2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Risusavotta

 Vihdoinkin löytyi helmililjoja! Kevään tuntua sisätiloihin, kun ulkona olevien lajikumppanien kukintaa saa vielä hetken odotella.

 Viikko sitten sisälle tuotuihin siperianhernepensaan oksiin on puhjennut hellyttävät pehmoisen nukan peittämät lehdet.

 Meidän sunnuntaipäivä on kulunut tontilla risusavotassa. Tontilta on kaadettu pari vuotta sitten puita ja kaikki oksat ovat pitkin poikin maassa. Saatiin tulevan etupihan ja talon kohdalta suurin osa poltettua. Vielä jäi poltettavaa takapihan puolelle ja joskus rakennettavan autotallin kohdalle. Puitakin pitää jonkin verran vielä kaataa talon ja pihatien  tieltä.

Urakan päätteeksi maistui nuotiolla paistettu makkara.

Lihakset raukeina ja hiukset savulta haisten kotiuduimme. Uni tulee tänä iltana varmaan aika nopeasti :)

Mukavaa alkavaa viikkoa!

16 kommenttia:

intopii kirjoitti...

Sillä se raivaus on alkanut kautta ikivuosien: risusavotalla. Maggarat olivat ihastuttava lisä :-D

Voi että, pystyn niin eläytymään tuohon kutkuttavaan tunnelmaan, vaikka en ole ikinä omaa taloa rakentanut. Mitä riemukasta odotusta!

Laura kirjoitti...

Voi kyllä haistaa ja melkeen maistaa tuon risusavottatunnelman, hienoa!=)

Suvikummun Marja kirjoitti...

Oi sentään tulee ihan nuoruus mieleen :)
Risusavotalla alkoi meidänkin talonrakennus aikoinaan.....
Teillä on monta ikimuistoista hetkeä vielä edessä!

MINNA kirjoitti...

Ajattelin kirjoittaa samoin kuin Laura ennen minua ^. Ihana tunnelma kuvissasi.

Tiina kirjoitti...

Intopii: Kyllä! :) Risujen yms polttaminen on jotenkin tosi hienoa, se tunnelma siinä, savunhaju, hehkuvat posket, ritisevät oksat...

Laura: Hienoa! :D

Suvikummun Marja: :) Niitä odottaen <3

MINNA: Kiitos <3

Saila kirjoitti...

Ei varmana tarvitse unta odotella! En ole taloa rakentanut, mutta muuten tonttia raivannut, mutta mutta... en ikinä tajunnut käristää samalla makkaraa! Hitsi, näyttää NIIN herkulta, siinä rankan työn päätteeksi, ja hyvät unet vielä päälle <3
Kauniita unia! Toivottavasti ei tullut päänsärky savusta (sekin on tullut koettua muutamaan kertaan).

Riina kirjoitti...

Voi kun kauniit helmililjat!
Täälläkin on polteltu tänään risuja. Kasasimme syksyllä metsän siistimisrisut kasaan. Ja tänään oli sopiva, tuuleton ilma risujen poltolle. Oli ihanaa olla ulkona ja ´puutarhahommissa`. Meiltä puuttui vaan makkarat...

Tiina kirjoitti...

Saila: Kieltämättä maistui kyllä kumman hyvältä! Ei montaa sekuntia kulunut yhden makkaran syömiseen ;) Ei ainakaan vielä ole päänsärky iskenyt, kokemusta on juu mullakin siitä, kun on tarpeeksi haistellut savunhajua.

Riina: Nyt on sopiva ilma polttaa, kun on vielä maa niin kostea, ettei tarvitse hätäillä tulen leviämisestä.

pioni kirjoitti...

Voi hitsi, tulee ihan mieleen oman talon rakentaminen. Noin mekin alotettiin 15 vuotta sitten:)

Tiina kirjoitti...

Näin se taitaa olla vähän joka taloprojektissa :)

Minna kirjoitti...

Ja tästä keväästä lähtien varmaan sinullekin tulee joka kevät kaipuu tuohon risusavottaan, ainakin minulle se on iskenyt jo viitenä keväänä<3 Rakennusaika on tosi raskasta, mutta aika kultaa muistot ja vuosien päästä sitä kaikkea muistellaan lämmöllä, onnea uuden kodin pystyttämiseen!

Tiina kirjoitti...

Kiitos, Minna! Se voipi olla :) Aina voi silti polttaa vaikka kuivia lehtiä, jos niin kova ikävä tota hommaa tulee ;)

Maria kirjoitti...

Tuosta se lähtee, meillä oli samat hommat 11 vuotta sitten ja ai että se oli mukavaa aikaa se! Jossain kohti iskee se toinekin puoli, mutta lopputulos palkitsee aikanaan.

Tiina kirjoitti...

Näinhän se menee. Toivotaan, että on kuitenkin enemmän tätä positiivista kuin sitä toista puolta tämän projektin aikana :)

leenajapojat kirjoitti...

Oi että tuo tontti on mahtava !
Ootteko edelleen samalla paikkakunnalla ?

Tiina kirjoitti...

Juu, täällä ollaan :) Ja niin tyytyväisiä tonttiin :)