2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

perjantai 28. kesäkuuta 2013

Kasvihuoneen asukit

Kasvihuoneessa ei ollakaan vielä tänä vuonna taidettu juurikaan piipahtaa täällä blogissa.

Kokeilen tänä kesänä kurkkua, kun tomaatti ei tahdo millään ehtiä kypsyä huoneessani. Vasemmalla tavallinen kasvihuonekurkki ja oikealla amppelikurkku, joka on mulla hoidossa pari viikkoa. Kasvihuone on hieman väärässä paikassa aurinkoon nähden, iltapäivästä lakkaa paistamasta jo joskus kolmen maissa.

Eilen bongasin kasvihuoneesta myös kaksi vesimelonivauvaa. Katsotaan, kasvaako niistä koskaan isoja.

Alkuviikosta toin pelargonitkin viimein kasvihuoneeseen. Kukkapylvään päällä oma kasvatti munankuoripelargoni 'Raspberry Rippel' (Pelargonium Zonale-ryhmä).

Alemmalla hyllyllä vasemmalla on Marialta saatu riippapelargoni 'Tommy' (Pelargonium peltatum), sen vieressä riippapelargoni 'Villetta Burgundi' (P. peltatum), sitten seuraavat Sailalta saadut pistokkaat: ruusunnuppupelargoni 'Brightstone' (P. Zonale-ryhmä), palsamipelargoni 'Lady Plymouth' (P. x graveolens), tähtipelargoni 'Bev Foster' (P. Zonale-ryhmä) sekä koristelehtipelargoni 'Catalina' (P. Zonale-ryhmä).
Ylähyllyllä majailevat vasemmalta oikealle tuoksupelargoni (P. x fragrans), kirjavalehtinen 'Contrast' (P. Zonale-ryhmä), tuoksupelargoni 'Concolours Lace' (P. x fragrans), tähtipelargoni 'Lotusland' (P. Zonale-ryhmä) sekä lukinlilja (Hymenocallis harrisiana).

Pöydällä ovat isoiksi kasvaneet pelargonit sekä vesimeloni. Etualalla valkoinen 'Mårbacka' (P. Zonale-ryhmä) ja oikealla taas yksi 'Raspberry Rippel'. Valkoisen 'Mårbackan' takana on kukassa 'Röd Mårbacka' ja tuo lähes lehdetön kaveri taka-alalla on ruusunnuppupelargoni 'Appleblossom Rosebud' (P. Zonale-ryhmä). Takimmaisena on Marialta saatu tuoksupelargoni 'Dr. Westerlund (P. x fragrans), jolla on ihan mieletön kasvuvoima! Olen ottanut siitö latvapistokkaita muutamaan otteeseen ja se on lähtenyt siitä haaromaan, joten nyt se on aika mukavan mallinen. Normaalisti tällä on aika pysty kasvutapa, jos antaa ihan vapaasti kasvaa.


'Röd Mårbacka' ja 'Appleblossom Rosebud', joka näyttää kyllä joltain ihan muulta. Terälehtien päissä on kyllä häivähdys ruusunpunaa, ehkä se siitä vielä hiukan lisääntyy?

'Raspberry Rippel'

Iloa, valoa ja aurinkoa päivääsi!

15 kommenttia:

Sametti Hortensia kirjoitti...

Olenkin odotellut vähän kasvihuonekuvia :) Ihana kokoelma pelaquita ja upeat kurkutkin!

Tiina kirjoitti...

Kiitos :) Olen vähän hidas. Ne tapetointikuvatkin on vielä ottamatta... :/

Saila kirjoitti...

Kasvihuoneenne on ihanan viihtyisä! Nuo pistokashyllyt, tai pienten kasvien hyllyt, on oivallinen keksintö.
On mukavaa lukea puutarhapostauksiasi nyt kun tiedän missä mikäkin on :-) Teillä on ihana oikea pihapiiri! Eli siis sellainen jossa rakennukset muodostaa suojaisan paikan. Mulla kun on kaikki rakennukset pitkin tontin pituussuuntaa, se tuntuu hölmöltä, ei ole rauhallista nurkkausta.

Jukka *Chilitunari* kirjoitti...

Kasvihuone on ihana paikka. Se on lempparipaikkani, vaikka kesäkuumalla onkin melkoisen ahdistava. Tänä vuonna pistettiin pellolle pystyyn sitten toinenkin kasvihuone. Molemmat ovatkin melkoisen täynnä. Ensi kaudeksi pitäisi vanhaa korottaa, kun katto tulee liian nopeaan vastaan. Miksiköhän mikään ei riitä. :D

Minna kirjoitti...

Kiva näin päästä kuvien avulla piipahtamaan myös kasvihuoneessasi! Komeita kurkkuja! Minulla iti viime vuonna ihan marketin melonista siemen ja ihan mukava kukkiva köynnös siitä tuli, vaan nuo alut mulla kuivui:( Sitä pitäisi kait osata leikata jotenkin! Ostin muuten kasvivaihdosta blueberry ripplen, onkohan siinä siniset kukat ;D

Maria kirjoitti...

Kiva nähdä että sait pistokkaista kelpo pelakuut! Westerlund on vauhdikas herra, mutta parasta on sen raikas tuoksu. Leyhyttelen sen lehtiä aina kasvihuoneessa ja nautin! Kurkkusatoa saa tosiaan nopeammin kuin tomaattien ja mulla on myös ihan samanlaisia melonivauvoja ;)

Katja Lammi kirjoitti...

Onpas sulla kurkut hyvässä kasvussa. Mulla vasta kukkivat.
Tomaatin kanssa myös mulla aina ollut hankaluuksia,mutta sitkeästi aina kuitenkin yritän niitä kasvatella ;)

Olenkohan mä mummoutumassa,kun tykkään noista pelakuista joka kesä aina vaan enemmän...

Maarit kirjoitti...

Nami nami, mitä kurkkuja:) Oi, miten ihastuttavia pelakuita!

Tiina kirjoitti...

Saila: Kiitos :) Joo, se tuo kummasti lisää perspektiiviä, kun on käynyt paikan päällä kiertämässä ja katselemassa!

Jukka: Näin on :) Ja vähän vilpoisemmalla tai tuulisemmalla säällä sinne on kiva mennä lämmittelemään ;) Meillä on kasvihuone vähän kaupan peruskasvihuoneita korkeampi, mutta aika äkkiä nuo kurkutkin tuntuvat kattoa tavoittelevan. Lasken niitä aina välillä alas ja poistan kellastuneimmat alalehdet.

Minna: Mulla on vaan yksi meloni, joten en tiedä mahtaako pölytys onnistua :/ Mulla on Blueberry Rippleäkin, siinä on muistaakseni hailakampi kukka... Vai oliko... sekin riippuu niin paljon valo-olosuhteista ym.

Maria: Juu todella, he ovat molemmat oikein terhakkaita, mutta Westerlund on yllättänyt kasvinopeudellaan!

Katja: Mä taidan siirtyä vallan kurkkuun, kun tuntuu luonaavan niin hyvin :) Tomaatista sain aina vasta just ennen pakkasia muutamia ja loput ei jaksaneet kypsyä.

Maarit: Kiitos :)

Intianminttu kirjoitti...

Kivannäköistä sulla kasvihuoneessa. Upea määrä erilaisia pelakuita! Minä odottelen vielä monen pelakuuni kukintaa, sain ne niin myöhään vasta istutettua isompiin ruukkuihin ja siirrettyä ulos parvekkeelle, että hyvä, jos kukkivat ollenkaan ennen syksyä!

Tiina kirjoitti...

Mulla on puolet noista Plantagenin pistokkaista vielä sellaisia, joiden kukintaa odottelen kärsimättömänä. Saas nähdä, koska intoutuvat :)

Susanna kirjoitti...

Oih, pelargoneja! Niiden(kin) kukintaa odottaa aina ilolla :)

Henrietta Hassinen kirjoitti...

Vähänkö ois upeeta jos saisit vesimelooni tulemaan, aika eksoottista olis:) Pidetään peukut pystyssä että jaksais kasvaa. Hyvin tuo kurkkukin näkyy tulevan, aivan mahtavaa:)

pioni kirjoitti...

Meilläkin kurkut kasvavat hyvin kasvarissa, ja kirsikkatomaatit. Ne tavikset eivät useinkaan ehdi kypsyä.
Ihania vesimelonivauvoja;)

Tiina kirjoitti...

Susanna: Olen ihan hurahtanut pelargoneihin! :)

Henrietta Hassinen: Eikö! :D Kurkku näyttää viihtyvän, jes! Olin jo heittää toivoni, eikö meillä mikään jaksa kypsyä.

Pioni: Meillä ei kirsikkatomskutkaan ehtineet kypsyä, mutta onneksi nuo kurkut näyttävät menestyvän!