2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Pistokkaita

Talviloma on sujunut leppoisissa merkeissä kotosalla. Teimme perjantaina reissun Ikeaan ja siinä yhteydessä piti tietysti poiketa Plantsussa katsastamassa pelargonitarjonta. Suurin osa pelargoneistani on kuollut talven aikana, jäljellä on vain kahdeksan sinnikkäintä (ja isointa) yksilöä. 

 Neljä pistokasta lähti vitosella ja koska olen laittanut itseni ostokieltoon pitäydyin todellakin näissä neljässä pikku alussa. Valitsin ostoskoriin ruusunnuppupelargonin (?) (Pelargonium Zonale-ryhmä) 'Kr. Mary' ja Mårbacka-pelargonin 'Dr. Ingrid' sekä koristelehtipelargonin 'Happy Thought. Joukkoon mahtui myös yksi palsamipelargoni (Pelargonium x graveolens), lajike on 'Orange Fizz'.

Kerrottukukkainen 'Vit Mårbacka' on yksi tämän talven sisseistä. Se on ilahduttanut kukilla pitkin talvea ja on paraikaakin kukassa.

Ulkona on pluskeli, ilma tuoksuu märältä maalta ja linnut livertävät puiden oksilla. Lunta meillä ei ole laisinkaan. On kuin eläisimme maaliskuun loppua.

Lisää selviä kevään merkkejä: eilisiltana viihdytin itseäni seikkailemassa Taimimoision ja Pionien kodin vasta avatuissa nettikaupoissa. Tämän kauden tarjonta varsinkin Taimimoisiolla vaikutti varsin houkuttelevalta ja bongailinkin sieltä jo muutamia kasveja, jotka on käytävä korjaamassa parempaan talteen, kunhan myymälä keväämmällä aukeaa.

Laivamatkat Tukholmaan ja takaisin on varattu. Pitkäaikainen haave täyttyy, kun vihdoinkin on mahdollisuus päästä Nordiska Trädgårdar -messuille. Lähden sinne samanhenkisessä seurassa puutarhuriystäväni P:n kanssa. Maltan tuskin odottaa! ;)

Iloisia puutarha-ajatuksia sunnuntaihisi!

PS. Blogin sähköposteihin vastaaminen ontuu, pieniä teknisiä ongelmia. Älkää siis ihmetelkö :)

10 kommenttia:

Sametti Hortensia kirjoitti...

Ihanaa!! Pääset Tukholmaan messumatkalle :) Ja tuhannet kiitokset Taimimoisiovinkistä, heti menen kuolaamaan...voi miten suloisia pikkupelaquita, nams.

Cheri kirjoitti...

Saamme varmasti nauttia kattavasta raportista Tukholman messuilta. Minun pelakuuni talvehtivat yllättävän hyvin, yleensä en ole onnistunut niiden kanssa, mutta toistaiseksi ne rehottavat kivasti.

Maria kirjoitti...

Voi onnea, pääset Tukholman messuille! Minäkin haaveilen reissusta joka kevät, mutta nyt yritän säästää kaikki liikenevät varat kuinkas muuten kuin kasvihankintoihin. Ensi viikolla lähden minäkin Ikeaan hakemaan vähän puutarhahuonekaluja ja muuta tarpeellista. Tuon 'Orange Fizz'n ostin minäkin, en voi vastustaa tuoksupelargoneja.

Tiina kirjoitti...

Sametti Hortensia: Kyllä, olen innoissani! :D Käyhän kurkkimassa, siellä oli aika monta sellaista sun oloista kasvia ;)

Cheri: Kuvia tulee varmasti otettua enemmän kuin tarpeeksi! ;) Mulla on tämä vuosi ollut oikea katovuosi, parina edeltävänä vuonna ei ole ollut ongelmia.

Maria: Jooh! :) Mulla on tosi pieni budjetti nyt, mutta messuille on päästävä!

Pirjo kirjoitti...

Samanlaisilla ostoksilla kävin minäkin. Nyt on muutama pelargonian pistokas istutettu :)

Ai miten ihania kasveja löytyy tuolta Taimimoisiolta! Taidan tilailla vähän puolivarjon ja varjon kasveja metsäpuutarhaan.

Tiina kirjoitti...

Tuntuu kivalta, kun saa puuhailla istutushommissa :) Taimimoisiolla on kyllä ihan todella herkku valikoima tarjolla tänä vuonna!

Riina kirjoitti...

Ihana kun pääset Tukholman messuille. Olen itse ollut siellä kerran ja meinasin seota pelargonioista ja vähän kaikesta muustakin. Kannattaa mennä!

Tiina kirjoitti...

Huh, voin kuvitella tilanteen :D

pioni kirjoitti...

Voi ihanaa, Tukholmasta minäkin haaveilen, ehkä jonain keväänä...

Tiina kirjoitti...

Aivan varmasti! ;)