2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

maanantai 21. lokakuuta 2013

Syyslomalla sähköt poikki

 Ollaan Nikin ja Vernerin kanssa kolmistaan kotosalla. 
Olin keittiössä puuhastelemassa, kun yhtäkkiä valot sammuivat ja jääkaappi lakkasi käymästä. Sähkökatkos. Eihän siellä edes tuule. Noh, meillä menee sähköt välillä ihan muuten vaan.

Tuli ihan hiljaista ja pimeää, ainoastaan hellan kuupan päällä oleva paristoilla toimiva tunnelmavalo jäi päälle. Muhun iskee aina tällaisessa tilanteessa sellainen kauhuleffamainen paniikki. Joku on kopeloinut meidän sulakkeita, sammuttanut valot ja kohta pimeydestä syöksyy kimppuun murhanhimoinen mustaan kaapuun pukeutunut tunkeutuja...

Äkkiä käsikopelolla tulitikkurasia framille ja sytyttelemään valkeat kynttilöihin. Totta kai sähköt palautuivat, kun olin saanut kaikkiin huoneisiin kynttilänvaloa.

Kynttilät saavat kumminkin palaa koko loppuillan. Tykkään valtavasti kynttilänvalosta, siinä on jotain rauhoittavaa ja onhan se tunnelmallista.

Me syyslomaillaan koko poppoo tämä viikko, jihuu!

Kynttilänvaloa maanantaihisi!

PS. Aamulla oli meidän mittarissa -6 ja työpaikalla -10,5. Hrr...

13 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Joo, nyt on ihan sikamaisen kylmää!
Hassua tuo kauhuleffatunnelma :-D Kynttilät on tosiaan syytä pitää jossain helposti saatavilla, meilläkin menee sähköt aika usein poikki saaressa. Mua se ei kyllä pelota, aika tunnelmallistahan se on. Mutta täytyy aika alkaa miettiä, että jos katkos kestääkin pidempään, onko puhelimessa riittävästi akkua, täytyykö alkaa säännöstellä tietokoneen käyttöä jne.

Tiina kirjoitti...

Mulla oli villapaita, paksumpi takki ja ulkona puuhastelua varten puin myös välihousut, yök! Ja sit hetken päästä kauhee hiki.

Mä luulen, että tää trauma johtuu siitä, kun katsottiin joskus kauhuleffaa ja just jossain sydämentykytyskohdassa naps, valot pimeni ja telkkari hiljeni :D Joo, saaressa on vähän eri kuin täällä. Meillä joskus katkeilee vähän väliä ja pritkuu valot muutaman kerran. Se on tätä periferiaelämää se :)

Suvikummun Marja kirjoitti...

Kylmää tosiaan oli aamulla, meilläkin yli 7 astetta pakkasta!
Huomenna sit alkaa taas lämmetä, loppuviikosta ollaan varmaan +10 asteen pinnassa, vesisateessa!
Vai oli horror-tunnelmat siellä, onneks sulla on Niki siellä turvana :)
Olet pakkasesta huolimatta jo kevättunnelmissa, bannerista päätellen.......

Tiina kirjoitti...

Joo, henkivartija on aina paikalla :) Kyllästyin vanhaan banneriin ja syyskuvaan ihan totaalisesti, kukkasipulien istuttamisen myötä ajatukset ovat vähän enemmän keväässä taas.

Maarit kirjoitti...

Mulla on taskulamppu tietyssä paikassa, mistä löydän sen pimeässä. Sillä saan ensiavun sähkökatkon tullessa. Sitten meilläkin poltellaan kynttilöitä. Olemme tosi tyytyväisiä, kun meillä on pari takkaa (lämmintä piisaa) ja ulkosauna (saa lämmintä vettä ja pääsee pesulle) jos sähköt ovat pitempään poissa. Viime vuonna joulun välipäivinä olimme 2,5 päivää ilman sähköjä.

Tiina kirjoitti...

Tuo on kätevä juttu, mun taskari on auton hanskalokerossa. No, on meillä eteisen pöydällä toinen, mut tulitikkuaski oli tällä kertaa lähempänä :) Puulämmitys ja kaikenlainen omataloustouhu nousee arvoon arvaamattomaan, kun jokin kohta sivistysvaltiossa pettää.

Tuija kirjoitti...

Hih..ai kun sulla on ihana mielikuvitus...onneksi ei sentään kuitenkaan tullut niitä murhanhimoisia tyyppejä ja niin onhan sulla wuff, wuff turvana, vai onko se vähän samanlainen kuin meidän Väinö, heiluttaisi varmaan häntää murtomiehelle ja nuolisi naaman.
Mutta mikäs, kynttilänvalossa on kivaa ja nythän niiden aika oikien on.
Mukavaa viikon jatkoa sulle.

Tiina kirjoitti...

Ei meidän wuffwuff ihan niin suopea taida olla kuin noutaja, mut ei se pahan äänen lisäks varmaan mitään tekis.. Kiitos, samoin sulle! :)

Cheri kirjoitti...

Meillä on myös noita yllättäviä ja ärsyttäviä sähkökatkoja. Eniten harmittaa kun tietokone sammuu kesken työkiireiden. Tuollaiselle perunakorille olisi kyllä meilläkin käyttöä.

Tiina kirjoitti...

No varmasti! Onneksi kannettava pelittää vielä hetkisen, vaikkei tämän akku enää ihan uutta vastaakaan.

J kirjoitti...

Aivan ihana toi eka kuva! Ja muutkin, mut se erityisesti. Rakastan kynttilöitä.... :)

Tiina kirjoitti...

Kiitos :) Niin mäkin.

Sametti Hortensia kirjoitti...

Ihanaa, että Helmi löytyi!! Teillä on tosi tunnelmallista ja kaunista.