2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Puutarhan sulokkaat


 Kevätkurjenmiekka 'Halkis' (Iris reticulata) kukkii pikkujasmikkeen alla jo neljättä päivää. Voi miten se on kaunis <3 

 Talon eteläseinustalla on vihdoin lumikelloja (Galanthus woronovii). Kymmenestä sipulista on noussut vain kaksi.


Ja lamoherukat (Ribes glandulosum) ovat jo ihanasti hiirenkorvalla.

Koko viikonloppu ollaan tehty muuttoa aamusta iltaan. Nyt kello on vähän yli yksitoista illalla (mun pitäisi olla jo nukkumassa) ja kaikki tavarat on saatu tuotua tänne väliaikaiskotiin ja osa viety varastoon muualle. Tai no, mulla on kyllä vielä auto täynnä kamaa, mutta olkoot siellä, tyhjennetään sitten huomenna töiden jälkeen. On se hyvä välillä näyttää imurille ja kumppaneille muutakin kuin näitä omia pikku neliöitä ;)

Hyvää yötä, huomenna palataan :)

10 kommenttia:

Intianminttu kirjoitti...

Upea väritys Halkis-iiriksellä! Todella kaunis. Itse ihastelin viikonloppuna mökillä kevään ensimmäistä lumikurjenmiekkaa, sen väri on niin kaunis. George on huomenna kuvissa Mielen Lumossa :)

Onneksi muutto on jo takanapäin, se on aina iso ponnistus.

Riina kirjoitti...

Oi, kun suloisia Iiriksiä!
Tsemppiä muuttotouhuihin!

Tiina kirjoitti...

Intianminttu: Ne on ihania <3 Odotan mielenkiinnolla Georgen kuvua :) Tää muutto tuntui erityisen raskaalta.

Riina: Eiks vaan ookkin :) Kiitos, nyt on tavarat muutettu, jäljellä on järjestely.

Cheri kirjoitti...

Eksoottinen Halkis on ihana kevään airut. En ole tänä keväänä löytänyt yhtään lumikelloa, on tainneet myyrät pistää ne poskeensa.

Saga / Niittykulma kirjoitti...

Oi miten kaunista. Nämä kevää nensimmäiset kukkijat saavta kyllä ansaitsemansa huomion kun ovat niin kauniita väriläiskiä muuten vielä harmaassa maisemassa. Hyvä että muutto on jo paremman puolella.

Saila kirjoitti...

Tsemppiä!
Voi kun ihania kukkia. Toivon hirmuisesti, että omat Halkisit on hengissä, vaikka joku söikin ne. Jotain sen tapaista lehteä on niillä main, missä niitä pitäisi olla...
Tuossa lumikellossa on epäilyttävän kapeat lehdet ollaksen woronowii... ettei vain olisi nivalis?
Osa saattaa muuten nousta vasta tulevina vuosina, mulla ainakin nousi tänä vuonna edellistä enemmän lumikelloja, ne on istutettu pari-kolme vuotta sitten. Eikä nämä ole siementaimia, kun yhdestä woronowii-pussista on noussut yksi kukkiva elwesii jo viime vuonna, mutta nyt sen ympärillä on kuin onkin woronowiin leveitä ja vaaleanvihreitä lehtiä, joita ei siis viime vuonna näkynyt ollenkaan! Sullakin saattaa tulla sekoitusta sitten. Pitääkin postata niistä lehdistä, olen ottanut kuvia mutta unohtanut postata.

Tiina kirjoitti...

Cheri: Meillä taas ei ole myyriä, ehkä eivät vain jaksa tällä kertaa kukkia :/

Saga: Totta! :) Joo, nyt voi jo huokaista vähän :)

Saila: Tänks :) Toivotaan, että halkikset nousevat vielä uuteen loistoonsa! Voi tuo oll nivaliskin, luin vaan puutarhapäiväkirjan etiketistä nimen. Nää on saman tuottajan sipuleita kuin ne meidön väärät krookuksetkin. Pitääpä tutkailla nivaliksen ja woronoviin lehtiä kuvista. Ja se sun sipulikirjakin tarvis tilata, sieltä selviäis varmaan tääkin asia? :)

pioni kirjoitti...

Upean värisiä nuo irikset!
Mulla oli jotain vastaavia muutama vuosi sitten, mutta eivät ilmestyneet enää seuraavana keväänä. Olivat kai liian kostealla paikalla. Täytynee yrittää uudelleen.

Katja Lammi kirjoitti...

Kylläpäs vaan ovatkin nättejä nuo iirikset <3
Ajatella,että pääset sitten laittelemaan ihka omaa pihaa. Joko ensi kesänä?

Tiina kirjoitti...

Pioni: Tykkään kans kovasti :) Ei muuta ku uutta kokeilua kehiin paremmalla onnella!

Katja: Kyllä sinne varmasti tulee istuteltua jo nyt, kunhan tontin pohjatyöt on tehty ja talon paikka varmistunut :)