2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Hellepäivän iloja

 Kävimme uittamassa Lyyliä läheisen järven laskuojassa. Tämä pikkuturriainen on innokkain koskaan näkemäni uimari! Hän oli käynyt tänään jo kaksi kertaa uimassa, mutta yhtä suurella intohimolla mentiin veteen tälläkin kerralla.

 Ensin pientä alkuverryttelyä suvantopaikassa padon yläpuolella ja sitten...

 ...LOISKIS! Makoplätsillä suoraan kuohuihin!

 "Tulkaa tekin, täällä on kivaa!"


 Välillä Lyyli otti pohjasta vauhtia ja heittäytyi vasten padosta syöksyvää vettä.

 Ja myötävirtaan niin paljon kuin hihna antoi myöden.
 Ojan tuolla päässä siintää järvi.

 "Okei, mä oon valmis tältä erää. Voidaan lähteä."

 Puutarhurin ilottelu ei ole ihan yhtä riehakasta kuin Lyylillä mitä nyt välillä sain vähän pärskeitä päälleni, kun avasin tuhannen litran vesisäiliön hanan apposen auki ja työnsin kastelukannun suihkun alle.

 Rosariossa on alkamassa ryhmäruusujen kukinta. Tässä ensimmäistä kukkaansa oikoo 'Kronborg' (Rosa Teeristeymä-ryhmä?).

 Mehitähdetkin (Sempervivum) pistävät parastaan.

 'Baronessen' (Rosa ...?) tiuhaan kerratut kukat ovat vielä kovin nuppuisia.

 Ne sointuvat kauniisti yhteen jalokurjenpolvi 'Orionin' (Geranium -risteymä) kukkien kanssa...

 ...kuten tekee myös kääpiöruusu 'Pink Pins' (Rosa). Patioruusu 'Hobbyllakin' (Rosa) on jo yksi kukka auki ja mooonta nuppua odottamassa vuoroaan. Etualalla kesäkulleron (Trollius chinensis) syvänkeltaisia kukkia.


 Easy Elegans-ruusu 'Great Wall' (Rosa) palellutti viime talvena kaikki maanpäälliset osansa, mutta uutta on puskenut. Tässä yhdessä ainokaisessa oksassa on 21 nuppua!
 Iloa tuo myös marjasadon kypsymisen seuraaminen.

 Punaherukassa (Ribes rubrum 'Jonkheer van Tets') oli jo ihan kypsiäkin marjoja, maiston muutaman.


Kurkut (Cucumis sativus) ovat mahtavan kokoisia ja satoa kypsyy tasaiseen tahtiin.

Iloista hellepäivän iltaa!

21 kommenttia:

jori kirjoitti...

Voi mikä Lyyli ja polskuttelun riemu. Meidän Armas ei suostu menemään veteen laisinkaan, vaikka sitä lempeydellä siihen on totutettu. Tuhannen litran vesisäiliö kuulostaa unelmalta ja sellaista meilläkin kaivattaisiin. Komeita ovat istutuksesi.

Saila kirjoitti...

Mahtava vesipeto tuo Lyyli!
Ihanat ruusut, mullakin kasvaa Orion ruusun vierellä, kun ajattelin niiden sopivan yhteen ja niinpä ne tekevätkin :-)
Ihania ruusuja, Pink Pins on tosi söpö. Kesäkullerokin on ihana, ihmettelin ensin miksi se kukkapenkki on jotenkin vaisu ennen kuin huomasin, että perhanan peura on käynyt syömässä kaikki kulleron kukkavarret. Ei ne lehtiä vaivaudu syömään, pitäisi varmaan kumartaa kaulaa liian alas, mutta kukkavarret on sopivalla korkeudella. Murr! Lyylin tyyppinen peto saisi tulla kylään tännekin.

Tiina kirjoitti...

Jori: Ei Nikikään mene uimaan, korkeintaan voi vähän kahlata mut sit kun jalat ei enää yllä pohjaan niin kääntyy takas rantaan. Joo, meillä tulee autotallin katolta sadevedet tuohon säiliöön. Kätsää eikä vesi pääse loppumaan koko kesänä.

Saila: Eikös! Katselin suu auki, kun se hyppeli menemään päistikkää veteen.

Mrr, perhanan peurat! Jo nyt on kumma, onko niillä jokin projekti "tuhotkaamme kukkavarret Ahvensaaresta"?!

Seikku kirjoitti...

Ihana Lyyli ! toinen oikein nauttii vedestä ja pärskeistä ja miks ei nauttisi, sehän viilentää mukavasti turkin alta :)

kauniita kukkakuvia :)

Tiina kirjoitti...

Niinpä :) Hän osaa ottaa ilon irti uimapuuhista!

Saga kirjoitti...

Oi miten tutun näköisiä nuo uimakuvat. Meilläkin on nyt mökillä mennyt kolme koiraa vedessä kuin viimeistä päivää. Ihanaa, että koiratkin osaavat ottaa nyt lämpimästä vedestä kaiken ilon irti.

Miss Marple's cardigan kirjoitti...

Kukkakuvasi ovat mahtavia, mutta ei voi mitään, Lyyli sulatti sydämen!!! Meillä nuoremman koiruuden kanssa sama, vesileikit on parasta maailmassa! Ylen tottelevainen herra heittäytyy ymmärtämättömäksi, kun käsky käy vedestä pois... :)

Tiina kirjoitti...

Saga: Koirien iloa vedessä on mukava seurata :)

Miss Marple's cardigan: Kiitos :) Lyyli piti nostaa valjaista pois vedestä, kun ei olisi omatoimisesti tullut :)

Maarit kirjoitti...

Voi mitä vedenloisketta:) Ihastuttavia ruusuja!

Intianminttu kirjoitti...

Hauskaa, kun koiran ilo välittyy kuvistasi niin hienosti! Vesikoira :)

Oih, sullahan on varsinainen rosario, loppukesä kuluukin siis ruusuntuoksussa!

Susanna kirjoitti...

Kauniita kuvia kukista ja todellakin innokkaan näköinen koira. Meidän koira tyytyy yleensä vain kävelemään järvessä. Toki onkin vasikan kokoinen, joten tassut ylettävät pohjaan useimmiten.

Cheri kirjoitti...

Lyylihän on oikein uimamaisteri :)
Mahtava kurkkusato, avomaalla on vasta ensimmäiset kukat.

Tiina kirjoitti...

Intianminttu: Juu, rosario kuulostaa kovin hienolta, mutta tuo aluehan on vielä keskeneräinen, joten se saa paljon anteeksi sen varjolla ;) Sinne on tulossa vielä lisää ruusuja, kuorikatetta ja kivetty käytävä... ehkä ensi vuonna ;)

Susanna: Kiitos :) Ei meidänkään koira ui, kahlaa vaan. Tämä Lyyli on siis veljeni koira.

Cheri: Niin on! :D Kasvihuoneessa sato kypsyy vähän nopsempaan kuin avomaalla.

Katja Lammi kirjoitti...

Näkee koko koiran olemuksesta,että vesi on sille hauska elementti :)

Oletko muuten poistanut versoja noista kurkuistasi?

pioni kirjoitti...

Meillä marjat on vielä aika vihreitä, täytyy odotella.
Mutta mansikoilla herkutellaan kohta, hain niitä naapuruston marjatilalta äskettäin kaksi laatikollista:)

Tiina kirjoitti...

Katja: Niinpä :) Poistanut versoja? Tarkoitatko varkaita? Aika vähän ovat tehneet, mutta pari pitempää poistin, koska päähaarassa on niin paljon alkuja. Keskittävät energiansa sitten niiden kypsyttämiseen.

Pioni: No, sä oot pikkasen pohjoisempana :) Mustat on ihan raakoja, mutta punaisissa on jotkin tertut jo syömäkelpoisia.

Soili Hänninen kirjoitti...

Aivan ihana koiranen, meilläkin yksi koirista rakastaa uimista ja kaksi täytyy väkisin raahata kuumina päivinä jäähylle .

Sametti Hortensia kirjoitti...

Vähänkö söpö koira...

Voi miten kauniita ruusuja, tää on vissiin keski-ikäistymisen merkki kun ruusut alkaa herättämään väpätystä sydänalassa :-)

Tiina kirjoitti...

Soili Hänninen: Meillä ei oma koira ui lainkaan, kahlailee vaan rantavedessä.

Sametti Hortensia: Niinpä :) Joo, niinhän sitä sanotaan ja se on ainakin mun kohdalla hieman pelottavaa, koska oon tosiaan vasta 25 ;)

Tiina kirjoitti...

Maarit: Oho, bloggeri oli heittänyt kommenttisi roskapostilaatikkoon, äsken sen sieltä ongin ihmisten ilmoille. Kiitos :)

Katja Lammi kirjoitti...

Tiina:juuri niitä sellaisia "ylimääräisen oloisia" versoja ;)