2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

maanantai 14. huhtikuuta 2014

Haasteita muuttolaatikoiden keskellä

Sagalta Niittykulmasta tuli haaste jo hetki sitten, mutta kaiken tämän muuttokaaoksen keskellä vastaaminen on venynyt.
Haasteen ideana on postata viitenä päivänä kuva omasta arkielämästä ja haastaa jokaisen kuvan kohdalla joku toinen bloggaaja.

Noh, näitä kuvia on nyt hiukan enemmän kuin yksi, mutta saanpahan samalla vilautettua vähän tätä vielä aika kaaottisessa tilassa olevaa väliaikaiskotia teille. Kissat olivat kaksi päivää sisällä totuttelemassa ja tänä aamuna he pääsivät pihalle. Töistä tullessani Helmi vastasi kutsuuni naukumalla ilahtuneena luumupuun juurelta. Verneriä ei näkynyt. Saattaa olla, että on käynyt taas niin, että hän on päättänyt lähteä kotiin. Tietääpähän mistä lähteä hakemaan, jos ei ala näkymään... :/

 Keittiössä tavarat etsivät vielä paikkaansa ja lamput pitäisi kiinnittää kattoon. Tavaroita pitäisi myös plokata, mitä ei oikeasti täällä tulla tarvitsemaan, pakataan pahvilaatikoihin ja viedään muualle säilöön. Täällä on meinaten säilytystilat ihan nolla.

 Vaatteet, pyyhkeet ja lakanat joutuvat odottelemaan nyssäköissä vaatekaapin ostoa ja kasausta. Helmi johdattelee meidät olkkarin puolelle...

 ...joka makkarin ohella on talon siistein huone tällä hetkellä. Makkari häämöttää tuolla taustalla, sieltä en nyt huomannut napata kuvaa.

 Pieni pelargonikokoelma odottelee olkkarissa lämpimämpiä ilmoja, jotta ne voisi siirtää kasvihuoneeseen vanhempieni luokse. Yksi Tukholman tuliaisista, muutama postaus sitten kukkivana esitelty tähtipelargoni 'Unicorn Ingegerd' heitti jo henkensä. Ensin lakastuivat alimmat lehdet, sitten varsi mustui alhaalta päin ja koko taimi nuukahti.


Verneri otti koko muuton ylipäätään aika raskaasti, kyyhötti saunassa kiukaan alla piilossa kun taas Helmi yhden illan siellä vietettyään rohkaistui ja tuli seurustelemaan meidän kanssa olohuoneeseen. Siellä hän nytkin nukkuu sohvannurkassa, liekö hieman suruinen kun ei Verneriä näy. Lähdenkin tästä kohta sitä taas huutelemaan.

Tämä viiden kuvan haaste lähtee eteenpäin Marialle, olepa hyvä :)

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Toinen haaste rantautui Sadulta:


Vastaa saamiisi viiteen kysymykseen
Keksi viisi uutta kysymystä
Haasta viisi bloggaajaa tekemään samoin

1. Helpoin ja vaikein esikasvatettava kukka, jota sinulla on ollut? 
Hmm, jaa... Helpoin on ehdottomasti ollut pelargoni, se kasvaa kuin itsestään eikä vaadi mitään erikoisia kommervenkkejä. Vaikein taas... ääh... Leijonankidat ja lobeliat kasvoivat aika hitaasti ja olivat siksi hiukan tuskastuttavia. Vesimelonikokeilusta selvisi hengissä vain yksi taimi.


2. Koska aloitit kukkien parissa puuhastelun ja miksi?
Pienestä pitäen olen tykännyt pönkiä meidän trekolissa. Muistan kantaneeni sinne vanhoja punaisia tiiliskiviä ja tehneeni niistä kaksi käytävää (samoille paikoille, joissa nyt kulkevat pöllikäytävät). Isä ei kuitenkaan ymmärtänyt ajatustani vaan jouduin lopulta kaivamaan tiiliskivet pois trekolista ja viemään ne takaisin puuliiterin taa katokseen. Taitavat olla siellä yhä edelleenkin....

3. Minkälainen olisi unelmapuutarhasi?
Runsas, hallitun villi, pastellinen, satoisa, hämyinen, aurinkoinen, viihtyisä keidas, lempipaikkani maailmassa.

4. Jos saisit kasvattaa vain yhtä kukkaa niin mikä se olisi ja miksi?
Voi kääk! Ei tällaisia kysymyksiä saa esittää! Kieltäydyn vastaamasta, koska en pysty päättämään kaikkien ihanuuksien välillä!

5. Kuinka paljon tuli kuvia otettua viime kesänä puutarhastasi?
Sadoittain, ellei jopa tuhansittain. Aina kun häärin puutarhassa, mulla on kamera matkassa. Kuvaan ihan kaiken, mitä havainnoin katsellessani pitkin pihamaata ja kontatessani kukkapenkeissä nenä kiinni maassa. Valokuvat ovat oiva dokumentti ja muisto, tunnelmien välittäjä ja toivottavasti myös inspiraation antaja ainakin täällä blogissa :)

Tämä haaste lähtee Sailalle ja Intopiille.

10 kommenttia:

Suvikummun Marja kirjoitti...

O´ou, nyt taitaa olla Tiinalla tavarat vähän aikaa hakusessa :)
Toivottavasti edes Verneri löytyy ja kotiutuu pian.....
Mullakin on yksi Tukholmasta ostetuista pistokkaista vähän huonossa hapessa nyt :(

Tiina kirjoitti...

Tärkeimmät on tallessa :D Vaatteet kutakuinkin löytyy aamuisin päälle, kamera, tietokone ja puhelimen laturi on omilla paikoillaan. Jääkaapistakin löytyy ruokaa. Kaikki hyvin siis kunhan vain Verneri saataisiin kotiin :/ Mikähän niille pistokkaille tuli, ottivatko matkasta nokkiinsa vai olivatko vain huonoja yksilöitä. Kaikki muut sieltä ostetut on ainakin toistaiseksi ihan elinvoimaisia.

Maria kirjoitti...

Nonniin, siellä on näemmä muutettu :D
Oikeasti hyvältä näyttää, oma pesäkolo siihen asti kunnes uusi koti valmistuu! Toivottavasti Verneri leppyy, varmasti saatte pojan pian takaisin kotiin. Ja kiitos, yritän ehtiä vastata haasteeseen, nyt kun nämä pihahommat vähän puskee päälle ;D

Intianminttu kirjoitti...

Minulla Tukholman tuliaisista kaikki ovat toistaiseksi hengissä, vaikka osassa pelakuita on ollut kellastuvia lehtiä ja sitten sellaisia reunoistaan mustuvia lehtiä ja pystyyn kuolleita, lötköksi lerpsahtaneita kukkanuppuvarsia. Katsotaan, pysyvätkö hengissä! Harmi, että sinulla yksi taimi jo menehtyi!

Voi Verneri, missä lienet? Mene pian kotiin!

Tsempppiä muuttokaaoksen keskelle, sehän on jo myönteistä, jos arki kuitenkin jo joten kuten pelittää laatikoiden keskellä :)

Tiina kirjoitti...

Maria: Muutettu on juu. Tämä ei ole ehkä ihan optimaalisin aika jaella haasteita blogeissa :D Ainakaan puutarhatontuille. Huoli painaa tietysti, toivottavasti Verneri ei olisi kaukana ja tulisi takaisin :(

Intianminttu: Joo, en tiedä mikä hänelle tuli, samalla tavalla on kuolleet kaikki talven aikana menehtyneet pelargonit. Varsi alkaa mustua tyvestä päin ja sitten koko helahoito lerpsahtaa ja heittää henkensä.

Minna-Liisa S kirjoitti...

Voi toivottavasti Verneri pian kotiutuu!

Minullakin olisi blogissani olisi sinulle haaste, tartu jos haluat :) Joo, tämä kevät ei ole ihan otollisin aika näille haasteille. Itelläkin meni noin viikko kirjoittamiseen, kun aina kyllästyin ja lähdin puuhaamaan jotain muuta. http://metsakukkia.blogspot.fi/2014/04/omanapaista.html

Tiina kirjoitti...

Verneri tuli aamulla takaisin sisälle :) Minäpä käyn katsomassa ja palaan siihen tuonnempana :)

Sametti Hortensia kirjoitti...

Onnea uuteen kotiin! Ihan kivalta näyttää väliaikaiskotikin! Toivottavasti Verneri leppyy pian. Hyvä, että ainakin palasi. Taitaa olla pelaquut ruotsalaisia, eivät viihdy Suomessa. Pyh.

Saila kirjoitti...

Kiitos haasteesta!

Tiina kirjoitti...

Sametti Hortensia: Kyllä hän vaikuttaa jo leppyneen :) Ehkä pelargoneja todella vaivaa vierasmaalaisuus, jonkinlainen kulttuurishokki ;)

Saila: Var så god :)