2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Nenä kiinni maassa

 Työpäivän jälkeen pientä jumppaa, kyykkyyn ja ylös puutarhassa kameran kera. Vasemmassa kuvassa on todennäköisesti tähtitulppaanin (Tulipa humilis 'Violacea') lehtiä. Oikealla krookus (Crocus vernus 'Remembrance'), jonka lehtien keskeltä pilkistää vielä tiukasti supussa oleva nuppu.

 Kaukasianmaksaruohon (Sedum spurium) alkuja.

 Talon itäpäädyssä on mummulla on ollut pitkä kapea kukkapenkki, jonka päälle on sittemmin rakennettu saunasiipi ja kylvetty nurmikkoa. Keittiön ikkunan alla on mun tekemä penkki, jossa kasvaa muun muassa purppuraomppu 'Hopa'. Näitä mummun jättämiä pikkuylläreitä kun tupsahtelee sieltä täältä niin viime vuonna löytämäni mummun esikot ovat oikein hyvinvoivia ja niitä löytyy penkistä peräti neljä kappaletta!  

 Eteläseinustalla peurankellot (Campanula glomerata) heräilevät lämpöön.

 Tarhakylmänkukkien (Pulsatilla vulgaris 'Rote Glocke')  karvaisia alkuja.

 Kylmänkukkien vierestä laskin peräti kuusi jouluruusun (Helleborus niger) siementainta!

 Siperianunikko (Papaver croceum) ja raparperikin (Rheum rhabarbarum 'Victoria') ovat hoksanneet, että on kevät! 

Ukkolaukat (Allium hollandicum 'Purple Sensation') ja isoidänunikot (Papaver orientale) ovat jo hyvässä kasvussa huvimajan takana.

Iloista keskiviikkoa!

PS. Ai niin, unohdin kertoa: eilen kävi tämän kevään eka ukkonen tuolla meren päällä ja siitä hetken päästä satoi hetken aikaa hirvittävällä voimalla rakeita. Oltiin totta kai Nikin kanssa juoksemassa just silloin...

11 kommenttia:

Lovviisa kirjoitti...

Näin se kesä sieltä puskee...Täällä meilläkin ihana aurinko eilisen hyisen päivän jäläkeen :)

Saila kirjoitti...

Iihaanaaa! Iiiiihaanaaa!
Tästä tulikin mieleeni, että unohdin nuuskia paikat joissa kasvaa raparperi ja kylmänkukat. Pitää tosiaankin kulkea nenä maassa kiinni ja polvet ovat jatkuvasti mutaiset, mutta se ei haittaa. Tähtitulppaanit ovat häkellyttävän aikaisia, löysin tänään yhden paksun kukkanupun joka jo raottuu jo! Viime keväänäkin ne aloittivat huhtikuussa, mutta enpä olisi samaa tänä keväänä uskonut.

Cheri kirjoitti...

Kaikkea lupaavaa jo näkyvissä! Voit tätä kykkimisen riemua! Monta kertaa pävässä piitää käydä kurkkimassa mitä nousee, ne ovat yllättävän nopeita!

Maria kirjoitti...

Ihania yllätyksiä mummusi ajoilta! Nyt täytyykin pyllistellä ahkerasti, joka päivä tapahtuu maanrajassa jotain uutta ja jännittävää!

Tiina kirjoitti...

Lovviisa: Täällä on kyllä aurinko paistanut tänään, mutta hyinen ilmanala on. Ei paljon viitsinyt jäädä pihalle patsastelemaan, kun olin saanut kaiken kuvattua.

Saila: Oi! Joo ja kun siinä tutkailin niin näytti siltä, että yhden lehtiruusukkeen keskellä oli jotain nupun tapaista mutta se oli vaalea ja siksi jäinkin miettimään, olivatko nämä kesälumipisaran lehtiä. Uskoisin kuitenkin, että ovat tähtitulppaaneita, kun ne kerta aiemmin kukkivatkin.

Cheri: Kyllä vaan :D Tämäkin käy urheilusta, kyykkyyn ja ylös.

Maria: Niin on :) Upeaa aikaa tämä kevät!

intopii kirjoitti...

Minulla on kamerakin kohta ihan mutainen, kun konttaan milloin minkäkin hennonvihreän ääressä ympäri pihaa. Voi että tämä jälleennäkemisen riemu on... RIEMUKASTA!!

Tiina kirjoitti...

Oijoijoijoi, älä vaan kameraa kurasta! :) Tämä on kyllä niin ihanaa ja musta tuntuu, että tämä on oikein spesiaali kevät, kun kevään alkamista saatiin odottaa niin kauan. Nyt haluaa vielä enemmän ja paremmin nauttia kaikesta kuin aiempina vuosina. Tai ehkä olen tulossa vanhaksi :P

Anu K kirjoitti...

Oletpa keksinyt oivan iltajumpan! Ehkä sun innoittama munkin pitäisi tutkia pihaa hieman tarkemmin. Ainakin voisi rikkaruohoja tuhota jo näin heti alkukeväästä. Mutta ihana kyllä, että kesä on tulolla! Nautitaan siitä!

Tiina kirjoitti...

Anu K: Kyllä vain :D Meneskin kuule tutkailemaan, ilmoittelet sitten mitä löysit :) Mä lähden nyt pihalle!

pioni kirjoitti...

Sehän onkin ihan parasta lämmittelyä tulevan kesän jumppahetkille;)

Tiina kirjoitti...

No näinpä! :)