2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

torstai 6. kesäkuuta 2013

Röd Mårbacka ja kumppanit

 Taannoin pohdiskelin oliko kukassa oleva pelargoni 'Röd Mårbacka' ja 'Appleblossom Rosebud'. Näillä näkymin kyseessä oli 'Appleblossom Rosebud' ja nyt kukkii vuorostaan 'Röd Mårbacka'.

 Seuranaan sillä ovat 'Raspberry Ripple' sekä 'Lotusland'.

Vyöhykepelargoni 'Röd Mårbacka' (Pelargonium Zonale -ryhmä)

Munankuoripelargoni 'Raspberry Ripple' (Pelargonium Zonale -ryhmä)

Tähtipelargoni 'Lotusland' (Pelargonium Zonale -ryhmä)


'Röd Mårbackan' kukka on puolikerrottu ja selvästi kirkkaanpunainen, kun taas 'Appleblossom Rosebudin' kukka oli pinkimpi. Siinä ei kylläkään ollut lainkaan valkoista, mutta ehkä kukinnon väri on riippuvainen valon ja ravinteiden määrästä. Pelargonit odottavat vielä siirtoa kasvihuoneeseen, jossa ne saavat viettää kesän.

Kukkeaa keskiviikkoa!

12 kommenttia:

Kukkaiselämää - My flowering life kirjoitti...

Sinulla on kyllä monenlaisia pelargoneja. Kauniita. Minä vähän vahingossa pahoinpitelin omiani, laiskuuttani! En viitsinyt kastella kannulla, vaan heitin vettä suoraan letkusta niitten juurille ja vähän taisi mennä paineella päällekin! No, on mulla nyt lepyttelemistä, että pelargoniani tokenevat. Mulla on niin monta kukkalaatikollista pelargoneja etupihalla, että väsyin nätisti kasteluun. Hyi minä!

Minna kirjoitti...

Olipa kiva nähdä lähikuva Raspberry ripplestä kun omat ei vielä kuki.

Katja Lammi kirjoitti...

Sulla alkaa olla siellä hyvä kokoelman alku erilaisia pelargoneja. Ja pitää sanoa,että kyllä meikäläinenkin kesä kesältä tykkää pelakuista aina vaan enemmän ja enemmän :)

pioni kirjoitti...

Vitsit että ihania.
Tilasin pelargoneja muuten keväällä jostain, mutta mitään ei ole kuulunut. Palkitaankohan odotus, tuskin.

AnnaW kirjoitti...

Niin kauniita ja hyvinvoivan näköisiä sun pelargonit! Mun pelargoneja selvästi vaivaa joku, osassa on lehdet vähän rullalla ja nuupallaan ja osassa lisäksi valoa vasten katsoessa punertavaa väriä lehdissä. Eikä kukkiakaan ole juuri näkynyt. Sä voisit ehkä tietääkin, mikä niitä vaivaa? Netistä olen koittanut surffailla ja selvittää mistä on kyse mutta toistaiseksi tuloksetta :/

Tiina kirjoitti...

Kukkaiselämää: Eivätköhän ne siitä vielä tokene :)

Minna: Se on aika hauskanen, tuossa yksilössä ei tosin kauheasti ole pilkkuja eikä tummemmanpunaisia läiskiä.

Katja: Jep! :) Pienoinen keräily meneillään.

Pioni: Ou, onpa erikoista. Onkohan tilauksesi hukkunut johonkin... :/

AnnaW: Näkyyks mitään ötököitä? Mulla on toi yks kirjavalehtinen ja tuntuu, että se on aina vähän nuupallaan olin sitten kastellut sitä tai en. Luulen, että sillä on juuriston kanssa jotain ongelmia.

Cheri kirjoitti...

Melkoinen kokoelma. Hienoa kun pelakuitten suosio on taas lisääntynyt, on saatu paljon ihania, uusia lajeja valikoimiin. Pelakuu kuuluu kesään!

Saga kirjoitti...

Hei mulla on kanssa nyt jotain häikkä pelargonien kanssa. Lehdet punertuu, mutta muuten ok kunnossa. Tää ilmenee lähinnä suorassa auringonvalossa olevilla pelakuilla. Totutin ne kyllä varovaisesti aurinkoon. Tai voisko mullassa / ravinteissa olla jotain häikkää. Outoa, ennen ei ole ollut tällaista ongelmaa.

AnnaW kirjoitti...

Ei oo ötököitä ainakaan mullan yllä, alta en oo katsonut. Ehkä pitäisi? Samalta kuulostaa tuo Sagan ongelma, kuin mun.

Tiina kirjoitti...

Cheri: Kiitos :) Joo, totta! Se on taas arvossaan.

Saga ja AnnaW: Hmm, jaa.. Nää on aina vähän vaikeita juttuja. Mulla oli punaista lehdissä viime vuonna, kun pelargoniat olivat pihalla oikein aurinkoisessa paikassa ja kärsivät välillä kuivuudesta.

Saga kirjoitti...

Täytyy varmaan siirtää vähän varjoisampaa paikkaan ja kastella vieläkin säännöllisemmin. Josko ne lehdet siitä vaihtaisivat väriä. Mystistä.

Tiina kirjoitti...

Tuli vielä mieleen, että ovatko voineet saada kylmää? Meillä on sisällä kesäisin joku 25 ja nyt kun siirsin osan tuohon ulkorappusille niin huomasin tänään saman punerrusilmiön.