2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

maanantai 24. kesäkuuta 2013

Hikinen maanantai

 Tänään on ollut varsin mukava maanantai. Ihastuttavia kukkia avautuu pikku hiljaa ympäri puutarhaa, ilmat hellivät ja Saaripalstalta saapui varsin kiva vieras pikaiselle puutarhakierrokselle. 

Siperiankurjenmiekka 'Ewen' (Iris sibirica) on ajoittanut kukintansa juuri Sailan vierailuun. 

 Tarhakurtturuusu 'David Thompsonillakin' (Rosa Rugosa -ryhmä) oli tarjota muutamia kukkia tuoksuteltaviksi.

 Tämä karamelli taisikin vallan unohtua esitellä. Siemenestä kasvattamani kulta-akileijat (Aquilegia Cultorum -ryhmä) kukassa. Lajike on 'McKana Hybrids'.

 Akileijojen vierestä löytyvät myös maariankellot (Campanula medium), jotka kasvatin viime vuonna siemenestä. Nyt on jo useampi kello auennut.

Myskimalvat (Malva moschata) ovat kohta parhaimmillaan. 

 Pionien nuput aukeavat tasaisen varmasti.

 'Doctor Alexander Fleming'

 Loistosalviat ja 'Karl Rosenfield'

 'Sarah Bernhardt'

 Illansuussa 'Doctor Alexander Fleming' oli jo näin auki.

Taannoin Saila sanoi inspiroituneensa käynnistäni. Nyt taisi käydä samoin nimittäin Sailan jatkettua matkaansa minä kävin hakemassa kanttausraudan ja talikon ja tekaisin autotallin päätyyn uuden alueen. Tuossa taustalla on tuo rautahäkky/kivikäytäväpenkki. Huomenna alan miettiä tätä vähän yksityiskohtaisemmin. Ainakin muutamat kuunliljat muuttavat trekolista tänne.

Inspiroivaa viikkoa!

14 kommenttia:

Maarit kirjoitti...

Hikisiä hommia näkyy olevan sinulla tiedossa:)

Kukkaiselämää - My flowering life kirjoitti...

Ihana tuo kulta-akileija! Mulla eivät maariankellot varmaan vielä tänä kesänä kuki, kun kasvatin ne siemenistä tänä keväänä. Ehkäpä ensi vuonna.

Tiina kirjoitti...

Maarit: Kyllä :D Hikisin osuus on onneksi jo takanapäin tuon uuden alueen suhteen. Nyt vaan istutellaan.

Kukkaiselämää: Joo, se on kaksivuotinen, joten nyt se kasvattelee vaan muhkeaa lehtiruusuketta ja kukkii sit ens vuonna komeasti :)

Katja Lammi kirjoitti...

Komeat kannukset tuolla akileijalla ja aikas herkulliset värit :)

Ihania kukkia puhkeaa kukkaan nyt nopeassa tahdissa ja niiden kuvia blogeissa katsellessa alkaa taas haluta,jos jonkinlaisia uutuuksia omaankin pihaansa. Ja mihin rakoon on ainakin minun pakko miettiä ;)
Onneksi sulla vielä tilaa riittää.


Terhi kirjoitti...

Ihania kukkia! Istutin vasta tänä vuonna dr Alexander flemingin, ja oli mielenkiintoista nähdä millainen puska siitä tuleekaan! Nyt niitä on kolme, ja murehdin jo että pitäisikö penkkiin laittaa jotain muutakin seuraksi. Mutta taidan malttaa mieleni ettei tila lopu näiltä kungattarilta!

Tiina kirjoitti...

Katja: Eikö :) Niin, kamalaa tuollainen tilanpuute! Onneksi se ei vielä ihan heti uhkaa mua. Mitähän teen sitten, kun niin käy... :/

Terhi: Tuokin on vasta pari vuotta vanha, joten ei ole vielä ihan täysikasvuinen. Pionien juurelle ainakin voisit istuttaa jotain matalampaa perennaa maanpeitekasviksi?

Maria Puutarhassa kirjoitti...

Upea kulta-akileija! Täytyypä pistää nimi hataraan muistiin, jos vaikka siemeniä tulee vastaan jossakin :)

Tiina kirjoitti...

Voin lähettää sulle siemeniä, jos onnistun keräämään!

Sirkka kirjoitti...

Sinulla kasvaa vaikka mitä ja kuinka mielenkiintoista kasvia. Kova homma, mutta onhan se niin nautinnollista puuhaa. Meillä ei Malvat vielä kuki.
Murkkukin on kiivennyt Sarahia ihastelemaan. Melkein voisin olla pionien äärellä kokoajan,niin pian ne aukenevat. Onneksi toiset jatkavat kukintaansa. Hyvän kokoisen alueen olet tehnyt, mitä sitten ikinä aiotkaan siihen istuttaa, eli inspistä sinullekin!

Tiina kirjoitti...

Kiitos :) Kasvit ovat vielä mietinnän alla, jotain vähän erikoisempia ajattelin siihen istutella...

J kirjoitti...

Sun kynsilakka on ihan saman väristä kuin tuo kukka :D enpä oo ennen hirveesti innostunut mistään pihajutuista mutta nyt tuntuu tärkeeltä katsoa mitä kaikkee sä siellä teet.

Saila kirjoitti...

Onpa ihana akileija! Vähän eksoottisen drinkin värinen, joku tequila sunrise tms. Ja kaikki muukin on ihanaa, tietty. Sepä mukavaa kuulla, että olen hikisen operaation kummitäti ;-D

Tiina kirjoitti...

J: Kohta suhunkin iskee puutarhakärpänen ;)

Saila: Joo, hän on joku etelämaiden allasbaarin eksoottinen drinksu :D Kyllä, kaikki lähti sun vierailusta. Toisen puutarhaihmisen visiitillä on aikamoinen vaikutus!

Maria Puutarhassa kirjoitti...

KIITOS TIINA siemen tarjouksesta! Vaihdetaan myöhemmin osoitteita!