2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

perjantai 9. elokuuta 2013

Samettinen kesäkurpitsakeitto

 Taannoisella mökkivisiitillämme söimme alkuruoaksi emännän tekemää kesäkurpitsakeittoa, joka todella vei kielen mennessään. Viikonlopun kunniaksi ja kurnivan mahan täytteeksi keittelin sitten samaista keittoa kattilallisen. Ai, kun tuli hyvää!

 tarvitset:
1 palsternakan
500g kesäkurpitsaa
persiljaa
timjamia
1 sipulin
puolen pakettia Koskenlaskijaa
2 dl kuohukermaa
suolaa
mustapippuria

Kuori palsternakka ja paloittele se ja kurpitsa ja sipuli kattilaan. Silppua sekaan persiljaa ja timjamia. Laita kattilaan vettä niin, että ainekset juuri ja juuri peittyvät, kun vesi kiehua pulputtaa. Keittele, kunnes ovat kypsiä. Ota kattila liedeltä ja paloittele sekaan puoli pakettia Koskenlaskijaa. Soseuta keitos sauvasekoittimella. Kaada sekaan 2 dl kuohukermaa ja keitä, kunnes kiehahtaa. Varo polttamasta pohjaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Nautiskele.



 Sitten ei muuta kuin pari lasillista luomuroseeta ja jalat soffapöydälle.


Aistit avoinna viikonloppuun!

7 kommenttia:

Maarit kirjoitti...

Kiitos ohjeesta! Pitääkin kokeilla sitä heti huomenna. Naapurilta saan paljon kesäkurpitsoita.

Mukavaa viikonloppua sinullekin!

SanaRiimu kirjoitti...

Kiitos reseptistä! Olenkin etsiskellyt uusia ohjeita kesäkurpitsalle kun viljelylaatikko pursuaa kurpitsoja ja alkaa jo vähän kyllästyttää :)

Tiina kirjoitti...

Maarit: Ollos hyvä :) Pyydä kunnon läjä kurpitsoja!

SanaRiimu: Olepa hyvä :) Tähän niitä saa uppoamaan :) Tekee kerralla isomman satsin.

J kirjoitti...

Hienoja kuvia! Sun pitää tehä tota sit mulle :)

Tiina kirjoitti...

Juuh :) Sitä tuli ihan mukavan kokonen satsi, tosta ois syöny isompiki perhe.

Cheri kirjoitti...

Kaikki kesäkurpitsareseptit ovat nyt tervetulleita, kurpitsat kypsyvät hurjaa vauhtia ja vaikka poimin ne aika pieninä niin silti on ylitarjontaa. Palsternakan kanssa en olekaan vielä kokeillut.

Tiina kirjoitti...

Ole hyvä vaan! :D