2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

lauantai 15. kesäkuuta 2013

Kuohujuomia ja villieläimiä

 Viikonloppuna on juhlittu 10-vuotiasta Oma PIHA -lehteä Kaisaniemen ihastuttavassa miljöössä. Otimme miehen kanssa hotellihuoneen ja yövyimme yhden yön Helsingissä. Tänään kotiuduttiin alkuillasta. Juhlallisuuksien ja ruokailun jälkeen puutarhaneuvos Aarno Kasvi kierrätti meitä kasvitieteellisessä puutarhassa. Tiesittekö, että tulitikku leimahtaa silmänräpäykseksi isompaan liekkiin, kun sen vie mooseksenpalavanpensaan lähelle? Minä en tiennyt.


 Tänään kävimme Korkeasaaressa ja Linnanmäen Sealifessa pällistelemässä eksoottisia eläimiä. Mongolianvillihevoslaumassa oli kaksi suloista varsaa, jotka olivat syntyneet alkukeväästä.

 Lumileopardi loi viileän katseen ihailijoihinsa ja keskittyi sitten lihakimpaleen mutusteluun. Lumileopardit ovat erittäin uhanalaisia ja ovat vaarassa kadota luonnosta täysin.

 Amurinleopardi on äärimmäisen uhanalainen laji. Niitä arvioidaan olevan luonnossa alle neljäkymmentä yksilöä. Korkeasaaressa syntyi viime syksynä amurinleopardin urospentu.
En tiedä onko se tämä kuvan yksilö vai ei... Voiko se olla jo näin iso? Tämä oli ainakin uros.


Korkeasaaressa on upeita isoja alppiruusuja ja muita puutarhurin silmää hiveleviä kasveja. Tässä mielestäni onnistunut yhdistelmä korallikeijunkukkaa ja liilakukkaista kurjenpolvea.

Vaikka olenkin ihan kauhea kotihiiri, on joskus kiva lähteä vähän jonnekin muuallekin. Oli oikein kiva kaksipäiväinen pääkaupungissa, erityisterkkuja Sailalle ja Hannelelle! :)

Kiva olla kotona, huomenna tutkailemaan mitä puutarhassa on tapahtunut poissaollessani!

13 kommenttia:

TeSa kirjoitti...

Jutskailin tuosta mooseksen palavasta pensaasta juurikin työkaverini kanssa, joka kertoi tuon saman leimahdusilmiön.
Kasvilla polttaa käsivartensakin, kannattaa pitää pitkähihaista paitaa päällänsä, kun siistii kukkamaita.

Tiina kirjoitti...

Mulla ei tuota kasvia olekaan omassa pihassa. Auringonpaisteessa ainakin saa helposti jonkinlaisia rakkuloita/pieniä palovammoja.

Minna kirjoitti...

Ompa sinulla ollut kiva viikonloppu! Mukavaa alkavaa viikkoa!

Maria kirjoitti...

Ooo, pääsit käväisemään kesäisessä Kaisaniemessä ja seuranpitäjänä vielä Aaro Kasvi! Talvipuutarhan puiston ruusuistutukset olisi myös nähtävä, kävittekö siellä?

Saila kirjoitti...

Oli kiva treffata taas.
Mooseksenpalavapensas olisi varmaan just teidän pihamaahan sopiva kasvi!

Tiina kirjoitti...

Minna: Jep! Kiitos!

Maria: Sinne saakka emme ehtineet, pitänee tehdä sitä varten uusi reissu. Tosin en tiedä ehdinkö tänä vuonna...

Saila: Niin oli :) Hmm joo... mut mä en jostain syystä ole koskaan oikein tykännyt siitä. Lukeutuu samaan sarjaan kuin pikkusydän. Selittämätön antipatia.

pioni kirjoitti...

Reissuviikonloput on kivoja, harvakseltaan:)
Nyt onkin jo päästävä tutkimaan oman puutarhan elämää, onneksi näkyy kirkastuvan:)

Tiina kirjoitti...

Totta :) Paljon ehtii puutarhassa tapahtua parissakin päivässä.

Sametti Hortensia kirjoitti...

Ihania kuvia ihanista paikoista <3 Kiitos! Kyllä Helsingin kaupunki satsaa istutuksiin, se on aina kiva huomata. Täällä toinen armoton kotihiiri joka ei lähtisi minnekään kulumallakaan...

Maarit kirjoitti...

Kivoja kuvia. Mukava on välillä reissatakin:)

Tiina kirjoitti...

Sametti Hortensia: Kiitos :) Koti on maailman paras paikka!

Maarit: Kiitos :) Totta. Reissulta on kiva palata kotiin.

Katja Lammi kirjoitti...

Minä sain juuri viime viikonloppuna Raakkilan isännältä tuomisiksi tuollaisen mooseksenpalavanpensaan. Se on kyllä todella kaunis kukka,mutta ainakin minä istutin sen pois kulkuväylien läheltä,sillä se saattaa myös aiheuttaa melko pahoja ihoreaktioita paljaalle iholle osuessaan.

Mikähän kukka tuo valkoinen on,jossa on noita lilan-sinisiä pilkkuja? Näyttää kivalta.

Välillä on tosiaan kiva päästä pois kotiympyröistä;osaa sitten taas arvostaa sitä kotiaankin enemmän ( ja etenkin oma sänky on paras paikka ).

Tiina kirjoitti...

En osaa sanoa mikä tuo kukka on, en tullut katsoneeksi nimilappua :/ Se on aika ihanainen kyllä kieltämättä :) Oma sänky ja oma tyyny!!