2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Kaivuri tontilla

 Vihdoin on alkanut tontilla tapahtua. Eilen saapui kaivuri tekemään tietä. Tänään homma jatkui pihatien ja talon pohjien kaivuulla. Murskepäällysteet uupuvat vielä teiden pinnasta.

 Tästä kurvataan meidän pihaan. Kaivurin paikalle tulee joskus autotalli, mutta sitä ei siis tehdä nyt heti.

 Tästä nousee pihatie talolle. Kukkula on madaltunut aika paljon kuorimisen jäljiltä. Talon paikalta kaivettiin muutamia tosi isoja kiviä ja lukematon määrä pienempää kiveä. Kaivurikuski on ikänsä kaivanut tämän pitäjän maita, mutta sanoi, että tämä tontti on kyllä todella kivikkoinen. Se tietää puutarhurille hikisiä tunteja lapion varressa :)

 Merkkasin kuvaan talon nurkat ympyröillä.


 Talon ympärille tehdään isoista kivistä penkere (tuohon katkoviivan kohdalle sitä tulee), jotta talon ympärille saadaan tasainen alue. Kivipenkereen kohdalta on sitten pudotus "alemmalle tasolle". Eli talon paikka on parisen metriä korkeammalla kuin muu piha.

 Talolta pihatielle päin. Tukkipinon kohdille suunnittelin hedelmäpuita, kasvimaata ja kasvihuonetta ym... Koko päivän paistaa aurinko tuohon, joten paikka on ihan napakymppi.

 Ja pihatien toiselle puolen taas...

 ...metsäpuutarhaa. Tämä näkymä on nyt tieltä pihalle päin. Atsaleoja, vuokkoja, alppiruusuja, soreahiirenportaita... Lista muhii pääkopassa.

* * * * *

 Poikkesin myös vanhempien luona katsomassa puutarhaa. Ei siellä ollut juuri mitään edistystä tapahtunut, kun on ollut niin viileää. Nämä 'Westward' -narsissit (Narcissus) olivat sentään auenneet...

...samoin kuin kaikki himalajanesikot (Primula rosea).

Lupsakkaa keskiviikkoiltaa! :)

26 kommenttia:

Irene kirjoitti...

Onnea taloprojektille!
Talonne tulee säilymään kuivana, koska se on muuta aluetta korkeammalla. Se on hyvä alku. Meillä on ollut useammankin kerran talo rinteessä ja vettä on tullut sisään - ei hyvä!
Kaunista mäntymaisemaa. Sinne saa ihanan metsäpuutarhan.

annekatariina kirjoitti...

Jännittäviä aikoja teillä, tulee varmaan kaunis puutarha talon ympärille. Onnea projektiin.

Heidi-Maaria kirjoitti...

Teillähän on kovat kevättohinat :) Hetken olen ollut poissa blogimaailmasta niin "ihan pihalla" olen mitä on tapahtunut.
Iloista temmellystä ja mukavia kevätpäiviä toivottelen :)

Anu K kirjoitti...

Onnea projektiin! Mun mies kertoi, että te rakennatte.. Mä ihan ihmeissäni, mistä hän sen tiesi.. No tää on tää paikkakunta, tiedät kyllä!

Tiina kirjoitti...

Irene: Joo, ei tule kosteudesta ongelmaa tuolla :) Pää on niin täynnä suunnitelmia, että menen kohta varmaan kuokkimaan tuonne, vaikkei talosta ole vielä merkkiäkään :D

Annekatariina: Kiitos :) Puutarhaa olen jo visioinut kovasti, metsäpuutarha ja talon etupuolen istutukset aika hyvin hahmotettuina päässä :)

Heidi-Maaria: Jooh :D Se on katos tämä tietoyhteiskunta, informaation tulva on suunnaton ja jos ei yhtenä päivänä aukaise konetta, voi jokin iso juttu mennä sivu suun ;)

Anu K: Kiitos! :) Mitä hittoa :D Nooh, kyllä täällä juttu kulkee. Joku mulle ihan täysin tuntematon ihminen oli toikaissut suu hämmästyksestä auki, että "emmä tienny että niillä tommonen koira on!" Ööh, okei... Ja sä olit kuka? Mut jos kokee olevansa jotenkin ulkona kuvioista niin ainahan voi käydä St:llä päivittämässä uusimmat "tiedot".

Tiina kirjoitti...

Siis tokaissut anopille :)

Sirkka kirjoitti...

Kaivuri on oiva apulainen, mitä jos heitä ei olisi olisimme umpikujassa. Onnea ja Iloa kaikkeen tulevaan Puutarhurille, nautinto alkaa suunnittelusta ja sitten kun pääsee hommiin niiden parissa niin lopettaa ei malttaisi. Näyttää ja kuulostaa hyvälle!
Vastasin kysymykseesi omassa blogissani.

Sametti Hortensia kirjoitti...

Hienolta näyttää ja ison urakan olette jo tehneet. Ihanaa, että saat paljon kiviä hyödynnettäväksi pihassa! Upea tulee :)

Tiina kirjoitti...

Sirkka: Totta, varsinkin tällaisessa rakennusprojektissa huomaa, miten tärkeää on, että meitä on niin monenlaisen taidon taitajia. Ilman meitä kaikkia ei tämä yhteiskunta pyörisi eikä mistään tulisi valmista. Kiitos, kävin kurkkimassa mitä vastasit :)

Sametti Hortensia: Kiitos! Tämä kaikki alkutouhu byrokratioineen on vienyt ihan liikaa aikaa ja meikäläisen hermoja on koeteltu, haluaisin heti kaikki asiat selviksi ja hommaa eteenpäin. Odottelu ei ole mua varten :) Kiviä aion hyödyntää pihassa kovasti, ei tartte viedä yhtäkään maakuormaa pois tontilta. Kätevää :)

Päivi kirjoitti...

Kiva blogi!

Tiina kirjoitti...

Kiitos, Päivi :)

Cheri kirjoitti...

On jännittävää seurata taloprojektia ihan alkumetreiltä asti. Sinä jo selvästi näet silmissäsi tulevan puutarhan :)

Katja Lammi kirjoitti...

Voin vain kuvitella miten sun päässäsi raksuttaa kaikenlaisia suunnitelmia tulevan pihan varalle :)

Tuleva metsäinen pihapiiri näyttää mun silmääni nyt jo kauniilta.

intopii kirjoitti...

Hienoa tulee, Tiina! On teillä sitten jännittävät ajat, kertakaikkiaan.

Minna kirjoitti...

Mahtavaa, muistan tuon tunteen kun jotakin alkaa tapahtumaan, ja minäkin mietin jo istutuksia vaikka talosta ei ollut tietoakaan;D

Tiina kirjoitti...

Cheri: Jännää tää on mustakin :D Ja kyllä, näen v"almiin" puutarhan sieluni silmin. Valmishan se ei ole koskaan ;)

Katja: Mä kuulen se raksutuksen :D Tykkään pihan mallista, sitä muutettiin alkuperäisestä, rakennusten ja pihatien paikka vaihtuivat kokonaan.

Intopii: On kyllä! :P En meinaa pysyä housuissani!

Minna: Joo, tämä alun odottelu on ollut niin hermoja raastavaa. Byrokratia on niellyt tuhottomasti aikaa.

Maria K kirjoitti...

Aika kutkuttavaa päästä kokonaan uutta puutarhaa tekemään. Onnea talo projektiin ja extrahermoja myös. Ps: laittakaa keittiön ikkuna sinne komeimman perannapenkin suuntaan! :)

Intianminttu kirjoitti...

Jännittäviä aikoja elätte siellä! Tsemppiä rakennushommiin! Pirtsakka väri noissa himalajanesikoissa.

Maria kirjoitti...

Hienoa että siellä on päästy jo kaivamaan! Voi että, voin melkein samaistua noihin sun suunnitelmiin, ihan huippua!

Tiina kirjoitti...

Maria: Niinpä :) Kiitos. Keittiön toisen ikkunan eteen on ainakin tulossa paljon kukkivaa :)

Intianminttu: Kiitos! :) Ne on aika sähäköitä juu.

Maria: Älä muuta sano :)

J kirjoitti...

Hitto, sehän näyttää ihan pihalta jo! Vallan toista ku viimeksi näkemäni ryteikkö :D

Maarit kirjoitti...

Onnea! On ihanaa päästä asumaan itse rakentamaansa taloon!

Tiina kirjoitti...

J: Kyllä :D Enää talo puuttuu :P

Maarit: Kiitos! :) Mahtaa se tuntua hassulta sitten, kun sinne joskus pääsemme asumaan.

pioni kirjoitti...

Ai että tuohon tulee ihana metsäpuutarha! Se on nyt mulla lähellä sydäntä;)

jori kirjoitti...

Vautsi =) Unelmat rakentuvat selvästikin pala palalta =) Aivan mahtavaa!

Tiina kirjoitti...

Pioni: Joo, mä olen nyt kans ihan hullaantunut siihen! :)

Jori: Kyllä :) Pala palalta ja käsipelillä välillä tuumaillen niin ei tule tehtyä mitään hätiköityä :)