2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

tiistai 9. huhtikuuta 2013

Lupauksia

 Enää muutama hassu päivä ja kevät on takuuvarmasti täällä ja lumetkin kutakuinkin sulaneet veks! Ihanaa! Idänvirpiangervot ovat hiirenkorvalla maljakossa. Näyttävät kivalta neilikoiden kera.

 Olen tehnyt lisää kylvöksiä. Osa on itänyt todella nopeasti ja kasvanut kahdessa päivässä tällaisiksi! Nämä ovat kasvihuonekurkkua. Kokeillaan nyt, menestyisikö se meidän liian varjossa olevassa kasvihuoneessamme.

 Nämä puolestaan ovat keltaisia kesäkurpitsoja. Mulla oli viljelylaatikoissa viime kesänä vihreää kesäkurpitsaa, ostin taimet töistä. Ja se olikin niin helppo ja kiitollinen kasvi, että tästä lähtien laitan sitä joka vuosi!
Sain vihdoin koulittua 'Coral Reef ' -idänunikot. Suurin osa näyttää ihan hyvinvoivilta, muutama on heittänyt henkesä moisesta koulimisesta. 

 Vihanneskrassit ovat humahtaneet pituutta keittiön valoisalla ikkunalla. Peitin kylvökset kevyesti vermikuliitilla, joka on nyt jämähtänyt kovasksi kuoreksi kasvien päälle.

 Ruokailuhuoneen hyllyssä on monennäköistä. Ylähyllyllä kultaköynnös ja erinomaisesti talvehtinut ulkomuratti. Alempana kultaköynnöksen pistokkaita ja alimmalla hyllyllä pelargonian ja kiinanruusun pistokkaat juurtumassa vesilasissa. Ai niin, ja tuossa kulhossa on hollanninkurjenmiekkoja tuloillaan.


Kattokaa tätä ennustetta!!! Torstaina ripsauttaa ehkä vähän vettä ja yöpakkaset hellittävät. Lauantaina tulee vettä tai jotain rännänsekaista tatinaa, joka kuitenkin sulattaa entisiä lumia aika tehokkaasti. Saattaa siis olla, että kevät kuroo tätä aikataulua umpeen ja pääsen sittenkin puolenkuun aikaan jo istuttamaan ensimmäiset kasvit.

Toivorikasta tiistaita!!!

24 kommenttia:

AnnaW kirjoitti...

Ihanalta näyttää tuo idänvirpiangervo maljakossa!

Ja hyvältä näyttää sääennustekin...pian kuuluu sellainen "hups" vaan ja lumet ovat poispyyhkäisty :)

Tiina kirjoitti...

Jep :) Se sulaminen saattaa kyllä tapahtua melkein "yhdessä yössä" (ainakin haaveissani)...

pirjo kirjoitti...

Hurmaavia neilikkakuvia!

Anonyymi kirjoitti...

Sä oot ollut ilahduttavan ahkera, kuten aina!! Mä vaan odotan sitä päivää, et minunkin pihasta olis lumet sulaneet .....taitaa saada vielä odottaa. Mutta enemmin tai myöhemmin kevät koittaa :) :)

Päksy

Tiina kirjoitti...

Pirjo: Kiitos :)

Päksy: No jaa, saan sellasia puuskia aina välillä. Useimmiten olen kuitenkin liian flegmaattinen enkä saa mielestäni riittävästi aikaiseksi ;) Kevät tulee viikonloppuna, piste! :)

Outi kirjoitti...

Ihania neilikoita!

Mulla on ollut jo monena vuotena kesäkurpitsaa, Tykkään kans, et on helppo ja palkitseva kasvatettava. Satoa saa aina jakaa myös muille. Olen kasvattanut molempia, vihreää ja keltaista. Viime vuonna keltaiset ei ollut kovin hyviä. Ne oli rakenteeltaan kovia ja maistuikin ihan puulta. Lajikkeesta en tiedä, kun sain taimet. Muuten olen kyllä tykännyt keltaisesta enemmän.

Tiina kirjoitti...

Neilikat on ihan parhaita leikkoja! :) Mulla oli vihreitä viime vuonna, nyt on keltaista. Katotaan miltä nämä nyt sit maistuvat.

Suvikummun Marja kirjoitti...

Teetkös keittoa vihanneskrassista, tuosta vermikuliitista tulisi suurus samalla. Tai jos laitat voileivän päälle aamulla, niin siinä on ikäänkuin aamiaismurot jo samassa.
Kesäkurpitsat on varmaan kiitollisimpia hyötykasveja ikinä. Toivottavasti vielä riittää mehiläisiä, ettei tule kurpitsalle pölytyshäiriö, jos näin käy, kurpitsan alut mätänevät. Mutta yleensä niitä tulee kyllä ihan valtavasti yli oman tarpeen!

Nuo idänunikot on tosi hitaita, mulla on ihan pieniä vielä, vaikka kylvin ne jo helmikuussa!

Sadetanssilla pitäisi ehkä varmistaa, että se VESIsade varmasti tulee....

Adelheid kirjoitti...

Aah mulla on idänvirpiä hurumykket. Pitääpä karsia maljakkoonkin. Neilikat on huippuja kyllä.

Outi kirjoitti...

Ai johtuuko se kurpitsan alkujen mätäneminen pölytyshäiriöstä. Meillä on varmaan sitten vähän mehiläisiä (tai ne eivät heti löydä kurpitsan luo), koska joka vuosi ensimmäiset alut mätänevät. Olen myös kuullut, että se johtuisi kalkin puutteesta. Siihen en kyllä ole missään vaiheessa luottanut, koska maan ph on mitattu ja ollut kohdillaan.

Pitänee testata ja hankkia jotakin jo kukkivaa kesäkukkaa kurpitsan ympärille. Saisiko mehiläiset houkuteltua paikalle, kun kukkia on enemmän.

Cheri kirjoitti...

En ole enää uskaltanut vilkaista kymmenen päivän ennustetta, mielenterveydellisistä syistä :) Mutta siellä taitaakin olla jo lupaavia näkymiä.

Suvikummun Marja kirjoitti...

Outille vielä kesäkurpitsasta; kurpitsoissa on hede- ja emikukkia.
Hedekukalla on laiha kukkavarsi, mutta emikukan, josta tulee se kurpitsa, varsi on valmiiksi pullea heti siinä kukan takana. Yleensä alussa tulee vaan hedekukkia, emikukkia alkaa kehittyä vähän myöhemmin.
Jos ei ole pörriäisiä liikkeellä, voi itsekin toimia pölyttäjänä, sen hedekukan voi irroittaa ja ottaa varovasti ne terälehdet pois ja sitten tupsutella heteillä emikukan emiä.
Ei tuohon yleensä tarvitse ryhtyä, kyllä luonto normaalisti hoitaa homman, mutta tuolla voi varmistaa pölytyksen.
Varmaan houkuttelevien kesäkukkien istuttaminen lähistölle voisi auttaa.

Kukkaiselämää - My flowering life kirjoitti...

Kauniita neilikoita! Sulla on jo hyvät kylvökset!

Tiina kirjoitti...

Suvikummun Marja: Jooh :D Hyötykäyttöä. Sain ne nyt otettua pois aika kivuttomasti. Ei koko kasvusto tullut mukana. Pitää sitten itse leikkiä mehiläistä, jos ei niitä näy... Toivottavasti eivät olisi kadonneet, tuntuu että niitä on joka vuosi vähemmän :(

Adelheid: Laita ihmeessä maljakkoon :) Saat ihailla hiirenkorvia vähän etuajassa.

Outi: Tuohon en osaa kyllä sanoa mitään, kun viime kesänä ekaa kertaa laitoin. Mutta Marjalla oli näköjään vastaus tähän pulmaan :)

Cheri: Kuulin kaverilta, että nyt lämpenee niin uskalsin itsekin katsomaan ;)

Kukkaiselämää: Kiitos :) Toivottavasti kasvavat potriksi taimiksi! :)

Sirkka kirjoitti...

Kaunista! Hyvin olet onnistunut idättämään paljon monenlaista niissä sitä riittää hommeleita:) ja iloa!
ja myös nyt kun katsoin kuviasi
edellisissä postauksissasi puutarhamessuilta ovat todella niin mielenkiintoisen kaunista katseltavaa, kauniine sykähdyttävine sävyineen, tunnelma huipussaan, sulin:) ja se kakkukin...!

Tiina kirjoitti...

Kiitos, Sirkka :)

Outi kirjoitti...

Kommentoin vielä kesäkurpitsakeskustelua =)

Niin ne mädäntyneet on on ollut jo ihan sellaisia kesäkurpitsan näköisiä noin 10 cm pitkiä kurpitsan alkuja. Ja alkavat mätänemään juuri sieltä päästä jossa kukan jämät on. Mutta niin käy aina vaan ensin alkuun. Kasvukauden loppupuolella kaikista aluista on kehittynyt kunnollisia kurpitsoita.

Paikkaakin olen vaihdellut, mutta sillä ei ole ollut merkitystä.

Pitää koittaa tuota mehiläiseksi ryhtymistä! Tänään muuten yksi pöristeli jo aurinkoisen seinustan vieressä. Toivottavasti se löytää vielä lämpimään, ettei palellu kuoliaaksi!

Käynpä sitten tsekkaamassa Tiina postini. Hyvä, kun huomautit, tulee harvakseltaan käytyä tuolla sähköpostissa.

Katja Lammi kirjoitti...

Kuuntelin juuri säätiedotusta ja melko lupaavalta alkaa kuulostamaan kevääntulon kannalta.
Hiukan vesisadetta ja säiden lämpenemistä ja saavat lumet kyytiä :)

Kivasti sullakin jo vihertää "taimistossa".

pioni kirjoitti...

Hyvältä näyttää!!

Maria kirjoitti...

Mä olin muka jo aikaisemin llähettänyt kommenttia, mutta laitetaan uusiksi! Ihana keväinen kimppu, tykkään muuten tuosta idänvirpiangervosta pensaanakin, lehtien vihreä on niin heleä ja lehdet somat muutenkin. Iloista loskaviikonloppua, bye bye talvi ja lumikasat!

Tiina kirjoitti...

Outi: Voikohan se johtua ilmankosteudesta tai jostain sellaisesta?...

Katja: Jep :) Ja nyt sataaaaa!!

Pioni: Kiitti :) Vihreä näyttää aina hyvältä!

Maria: Niin mäkin tykkään ja se tuo mulle mieleen myös lapsuuden :) Nyt nautitaan sateesta! Hyvästi lumi, tervetuloa mullan tuoksu, kevät ja pihapuuhat!

Anonyymi kirjoitti...

Ompa kiva tuo seinällä oleva hylly, onko omaa mallistoa ?
Ja mielenkiintoinen keskustelu kesäkurpitsoista...nyt selvisi yksi asia ;)
Terveisiä Hellsingin messuilta,; kyllä oli nähtävää,koettavaa ja myyjiä riitti. Pieniä puotejakin oli paljon ja myös yläkerrassa olleessa sisustusmessuosastossa oli kaikkea tarpeellista ( ja tarpeetonta) myynnissä. Eikös kissa- siheisia kassejakin pidä naisella olla kaapillisen verran ?;)
Reissun järjesti Satak.puutarhaseura ja edullisesti.Järjestävät
muutakin mielenkiintoista ohjelmaa.
T.Leena ja Pojat

Tiina kirjoitti...

Kiitos, Leena :) Hylly on Ikeasta. Pitääkin vissiin miettiä tuota puutarhaseuran jäsenyyttä, kun sitä nyt pienen ajan sisällä jo toistamiseen mulle suositellaan :)

Anonyymi kirjoitti...

Liity ihmeessä.
Käy kurkkaamassa kotisivuja, ja on kuulemma aktiivinen yhdistys.
Mä olen jo lähdössä ensi keväänä Viroon puutarhamatkalle ( en kyllä ees tiedä järkkäävätkö matkan sinne vuoden kuluttua...mutta miksei olisi , koska tänä vuonnakin on...se tulee nyt vaan niin nopsasti, kun viime torstaina vasta seuran bongasin).

Mä olen käynyt kerran Turun puutarhamessuilla...kyllä on pienimuotoinen Helsinkiin verrattuna. Sinnekin siis ensi keväänä... siis Hellsinkiin.
Nyt pitää mennä laittamaan hankkimani juurakot purkkeihin.
Eilinen retki lisäsi virtaa ihan hurjan paljon ja Sailaa oli tosi kiva nähdä livenä.

t.Leena ja Pojat