2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

maanantai 21. huhtikuuta 2014

Haasteellista


Haastoin muutama postaus sitten Sailan viiden kysymyksen haasteeseen ja sain takaisin uudet viisi kysymystä. Ja tämähän sopii, näihin on niin hauska vastailla ja lueskella toisten vastauksia!
Sailan viisi kysymystä tulevat tässä:

1. Katsotko puutarhaohjelmia tv:stä? Mitä niistä?
En, katson televisiota ylipäätään todella vähän. Kotimaiset puutarhaohjelmat ovat mielestäni niin nähtyjä ja täynnä tuotesijoittelua, kaikki menevät samalla kaavalla "kaivinkone tulee tontille, kaikki on hetkessä valmista, havukasveja ja kuorikatetta". Joskus perjantai- tai launtai-iltaisin saatan aukaista television katsoakseni, tulisko mitään katsomisen arvoista leffaa. Useimmiten ei tule, eikä tule mitään muutakaan, mihin haluaisin aikaani kuluttaa, joten ruutu pysyy pimeänä. Youtubesta katson yleensä talvella brittiläisiä puutarhaohjelmia lievittääkseni puutarhaikävää. Samoja jaksojakin voi katsoa monta kertaa. Tykkään esim. The Edible Gardenista ja Alan Titchmarshin ohjelmista.

2. Kukkiiko pihallasi jokin esikko parhaillaan? Mikä?
Ei vielä, mutta jos kysyt parin päivän päästä uudestaan, ovat suikeroesikon (Primula Pruhoniciana-ryhmä) nuput varmaankin jo puhjenneet kukkaan.

3. Onko esikasvattamo vallannut kodin joka pöydän ja ikkunan?
Sattuneesta syystä ei tänä keväänä. Olen kyllä hamstrannut kaikenlaisia siemeniä, joita oli taas jaossa, kun päiväykset olivat menneet umpeen. Kylvän niistä suurimman osan kesämmällä ulos ja kasvatan siellä. Valkkasin siis enimmäkseen perennojen siemeniä. Loput kylvän ja esikasvatan sitten tulevina vuosina. "Vanhentuneetkin" siemenet kun itävät ihan hyvin.

4. Minkä kasvin aiot seuraavaksi hankkia?
Hmm... Tänä keväänä en ole vielä ehtinyt tehdä yhtäkään kasvihankintaa. Mielessä pyörivät ajatukset pienestä metsäpuutarhasta kuusten katveessa siellä meidän tontilla (jossa ei ole vielä tapahtunut mitään lukuunottamatta risusavottaa ja puiden kaatoa, alkavalla viikolla ehkä saadaan tie sinne). Metsäpuutarhaan haluaisin sinivuokkoja, atsaleoja, alppiruusuja ja saniaistyyppisiä kasveja, joista eniten kutkuttelisi soreahiirenporras (Athyrium filix-femina). Eli ehkä jotakin näistä lähden shoppailemaan, kunhan sopiva hetki tulee.

5. Pidätkö kukkakuoseista sisustuksessa ja vaatteissa?
Tiettyyn rajaan saakka kyllä, molemmissa. Rakastan yli kaiken GreenGaten kukkakuosisia lattemukejani, joita käyttäessä tulee aina väistämättä kesä mieleen 

Tällä kertaa haaste ei lähde enää eteenpäin :)

Se ois kuulkaa sillä tavalla, että sauna ois kuumana ja huomiseksi tupsahti yllättäen ylimääräinen vapaapäivä. Meinaan viettää sen kanttausraudan varressa :)
Hyvää yötä! :)

4 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Kiitos kun vastasit! Ai hitsi, olin ihan varma että suikeroesikkosi on kukassa, siksi tuon kysymyksen asetinkin!
Hyvää kanttauspäivää!

Tiina kirjoitti...

Se on ihan varjossa, joten avautuminen on vähän hidasta. Mutta eilen olivat nuput jo vähän eri asennossa kuin edellispäivänä, että kyllä se siitä hitaasti mutta varmasti :D Kiitos, tässä just olen pukemassa, en malttanut enää nukkua kauempaa ja nälkäkin kurni jo.

Irene kirjoitti...

Metsäpuutarha taitaakin olla tänä vuonna nosteessa. Tuo ensimmäinen kuva taitaa olla metsäpuutarhasta?
Olen ihmetellyt, miksi puutarhaohjelmat tulevat niin hulluun aikaan - samaan aikaan, kun ihmiset ovat itse puutarhoissaan. Niitä tekisi mieli katsella sydäntalvella. Silloin olisi siihen myös aikaa.

Tiina kirjoitti...

Siltä vaikuttaa, kun lueskelee vaikkapa näitä blogeja :) Monet miettivät metsäpuutarhan perustamista. Ja onhan se ihana ja sopii hyvin suomalaiseen maisemaan.

Puutarhaohjelmien esitysajankohta on kyllä aivan täysin väärä varmasti suurimman osan meidän puutarhaihmisten mielestä. Kun vielä saataisiin se asia jakeluun tuonne tv-yhtiöiden suuntaan niin avot. Eihän kukaan köki sisällä jonkin tv-ohjelman takia, kun pitkän talven jälkeen pääsee ulos valoisaan ja lämpimään ihmettelemään kasveja!