2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

maanantai 1. huhtikuuta 2013

Heikko esitys

 Olen jo ihan epätoivoinen ja meinaa vallan itku päästä tämän lumihelvetin keskellä. Tiedän, että teitä on siellä monta muutakin, jotka eivät enää tiedä miten päin olisivat, kun tilanne on samanlainen viikosta toiseen ja 10 päivän sääennusteen katsominen on kuin viiltelisi ranteita auki tylsällä partaveitsellä. Viime vuonna tähän aikaan oli jo isoja sulia alueita nurmikolla ja trekolissa, kuten aiemmin julkaistun postauksen kuvista käy ilmi.

 Tämän postauksen kuvat ovat eilispäivältä.

 Lunta on tolkuttomasti. Sitä on niin paljon, että yököttää. Itkettää. Masentaa. Tästä kuvasta näkee muuten hyvin, miten tehokkaasti tien toisella puolella kasvavat männyt varjostavat trekolia ja entistä pottumaata jo iltapäiväkahden aikaan. Yritä tässä nyt sitten jotain lumia sulatella...

Toivottoman näköistä. Suunnittelin jo, että lämmitän padassa kiehuvaa vettä ja alan sulattaa noita penteleen metrisiä kasoja. Hiustenkuivain varmaan hyytyisi jo alkumetreillä. Katja, ootko jo testannut pelittääkö föönaaminen? ;)
Tässä nämä meidän pälvikaljut. Heikko esitys. 
Miten olisi joukkokanne, saataiskohan me jotain korvauksia tästä myöhästyneestä keväästä ja kaikesta kivusta ja särystä mitä tämä odottelu on aiheuttanut?

Nyt on siis jo huhtikuu, parin viikon päästä pitäisi saada jo tehdä ekoja istutuksia, mikäli tämä kevät ymmärtäisi mitä häneltä odotamme...

14 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Jeh, loistavasti kiteytetty! Todellakin tuo pitkän ennusteen vilkaisu aiheuttaa juuri tuollaista olotilaa. Voi hiisi. Ainoa toivokas ajatus mitä keksin, on, että nyt kun ollaan eletty maailmankaikkeuden surkein kevät niin kaikki loput tuntuu ihanan keväisiltä tän jälkeen.

Tuija kirjoitti...

Ihan sama fiilis,...kaikki kirosanat ja vielä nekin mitä en tiedä. Tää tuntuu niiiiiin masentavalta, pääsiäiseksi jäi narsissit terassin pöydälle ja kuolleet olivat kylmyyteen....mökilläkin oli niin kylmää, että koko ajan piti uunia polttaa, että jotekin tarkeni..voiha vihtori.

Eija kirjoitti...

Jos teillä on tuhkaa, ripottele sitä lumikasojen päälle. Se sulattaa lumen Nopeasti. Mä kiersin omppupuut ja nyt siitä kohdasta näkyy nurmikko. Muuten lunta on yli puolimetriä joka paikas. Tulee samalla hoidettua nurmikkoakin ;)

Sametti Hortensia kirjoitti...

Voi, otan osaa ja jaan fiiliksesi! Iso rutistus täältä! Mua kuitenkin nauratti tuo partakoneenteräjuttu :) On kyllä todellinen ihme, ettei kukaan ole keksinyt lumensulatuskonetta tässä insinöörien luvatussa maassa!

Suvikummun Marja kirjoitti...

Piti oikein käydä Farmitista tarkistamassa sääennuste. Siis ihan totta, se ulottuu kahden viikon päähän ja siihen asti joka yö 5-10 astetta pakkasen puolella!!!! Tämä on kyllä kapinan paikka!
Mihin sitten laitetaan ne kaikki parin viikon päästä Tukholmasta ostettavat kasvitkin? Ei ole meillä kasvihuoneessa niin tehokasta lämmitintä!

Toivottavasti pääset torstaina siellä Vuorelassa edes vähän kevätfiiliksiin!
Oletko tulossa ensi viikonloppuna Turkuun, mä meen lauantaina?!

Tiina kirjoitti...

Saila: No joo, lohduttaudutaan sillä vähäsen. Koska eihän tällaista kevättä vaan kerta kaikkiaan voi enää toiste tulla, eihän?!?!?

Tuija: Oijoi, toivottavasti mökillä oli kumminkin mukavaa ja tunnelmaahan siinä piisaa takkatulen ääressä. Mökissä muutenkin kosteaa ja kylmää talven jäljiltä niin mukava lämmitellä :) Mutta muuten, voi surkeus sanon mä...

Eija: Hyvä kun muistutit! Onhan meillä tuhkaa, kun on hella ja kaksi muuria + saunanpesät.

Sametti Hortensia: Hyvä että edes vähän naurattaa :P Lumensulatuskone! Nyt patenttia hakemaan!!

Suvikummuun Marja: No voi räkä sentään! Miksi nyt ei ennusteet ole kertaakaan pielessä, kun muuten en tuntuu olevan välillä ihan mitä sattuu. Mäkin menen lauantaina!!! Tuu nykii hihasta, jos näet :) Toivottavasti törmätään! :)

Minna kirjoitti...

Kovin toivottomalta tuntuu tämän kevään tulo. Toivotaan, että kesä edes on suotuisa ja pitkä. Minuakin siis ärsyttää, vaikka ei mitään pihaa oikeastaan olekaan. Ja se mitä on yhä lumen peitossa. Sisälläkin lämpötila vaihtelee yön ja päivän välillä niin kovasti, että saas nähdä mitä taimikasvatuksistanikaan tulee.

Tiina kirjoitti...

Niin tuntuu :/ En muista tällaista olleen ties koska... Talvivaatteetkin ärsyttävät ja päivällä ja autoillessa niissä tulee jo kuuma. Mutta eniten ikävöin kuitenkin puutarhaan ja kaikkia kasvejani.

Cheri kirjoitti...

Yöpakkasten on kohta puoliin luovutettava ja sitten tulee kevät ihan humauksessa. Vihreän äkkipurskahdus ja toivottavasti lämmin kesä.

Tiina kirjoitti...

Niin, eihän tämä nyt loputtomiin voi jatkua, eihän? Kevät saattaa tosiaan tulla sitten ihan yhdessä humauksessa. Ehtiikö siinä nähdä ja huomata kaikki hiirenkorvat ja muut alut...

Taina T kirjoitti...

Ihana postaus! Samoissa mielentiloissa liikutaan..ja riepoo niin pirusti! Raskaasti tulee huokailtua joka päivä..

Tiina kirjoitti...

Kiitos :) Onneksi on kohtalotovereita ja tieto siitä, ettei kevät koskaan ole kokonaan jättänyt tulematta. Kerta se ois tietty ensimmäinenkin...

pioni kirjoitti...

Aika heikko esitys tosiaan, mutta kai sen kevään on pakko kohta tulla...

Katja Lammi kirjoitti...

Mä ainakin vaadin Eu:lta jotain kipukorvauksia,sillä sitä tämä toivoton lumimäärä on saanut aikaiseksi ;)