2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

maanantai 2. syyskuuta 2013

Pelargonien syysmuutto

Rakas pelargonikokoelmani muutti tänään sisätiloihin. 
Ikkunan takana yks toinenkin rakas.

Suurin osa pelargoneista on upeassa kukassa juuri nyt, kuvassa ihanan pirtsakka tähtipelargoni 'Lotusland' (Pelargonium Zonale-ryhmä).

Vasemmalla koristelehtipelargoni 'Contrast' (Pelargonium Zonale-ryhmä) tulossa kohta kukkaan. Tätä olen odottanut koko kesän! Oikealla Marjalta saatu kotipelargoni 'Tango Velvet Red' (Pelargonium Zonale-ryhmä).

 Olkkarin toisella ikkunalla vallitsee hempeä tunnelma. 

 Sinne asettuivat vieretysten vaaleanpunainen 'Mårbacka' (Pelargonium Zonale-ryhmä) sekä tuoksupelargoni (Pelargonium x fragrans). 'Röd Mårbacka' (Pelargonium Zonale-ryhmä) on niin leveä, ettei se mahtunut ikkunalaudalle. Sijoitin hänet vahvistimen päälle olkkarin kakluunin viereen.

 Riippapelargonit 'Tommy' ja 'Villetta Burgundi' (Pelargonium peltatum) pääsivät kirjahyllyn päälle. Klaffin päällä palsamipelargoni 'Dr. Westerlund' (Pelargonium x graveolens) ja pikkupistokkaat. Tiukahko rajaus koska...

 ...työtaso näyttää tältä. Ups...

 Pelargoneista muhkein on kuukausia näin komeasti kukkinut kerrottu 'Vit Mårbacka' (Pelargonium Zonale-ryhmä). Se koristaa ruokailuhuoneen pöytää.

 Ikkunalaudalla taasen ovat ruusunnuppupelargoni 'Appleblossom Rosebud' (Pelargonium Zonale-ryhmä) sekä munankuoripelargoni 'Raspberry Ripple' (Pelargonium Zonale-ryhmä). Pitääkin muistaa ottaa teille kuva siitä jättiläisestä, jonka kannoin ähisten vanhempieni yläkertaan talvehtimaan. Se olikin aika iso 'Raspberry Ripple' se...

 Keittiön ikkunalla on pienten taimien kokoelma. Oikeanpuoleisin on 'Dr. Westerlundin' pistokas ja siitä vasemmalle Sailalta saadut koristelehtipelargoni 'Catalina' (Pelargonium Zonale-ryhmä), ruusunnuppupelargoni 'Brightstone' (Pelargonium Zonale-ryhmä), palsamipelargoni 'Lady Plymouth' (Pelargonium x graveolens) sekä tähtipelargoni 'Bev Foster' (Pelargonium Zonale-ryhmä).
Ja mä kun luulin, että meillä tulee ahdasta tämän kokoelman kanssa. Pah! Näitä olisi voinut olla vielä vaikka puolet enemmän. Mutta hyvä näin. Keväällä mahtuu sitten kenties jotain kylvöksiäkin ikkunalle. Mutta ei mennä asioiden edelle.

Kukkaisaa alkuviikkoa!

24 kommenttia:

AnnaW kirjoitti...

Sulla on kyllä niin upea kokoelma! Mun pelargonit ovat kukkineet tosi vähän tänä kesänä, joihin ei ole tullut kukan kukkaa, tiedä sitten mistä johtuu. Se lehtien punastuminen, josta joskus kyselin, taisi olla ihan katselun puutetta vain...nyt ovat kaikki ihan freesin värisiä, vielä kun ois kukista saanut nauttia! Mutta onneks on tää sun kokoelma :)

Tiina kirjoitti...

Kiitti :) Mä olen lannoittanut näitä omiani aika reippaalla kädellä. Samaa lannoitevettä annoin kuin kurkuillekin. Säännöllisen epäsäännöllistä kastelua ;)

Sirkka kirjoitti...

Valtavan kaunista kaikkialla, hyvä kun otit ajoissa Kaunottaresi iltojen viiletessä sisätiloihin. Hyvin olet tallentanut kaikki nimet ja ompa siinä nimiä jos jonkinlaista:)
Ihanan runsas kokoelma kaikkinensa, jotka kukkivat vielä pitkään...!
Suloinen Niki!

Saila kirjoitti...

Kiva juttu, Catalina on hengissä - pistokas oli sen verran tuore ja kasvi on muutenkin niin järkyttävän hillittykasvuinen, että mietin mitähän siitä tulee. Hyvä tuli :-) Muista vain napsaista mahdolliset kokonaan vihreälehtiset oksat pois, kirjavalehtiset lajikkeet saattavat sellaisiakin pukata ja ne ovat paljon rehevämpikasvuisia, eli peittoavat pian koko kasvin jos niitä ei poisteta. Mulla tuo Catalina ei tunnu kasvavan juuri lainkaan vuodesta toiseen. Ihan hyväkin, kun on sitten noita hiukkasen rotevampia tyyppejä.
Hyvä että mahtuu, ja mikä parasta - kokoelman kasvamiselle on vielä tilaa! Ja siemenkylvöille, miten niin keväällä - mitämitä, mulla on jo perennakylvökset täyttä häkää tekeytymässä... kostoiskuksi syksylle ;-)

Tiina kirjoitti...

Sirkka: Kiitos :) En uskaltanut enää lykätä pitemmälle pelargonien sisälle tuomista, ettei käy kalpaten. Nimet on nimilapuissa ja täällä blogissa muistissa :)

Saila: Hän on tehnyt jopa yhden kukkavanan, en raaski napsaista pois, annan kukkia. Hyvin hyvin hitaasti kehittyy hän. Lähestulkoon samanlainen on kuin tuodessasi. Aavistuksen on kasvanut, ehkä kaksi milliä ;) plus tuo kukkavana.

Hmm, joo... Mä oon niin leväperäinen näitten kylvötouhujen kanssa. No, ehkä perennakylvöjä voisi ajatella tekevänsä pihalle, kun ne saa sitten ihan luvan kanssa unohtaa sinne :D

annekatariina kirjoitti...

Onpas upea kokoelma. Olen usein miettinyt saisinko pelargoniat säilymään seuraavalle kesälle. Täytyis kokeilla.

Tiina kirjoitti...

Kokeile ihmeessä! Mulla ne on menneet ihan hyvin sisällä asuintiloissa. Meillä on vetoisat vanhat ikkunat, mutta patterit hohkaavat kyllä täysillä niiden alla. Hyvin talvehtivat. Aina parempi jos olisi joku vaikkapa 10-asteinen tila, jossa talvettaa. Esim. autotalli tai kellari tai vastaava...

Minna kirjoitti...

Ihania pelakoita! Hyvä että kerrankin noin päin et tilaa jäi ylikin, yleensä ei tiedä mihin saisi kaikki talvetettavat mahtumaan!

Tarja kirjoitti...

Tosi paljon hienoja belargonioita! Pelakuut ovat niin hienostuneita ja ihanan keveitä, vaikka kukat olisivatkin isoja. Tuo valkoinen on kuin unelma ja sopii tuon sohvan seuralaiseksi! Hieno yhdistelmä:).

leenajapojat kirjoitti...

Tiina, mikä kokoelma !
Ohoh, hän mykisttyy ihan täällä.
Upeita !

Intianminttu kirjoitti...

Wau, upeat pelakuut! Ihan kade noista ikkunalaudoista, mun asunnossa sellaisia ei ole, pöh. Eikä mitään muutakaan tilaa parvekkeella vielä toistaiseksi kukkiville pelakuille. Osan yritän roudata talvetukseen mökille.

Tiina kirjoitti...

Minna: No joo, totta :P Ensi syksynä mahtuu siis vielä lisää, hih...

Tarja: Niin ovat. Valkoinen kerrottu Mårbacka on aika hienostunut yksilö.

Leena ja pojat: Kiitos, Leena :) Nuo on ihan tämän vuotisia keräilykappaleita ;) Mietipä miltä täällä näyttää viiden tai kymmenen vuoden kuluttua...

Intianminttu: Meidän ikkunalaudat on aika kaposet, mutta mahtuu niille onneksi tuollainen "normaali" kukkaruukku.

MINNA kirjoitti...

Ihania pelakuita! Mun kukat on vielä ulkona ja mietin just, että pitää tuoda sisälle ennen kuin tottuvat viileään ilmaan.
Tuo valkoinen kerrottu Mårbacka pitää lisätä hankintalistalle. Niin kaunis kukinto!

Tuija kirjoitti...

Nyt jo? Minä kyllä ajattelin vielä antaa olla ulkona auringossa. Yleensäkin laitan vasta kun tulee yöpakkasia pelargonit sisälle. En tiedä montako ja mihin nyt laitan kun ei ole sitä viileää varastoa, sisälle sitten kait. Oletko sä talvettanut aina pelargoniat sisällä? Miten se on toiminut sulla?

Cheri kirjoitti...

Upea pelargoniakokoelma ja kauniit kuvat. Puutarha muutti sisälle.

Eija kirjoitti...

Kylläpäs sinulla on kattava pelargonikokoelma. Pitäiskö pelakuut tosiaan tuoda nyt jo talvehtimaan ? No onhan tääläkin lupailtu joka yö halloja. Ei ole tainnut vielä miinuksella käydä.

Tiina kirjoitti...

Minna: Eikös vaan olekin :) Yölämpötilat ovat jo paikoitellen aika alhaisia.

Tuija: Vaikka päivisin lämpömittari on parinkymmenen tuntumassa on täällä öisin vain viitisen astetta lämmintä. Pelaan varman päälle tämän kokoelman kanssa. Voisi harmittaa aika lailla, jos tulisikin hallayö ja paleltuisivat. Tämä on nyt toinen kerta, kun talvetan sisällä. Viime vuonna sujui ihan hyvin, pari heikointa kuoli.

Cheri: Kiitos, Cheri :) Niin teki, nyt on kivan näköistä, kun on laudoilla täytettä.

Eija: Kiitos :) Meillä on ainakin öisin niin alhaisia lämpötiloja, etten halunnut odotella enää.

J kirjoitti...

Ihania kuvia!!!

Tiina kirjoitti...

Kiitos, sis :)

Maria Puutarhassa kirjoitti...

Kauniisti olet saanut pelagoniaarteet siirrettyä sisätiloihin!

pioni kirjoitti...

Hyvin olet saanut koko kokoelman mahtumaan sisätiloihin, nuo ikkunalaudat on kyllä niin ihania. Meiltä ei löydy ainuttakaan.
Ja työpöytähän näyttää siltä, että sen ääressä on oikeasti tehty töitä:)

Tiina kirjoitti...

Maria: Hyvin mahtuivat :) Ne sopivat tähän vanhan taloon mainiosti.

Pioni: Tykkään niistä kovasti, voisivat tosin olla vaikka ihan pikkuriikkisen syvemmät. Joo, no tässä on tosiaankin kyllä tehty töitä viime aikoina! :)

Katja Lammi kirjoitti...

Hmm..pitäisiköhän sitä roudata nuo omatkin mårbackat jo sisätiloihin...toisaalta ovat tuossa katetulla terassilla,joten eivät varmasti pääse pahasti kärsimään ,vaikka hiukan olisi yöllä kylmäkin.

MAhtava kokelma sulla :)

Tiina kirjoitti...

Sinne ei ehkä pääse kylmä ihan niin helposti... Nyt on kyllä päivisin niin ihanan lämmintä, mutta yöt ovat viileitä.