2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Vintin tapetointi + jättipelargoni

Melkein hävettää, kun tämä vinttikamarin tapetointipostauksen teko on vain venynyt ja venynyt. Toukokuussa tapetoin ja nyt saan aikaiseksi laittaa kuvat tänne... Tämä huone on keittiön yläpuolella ja huoneesta on kulku toiseen vinttikamariin, joka on siskoni hallussa.

Lähtötilanne: huoneessa on - siskon määritelmää lainatakseni - kusenkeltaiseksi maalatut lastulevyseinät. Sisko ilmoitti, että lakkiaisia ei pidetä, jos huoneelle ei tehdä jotain. Lähdimme sitten tapettiostoksille.

Kaikenlaisia kivoja tapetteja löysimme, mutta usein niissä oli turhan isoja numeroita hintalapussa. Lopulta päädyimme Isoäidin aikaan - tapettiin, siihen samaan, jota pari vuotta sitten tapetoin rivarimakkarin seiniin.

Käytännön toteutushan sujui sitten niin, että isä oli mukana irrottamassa sähköjohdot, -katkaisimet ja -rasiat ja sen jälkeen hänet tuupattiin alakertaan ja lukitsimme vintin oven. Sisko avusti välillä vuotien leikkaamisessa ja ojenteli tapettiharjoja yms.

Huoneeseen pääsi talvehtimaan tämä jättipelargoni. Kasvihuoneen lattialla se ei näyttänyt ihan näin isolta. Tämä on oma kasvatti 'Raspberry Rippel'. Huone on tällä hetkellä vähän tyhjänpanttina ja kalustettu sieltä täältä haalituilla mööpeleillä. Jalkalistat pitäisi maalata ja lattiamatto vaihtaa johonkin vähän paremmin rintsikkaan sopivaan materiaaliin. Lautalattiataivuttelua harrastamme siskon kanssa tasaisin väliajoin, mutta emme ole saaneet vielä kovin myönteistä vastaanottoa toteuttavalta taholta.


Mukavaa sunnuntaiehtoota!

10 kommenttia:

Saga kirjoitti...

Aivan ihana tapetti ja koko huoneesta tuli tosi kaunis ja varmasti eritavalla käyttökelpoinen. Ja vitsit tuota pelargonia. Niin on sävytkin kohdillaan :)

Tiina kirjoitti...

On se nyt ainakin sata kertaa viihtyisämpi kuin ennen tapetointia :)

Sirkka kirjoitti...

Kaunis kokonaisuus viehättävässä vinttikammarissa<3 Varmasti oli kova urakka kaikenkaikkiaan ja kun tapetin kuviotkin täytyi vielä osua kohdalleen. Olette onnistuneet tosi hyvin. Matto on myös todella kaunis ja sopii sinne hyvin, samoin tuoli.
Tuolla näkee Ruususen unia, jos malttaa edes nukkua.
Aivan huikean mahtavan kokoinen ja näköinen on Pelargoniasi ja itse olet kasvattanut...kuulethan taputukseni huoneelle ja Pelargoniallesi!
Kaunista Tiina<3

Tiina kirjoitti...

Kiitos, Sirkka! :) Olihan siinä pientä hommaa, mutta toisaalta meni jo rutiininomaisesti, kun samaa tapettia kerran ennenkin leikannut ja laittanut :) Pelargoni on kyllä kasvanut yli odotusten!

Maria kirjoitti...

Aivan ensimmäisenä täytyy tosiaan kehua tuota mahtavaa pelargoniaa, tuollaisina minäkin tahtoisin omani, mutta talvisäilytys veisi liikaa tilaa. Söpöläinen on myös vinttikammari, kuspissi vaihtui ihanaan raikkauteen ja suloisuuteen!

Tiina kirjoitti...

Kovin montaa noin isossa ruukussa olevaa ei kyllä meillekään mahtuisi, ei meille eikä tuonne vanhempieni luokse. Ja kiitos! :)

Tiina kirjoitti...

Uhkea, muhkea pelakuu!!!!Vautsi vau! ja ihanan romanttinen vinttikammari, todellinen ruususen uni <3

Tiina kirjoitti...

Kiitos, Tiina :)

Pinuski kirjoitti...

Onpa upea pelargoni! Itse en ole koskaan edes yrittänyt talvettaa niitä, ehkä sekin päivä tulee että yritän sitä tehdä. Huoneesta tuli tosi kaunis ja romanttinen.

Tiina kirjoitti...

Kiitos :) Suosittelen talvettamisen kokeilemista varsinkin, jos olet hankinnut jotain hieman spesiaalimpaa pelargonilajiketta.