2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Kevään edistymistä

 Siirsin syksyllä isoidänunikon (Papaver pseudo-orientale) toiseen paikkaan, kun ei sopinut väreistään tuohon huvimajan taakse. Vaan nytpä sieltä nousee siementaimia oikein urakalla. Ihanan vihreitä lehtiä!

 Tarhakylmänkukissa (Pulsatilla vulgaris) on jo karvaisia alkuja havaittavissa.

 Alppikärhön (Clematis alpina) silmuja.

 Ja sitten nämä! Syksyllä istuttamani 'Halkis'-kurjenmiekat (Iris reticulata) työntyvät mullasta. Näiden kukintaa odotan sydän läpättäen. 

 Helmipensaan (Exochorda serratifolia 'Snow White') silmut ovat jo lupaavasti pullistuneet.

Ja tämä pieni koivu on päättänyt jo avata ensimmäisen lehtensäkin!

Aurinkoista sunnuntaita!

9 kommenttia:

pioni kirjoitti...

Ihania pikkuvihreitä!

Sametti Hortensia kirjoitti...

Voi kun kaikkea kivaa siellä! Hyvä kun ehdit kuitenkin vähän kuikuilla vaikka teillä on se raksaproggiskin meneillään. Irikset sitten kiva nähdä, odotan :)

Tiina kirjoitti...

Pioni: Niin on!! :)

Sametti Hortensia: :) Iiriksiä odottelen jo malttamattomana kukkaan, ovat niin erikoisen kauniita nämä!

Maria kirjoitti...

Ei tätä meinaa todeksi uskoa, vielä äskenhän me huokailimme talvea ja pitkää kevään odotusta, mutta se tulla tupsahti ennätysaikaisin. Maasta puskee jo vaikka mitä ja ainakin musta tuntuu, että tänä vuonna ehdin hurjasti kaikenlaista, kun jo nyt on saanut aloittaa puutarhatyöt. Tänään olen haravoinut klapityömaan jäljiltä monta kottikärryllistä sahanpurua ja levitellyt ne uusille istutusaluielle maahan muokattavaksi. Siistimistä on siellä täällä ja intoa kuin pienessä kylässä. Tuntuu, että elämä maistuu taas elämältä!

Outi kirjoitti...

Voi mitä kevään merkkejä! Itse en ole ehtinyt noin läheltä tutkailemaan oman pihan kevättä. Meillä tuuleekin niin, että tukka irtoaa päästä, jos astuu ulos!

TeSa kirjoitti...

Voi kuinka kiireellä kaikki nousee pintaan. Ensi viikolla pienet alut painuvat pinnan alle takaisin lämmittelemään ;)

Tiina kirjoitti...

Maeia: Niin upeaahan tämä on, kerta kaikkiaan! :)

Outi: Tuuli on tosiaan ollut ihan jäekyttävää koko viikonlopun!

TeSa: Ei kai? :)

Katja Lammi kirjoitti...

Meikäläinenkin jo niin on riemuinnut tulevista lomapäivistä,mutta pikkuisen on alkanut ahistamaan,kun on noita säätiedotuksia seuraillut... toivottavasti kaikki nämä ihanat maasta puskijat eivät ota itseensä jos sää tästä ennusteiden mukaan kylmenee...

Tiina kirjoitti...

No, eiköhän tuo kylmempi "jakso" tuosta äkkiä ohi mene :)