2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

tiistai 4. maaliskuuta 2014

Haaveilua


Haaveita tulevasta puutarhasta.
Pitkiä listoja kasveista, joita sinne haluan.
Suunnitelmia, jotka pyörivät pääkopassa kaiken aikaa.
Isoja perennapenkkejä puutarhaa kehystämässä.
Pätkä muotoonleikattua marjakuusiaitaa liuskekivin päällystettyä oleskelualuetta rajaamassa.
Metsäpuutarha kuusten siimeksessä.
Hyötypuutarha takapihan loivassa rinteessa. 
Lasikasvihuone mustalla rungolla.

Siirryn sohvalle kuiskuttelemaan Nikin korvaan lisää puutarhaunelmia :)

19 kommenttia:

pioni kirjoitti...

Se on upea juttu, kun osaa alkaa suunnitella puutarhaakin jo tuossa vaiheessa, eikä vasta sitten kun on muutama vuosi asuttu uudessa kodissa. Ei esim tarvi kylvää sitä nurmikkoa äkkiä joka paikkaan ja parin vuoden kuluttua kaivaa sitä pois tulevien perennapenkkien paikalta;)

Outi kirjoitti...

Oman pihan suunnittelemisessa on mielestäni kaikkein vaikeinta valita mitkä asiat pihaan tehdään. Olisi niin paljon kaikkea ihanaa ja mielikin vielä muuttuu niin tiuhaan tahtiin! Minä en varmaan selviytyisi, jos pitäisi tyhjältä tontilta aloittaa.

Tyhjältä tontilta aloitinkin joskus, mutta silloin en vielä ymmärtänyt miten kivaa on pihan rakentaminen ja hoitaminen. Kaikki vaan nurmikolle ja pensasaita ympärille. Nyt sitä nurmikkoa sitten saa olla joka vuosi kaivamassa pois =)

Tylsä Mörökölli kirjoitti...

Ai ai, ihania haaveita. Keväisin noita haaveita syntyy niin, ettei meinaa nahoissaan pysyä :)

Terhi kirjoitti...

Samanlaisia haaveita taas niin paljon että pää paisuu! Ihanaa aikaa kun ei ole vielä ihan kaikki voimien, ajan ja lompakon realiteetit koetuksella :)

Saila kirjoitti...

Ihania haaveita <3

Tiina kirjoitti...

Pioni: Juu ei :D Nurmikkoa tulee tarkoin harkittuina kaistaleina lähinnä etupihalle ja takaterassin eteen ja talon toiseen päätyyn. Muuten on istutuksia ja metsää.

Outi: Onneksi puutarhan valmistumisessa ei ole mitään aikarajaa. Päinvastoin, pitkään kypsyteltynä lopputuloskin on varmasti täydellusempi. Ja nurmikkoa laitamme vain harkiten :)

Tylsä Mörökölli: Näinhän se on :D

Terhi: Ihmettelinkin miksi pää vaikuttaa niin turvonneelta ;)

Saila: Niin mustakin :)

Suvikummun Marja kirjoitti...

Haaveilu on niin parasta!
Nyt sinun on hyvä haaveilla ja suunnitella kun on tontti ihan konkreettisesti olemassa, eikä vain unelmissa :)
Metsäpuutarha on hurmaava ajatus,
kotimaisia alppiruusuja ja kärhöjä kasvamaan männyn rungoille....ai niin, tuo olikin jo myös minun haaveeni; saan keväällä uuden "hienon"(harmaa-tai mustarunkoisen)lasikasvarin tuohon metsän reunalle ja siihen ympärille on suunnitelmissa metsäpuutarhaa :)
Nuo arovuokot ovat niin suloisia!

Minna kirjoitti...

Voi miten ihania haaveita<3 Aikaa ja voimiahan se ottaa, mutta lopussa kiitos seisoo! Ja kiirushan ei ole mihinkään, puutarha ei onneksemme valmistu kokonaan koskaan!

Cheri kirjoitti...

Missäs minä olen haahuillut kun vasta nyt kuulen nämä hienot uutiset. Onnittelu! Ihanaa unelmointia sinulle! Nyt saamme mekin varmaan nauttia puutarhan syntymisestä ihan alusta lähtien.

Eija kirjoitti...

Voin kuvitella tuota haaveiden määrää, kun saat aloittaa puutarhan teon aivan alusta. Ihania unelmia sulla !

Tiina kirjoitti...

Suvikummun Marja: Jep :) Joo, alppiruusuja, kärhöjä, saniaisia... Vau, hieno juttu! Mä en varmaan vielä tänä vuonna kasvaria saa mut ehtiihän sitä :)

Minna: Totta. Onneksi puutarhan kanssa ei tosiaan tarvitse hötkyillä.

Cheri: Jaa-a, en tiedä : D Juu, kyllä täällä ihan takuuvarmasti seurataan niin talin kuin puutarhankin rakentamusta tiiviisti!

Eija: Tää on ihanaa, ei voi muuta todeta! :)

Tiina kirjoitti...

Tää on tällaista haaveiden aikaa <3 Hyvältä kuulostaa sun suunnitelmat. Vähä samantapaista mullakin pyörii päässä,ja todellakin pää on jo ihan turvoksissa kaikista suunnitelmista,niitä pitäis jo päästä purkamaan!!!? Just tuossa tein ihan yksityiskohtaisen istutussuunnitelman talon itäpäätyyn kohta putkahtavasta uudesta penkistä ;)

Tiina kirjoitti...

Haastoin sut :)

Tiina kirjoitti...

Kyllä niitä voi ihan just kohta alkaa toteutella :) Käynpä kurkkimassa, mitä on luvassa!

J kirjoitti...

Ah, kuulostaa hyvältä.

May Kay kirjoitti...

Kohta, ihan kohta pääsemme tosihommiin!
www.villablakulla.com

Tiina kirjoitti...

J: Niin mustakin :)

May Kay: Näin on :)

Sametti Hortensia kirjoitti...

Kivat suunnitelmat :) Toivon, että unelmasi toteutuvat!

Tiina kirjoitti...

Kiitos! :)