisia ja kohtalaisen hyvässä hapessa, mutta avomaankurkut... Noh... Yksi neljästä taimesta on paleltunut ja loput heittänevät henkensä piakkoin. Myöhässä istutetut potut ovat sentään nousseet pintaan ja lipstikka rehottaa vehreänä.

 Norjanangervot (Spiraea 'Grefsheim') leikkasin eilen alas sauntuvan ikkunan alta. Nurkalla kultahumala (Humulus lupulus 'Aureus') on saavuttanut jo melkein pylvään pään.

Ja otsikkoon viitaten:
 Eli valuharkkojen täyttöä.

 Elefantilla oli vähän vatsa löysällä...

 Takapihan puolelta.

 Meillä on kiviä... Paljon kiviä. Yläkuvan iso kivi on aivan kuin pöytä, ihan tasainen. Se sijoitetaan näkyville jonnekin päin pihaa. Alemman kuvan kivistä tehdään pengertä talon ympärille.


Happy weekend!

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Toi punatähtiputki on ihana!! Mulla on "vaan" valkoinen versio, sekin kyllä kaunis. Mukava kun tontilla on kiviä. Niistä saa vaikka mitä. Mulla entinen omistaja on peittänyt kaivinkoneella isoja esim maakellarin kiviä maan alle...huoh....

Terkuin Päksy

Satu Kukkaiselämää kirjoitti...

Meillä on kurkkutilanne vielä onnettomampi. Ihan surkea. Avomaalla ovat puolikuolleita (kurpitsoista puhumattakaan) ja kasvihuoneessa vielä pienempiä. Emme taida tänä kesänä saada ollenkaan kurkkusatoa. Tomaatit ovat surkeina myös.

annekatariina kirjoitti...

Jahas se on punatähtiputki, kiitos kun kerrot kukkien nimiä. Olin hukannut tuon minullakin penkissä kukkivan punaisen kukan nimen. Kyllähän näillä viileillä ilmoilla kaikki kasvu hidastuu.

annekatariina kirjoitti...

Jahas se on punatähtiputki, kiitos kun kerrot kukkien nimiä. Olin hukannut tuon minullakin penkissä kukkivan punaisen kukan nimen. Kyllähän näillä viileillä ilmoilla kaikki kasvu hidastuu.

Tiina kirjoitti...

Päksy: Onko sulla valkoisesta siementaimia? Voitais tehdä vaihtarit. Höh, kivet on tosi käyttökelpoisia.

Satu: Voi ei :/ Meillä on kyllä kasvihuonekurkuissa muutamia alkuja, mutta pituuskasvu on aika hidasta. Ehkä olis pitänyt lämmittää vähän jollain kynttilöitä öisin.

Annekatariina: Olepa hyvä, kiva jos tästä on apua :) No juu, kyllä ihan selvästi on hitaampaa kasvien kukkaantulo.

Cheri kirjoitti...

Kurkuille kävi vähän kehnosti täälläkin vaikka olivatkin harson alla, saapipa nähdä hengittävätkö pitkään.
Elefantin ripulista on paljon hyötyä talonrakentajille :)

Tiina kirjoitti...

Kurkut on kyllä tosi arkoja kylmälle, varsinkin niiden juuristo. Joo, se on yllättävän sitkoista tavaraa ;)

Minna kirjoitti...

Ihanaa, talotyömaa on jo noin pitkällä ja ah miten paljon upeita kiviä<3

Tiina kirjoitti...

Niinpä :)

Outi kirjoitti...

Mun kasvimaa näyttää myös ihan onnettomalta. Kylvämisen jälkeen en ehtinyt paljoakaan kastelemaan, joten itävyys oli aika heikkoa. Ja nyt on kokoajan kylmää eikä mikään kasva, junnaa vaan paikallaan. No josko ensivuonna ehtisi paremmin perehtymään kasvimaan hoitamiseen =) tai sitten ei!

Tiina kirjoitti...

Joo, katellaan ens vuonna uudestaan :P Ei vais, loppuviikosta pitäis lämmetä, ehkä sitten alkaa jonkinlainen kasvukin...

Sametti Hortensia kirjoitti...

Oo raksahommat etenee siellä, hienoa!! Ihanat kivet, mikä ilo myöhemmin puutarhassa...Kiva kun olette saaneet sinne auringonpaistetta, täällä vaan satelee. Upean näköistä ja kasvimaakin tuottaa kohta satoa :)