2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

lauantai 10. elokuuta 2013

Elokuinen puutarha

Paljain jaloin puutarhassa. Pari perattua kukkapenkkiä, tusina istutettuja perennoja. Syysleimut (Phlox paniculata) räiskähtelevät ja leiskuvat. Tuoksusta tulee mieleen lapsuuden hoitotäti, jonka pihassa oli iso penkki täynnä muhkeita syysleimuja. 'Aida' on yksi suosikkilajikkeistani.

Toinen suosikki on 'Spitfire', joita istutin uuteen penkkiin metsän rajaan. 

Penkin toiseen päätyyn siirsin jalohortensia 'Twist 'N Shoutin' (Hydrangea Macrophylla-Ryhmä). Josko se olisi nyt aurinkoisemmassa paikassa ja tekisi kukkiakin ensi vuonna...

 Torstaiselta Multasormi-reissulta kotiutuivat myös nämä jalokuunliljat (Hosta Tarhafunkia-ryhmä). Lajike on 'Multasormi'. Ja pitäähän entisellä multistytöllä nyt nimikkolajiketta puutarhassaan olla!

 Hortensioiden kukinnot ovat kuivuuden vuoksi varsin pieniä. Pallohortensia (Hydrangea arborescens 'Annabelle') ja syyshortensia 'Vanille Fraise' (Hydrangea paniculata) ihastuttavat autotallin takana.


 Hortensioiden kaverina syysmaksaruohoja (Sedum spectabile). Lajike 'Purple Emperor' on hätkähdyttävän värinen.

 Tarhakurtturuusu 'David Thompson' (Rosa Rugosa-ryhmä) aloittelee pienen tauon jälkeen uutta kukintakierrosta.

 Rosariosta löytyy silmänruokaa.

'Leonardo da Vinci' 


 'Kronborg'

 'Hobby'

Kukkeaa lauantai-iltaa!

14 kommenttia:

Henrietta Hassinen kirjoitti...

Tekis niin mieli noita leimuja mutta aina pelko persiissä et härmä iskee samalla minuutilla kun olen niille kuopan kaivanu.Ne olis kyllä ihania viimeisiä kukkijoita.

Tiina kirjoitti...

Ei kai sentään :D Hankit ja kokeilet kuin käy! Mulla ei ole ollut härmää vielä tähän mennessä.

pioni kirjoitti...

Hortensiat on nyt ihan suosikkeja, sopinat kivasti syysleimujen kavereiksi.

Tiina kirjoitti...

Syksyn lähestyessä alkaa kummasti tehdä mieli syysleimuja ja erilaisia hortensioita :)

Suvikummun Marja kirjoitti...

Mullakin tulee aina mummu mieleen syysleimuista ja niiden tuoksusta, mummulla niitä oli iso penkki. Ja siellä oli myös herkullisia "Räävelinpäärynöitä", nykyään sitä myydään varmaan nimellä Tallinan päärynäomena :)
Multa saisit kuunliljoja, jos tarviit, mulla alkaa tulla Hosta-ahdistus, kun ne kasvavat niin innokkaasti ja niillä alkaa olla aika ahdasta penkeissään.....

Saga kirjoitti...

Hortensiat on niin ihania. Mulla kaikki kanss avaan niin pieniä kun kuivaa on ollut täälläkin ja joka paikkaan ei vaan ole ehtinyt letkun kanssa. Harmi vaan. Mutta tosi kauniita kukkia sulla.

jori kirjoitti...

Syysleimuista täälläkin haaveillaan. Kun näin syksyä vasten voi kauhuksi todeta, että meillä ei ole kukkia juuri lainkaan. Maksaruohosi näyttävät varsin upeilta.

jori kirjoitti...

Syysleimuista täälläkin haaveillaan. Kun näin syksyä vasten voi kauhuksi todeta, että meillä ei ole kukkia juuri lainkaan. Maksaruohosi näyttävät varsin upeilta.

Eija kirjoitti...

Tuo Purple Emperor on komean värinen, täytyypäs muistaa se sitten kun pääsen suunnittelemaan perennapenkkiä, kasvaakohan se miten korkeaksi? Saman värinenhän on tuo ketunleipä (tai käenkaali tai mikä se kulloinkin on), mutta siitä on tullut sellainen riesa, että sitä en halua enää ikinä perennapenkkiini...

Tiina kirjoitti...

Suvikummun Marja: No voihan hosta! Mulla on aika vähän varjopaikkoja, joten pitäis olla sellasia lajikkeita, jotka menee puolivarjossa tai auringossa jopa.

Saga: Kiitos :) No, joskos asia korjaantuisi ensi vuonna, jos saan aikaiseksi laittaa ainakin tuohon hortensiapenkkiin katteen.

Jori: Ei meilläkään ole muita kuin syysleimut ja ruusut ja nuo maksaruohot. Kauheeta! :/

Eija: Se jää mielestäni pikkusen matalammaks kuin komeamaksaruoho. On tosi hieno, tykkään kovasti :)

Kirsikka kirjoitti...

Kaunista, kaunista!

Tiina kirjoitti...

Kiitos :)

leenajapojat kirjoitti...

Purple Emperorit on huikean värisiä.
Onpas kauniin näköistä !

Tiina kirjoitti...

Eikös olekin! :) Kiitos!