2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

maanantai 6. tammikuuta 2014

Kukkia sisällä

 Poikkesin eilen Hong Kongiin, kun olin kuullut siellä olevan huone-esikoita kaupan. Yllättävää, että valkkasin hyllystä tämän pinkin yksilön... Toivottavasti se viihtyy meillä.

 Ostin myös vuoden ensimmäisen tulppaanikimpun. Väri olisi saanut olla vähän keväisempi, muttei ollut vaihtoehtoja. Ostetaan niitä vaaleanpunaisia tai keltaisia sitten ensi kerralla.

Yksi pelargonikin on kukassa. Tämä on 'Calliope'. Suuri osa viime keväänä hankituista tai saaduista pistokkaista näyttää tuolta kuin tuo etualan 'Lotusland'. Henkensä ovat heittäneet 'Villetta Burgundi', 'Lady Plymouth' ja 'Catalina'. 'Lotusland' ja sen vierustoveri 'Contrast' taitavat olla seuraavia uhreja. Vähän niissä on vielä vihreää, katsotaan piristyvätkö, kun valon määrä pikku hiljaa lisääntyy. Tunnen jonkinasteista hengenheimolaisuutta näiden nääntyneiden kasviparkojen kanssa. Jatkuva harmaus alkaa jo käydä psyykkeen päälle. Nyt kaivattaisiin auringonvaloa!

Aurinkoisempia päiviä toivoen!

12 kommenttia:

jori kirjoitti...

Ompas esikko piristäväö näky tämän ankeuden ja harmauden keskellä. Tuo pelakuu harrastus kiehtoisi hitusen. talvetatko ne kaikki sisätiloissa vai pidätkö niitä myös kellarissa?

Maria kirjoitti...

Ihania ovat, minäkin harkitsin sekä esikkoa että tulppaaneja samaisessa kaupassa, mutta ostinkin sitten kuivan ja käkkyräisen peikonpähkinän oksan :/
Viikolla on kyllä pakko hakea jotain värikästä ja ihanaa ruukkuun tai maljakkoon. Nyt kysytään voimia, että tämä pimeä jakso saadaan pakettiin. Omat pelargonit talvehtivat varastossa ja näyttävät suurin osa aivan ränsistyneiltä ja elottomilta. Ihmeellisesti ne ovat vain lähteneet keväisin uuteen kasvuun, kun olen tuonut ne sisälle, leikellyt ja vaihtanut mullan. Jokunen tappio on tullut, mutta suurimmat ovat aina näyttäneet selviävän. Ihanasti kukkii 'Calliope', oikea ilopilkku! Toivotaan tosiaan aurinkoa, kuukauden päästä ollaan jo pimeyden niskan päällä!

Suvikummun Marja kirjoitti...

Oi, onpa ihana väripilkku tuo esikko! Täälläkin on kaupoissa jo niitä näkynyt, mutta minulla ne eivät kauan pysy hengissä, haikein mielin olen jättänyt ostamatta.
Odottelen,jos kauppoihin tulisi niitä kerrattukukallisia, joiden nimeä en juuri nyt muista, mutta jonka kuva on tällä hetkellä blogini bannerissa....ai niin, nyt tuli mieleen, se on Belarina-esikko.Ne olen saanut säilytettyä kevääseen asti ja ne ovat kukkineet vielä ulos istutettuina koko kesän. Eivät vaan ole selvinneet talvesta.
Yhtä raastavaa on tämä pimeys niin pelakuille kuin meille ihmisillekin!
Pitenee se päivä koko ajan kuitenkin tuolla pilviverhon takana, vaikka vaikea sitä on uskoa ;)

MINNA kirjoitti...

Ihana esikko ja tulppaanikimppu! Kevään tuojat. Mun pelakuut näyttää samanlaisilta kuin etualalla sullakin. Jospa ne siitä virkistyvät kun saadaan auringonvaloa.

pioni kirjoitti...

Auringonpaistetta täälläkin kaivataan, en edes muista milloin se olisi viimeksi näyttäytynyt.
Eilen kävin kävelyllä ja toin maljakkoon pajunkissoja, siis tammikuussa. Niille sopisi kivasti kaveriksi vaikkapa tulppaanit:)

Minna kirjoitti...

Minullakin on yksi pelakoista jo kompostissa, mätäni juuresta päin ja varret vaan nuokkui:( Laitoin viimeiset kaksi elävää oksaa juurrutus hormonin kanssa uuteen multaan ja keinovalon loistamaan, jospa elämänsä vielä sittenlin jatkuisi!?

Tiina kirjoitti...

Jori: Mulla ei ole muuta mahdollisuutta kuin tuoda talveksi asuinhuoneeseen. Kellarissa tms menisi varmasti paremmin.

Maria: Hae ihmeessä :) Pitää vaan ajatella, ettei siihen niin kovin kauaa ole, kun saamme ihailla tulppaaneja ja esikoita puutarhassa :)

Suvikummun Marja: Oi, Belarina olisi ihana! Täytyy pitää silmät auki, jos sattuisi sellainen jostain löytymään :)

MINNA: Pidetään peukkuja, että ne siitä kevään tullen virkistyisivät!

Pioni: Niinpä. Joo, sitähän voisi hakea vaikka koivunoksia sisälle tulppaaneiden kaveriksi! :)

Minna: Samaa oiretta on mullakin. Tai suoranaista mätänemistä ei ole havaittavissa, mutta varret vaan nuukahtavat ja koko kasvi alkaa kuivua. Keinovalo olisi hyvä. Mulla ei moista olekaan... vielä...

Pirjo kirjoitti...

Totta niin! Aurinkonpaiste olisi kivaa välillä!

Tiina kirjoitti...

Sanoppa muuta!

sariw kirjoitti...

Minäkin ajattelin tänään ostaa tulppaanikimpun, mutta kaupassa oli vain joulunpunaisia... jätin siis ostamatta ; )
Pelargonit on onneksi tosi sitkeitä, kunhan oppii kastelemaan ne yksilöllisesti. Osa pelakuistani on nyt kaunislehtisiä ja osa ruskistaneet lehtiä paljon. Mutta aina ne ovat selvinneet kevääseen, jolloin alkaa hurja kasvu : )

Katja Lammi kirjoitti...

Pirtsakka esikko!

Minunkin pelakuuni ja verenpisarani ovat hiukan heikolla hapella...todennäköisesti joudun keväällä uudet ostamaan. Siemenestä en viitsi kasvattaa,kun aloittavat kukinnan niin myöhään kesällä kuitenkin.

Onneksi viikonlopun aikana saatiin lumi maahan. Tekee terää omalle mielelle ja helpottaa koiran sekä heposen kanssa eloa huomattavasti.

Marika kirjoitti...

Minä haluaisin jo tulppaaneja, mutta ainakaan Prismassa ei niitä vielä näkynyt. Toiveikkaana menin kukkahyllylle, mutta eipäs ollutkaan tulppaaneja ollenkaan. Se on ihana hetki kun saa ensimmäiset tulppaanit ♥