2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

torstai 25. huhtikuuta 2013

'Antonovkan' hautajaisetOmppupuun kaatamista tiukasti vastustaneen pikkusiskon poissaollessa kävimme isän kanssa salakaatohommiin. 
 R.I.P. 'Antonovka'
n. 1948-2013


 'Antonovka' on kuollut, mutta kevätkaihonkukat (Omphalodes verna) puskevat lehteä. Parin viikon kuluttua näiden ihastuttava kukinta alkaa.

 Krookuksen (Crocus vernus 'Remembrance') nuput pullistuvat päivä päivältä. Ihan kohta, ihan kohta...


Samoin on tähtitulppaaneissa (Tulipa humilis 'Violacea') jo nuppuja. 


Siskon kanssa shoppailtiin korkkareita, shamppanjalaseja ja kutsukorttitarvikkeita. Tällaiset kutsukortit tipahtavat sukulaisten ja ystävien postilaatikkoon.

Rentoa loppuviikkoa!

10 kommenttia:

Saila kirjoitti...

R.I.P. Antonovka!
Voi että, olen pösilö, ensin katsoin että noissa viimeisissä kuvissa olisi suruadresseja (mietin, että menitteköhän nyt vähän pitkälle), ennen kuin tajusin että niissä on lyyra!
Kuule ei mene kahta viikkoa kevätkaihonkukkiin, bongasin ekan kukan pihallani jo eilen! Mulla on tähtitulppaanit ihan saman näköiset kuin sullakin, jee, siis niin mahtavaa että ne kukkivat jo nyt (kohta), ihan samaan aikaan kuin viime vuonnakin! Ei oo enää tää kevät myöhässä :-)

Suvikummun Marja kirjoitti...

Kyllä olikin jo Antonovkalla ikää!
Että ihan salakaato piti tehdä.
Onneksi on siskolla tiedossa iloisempaa ajateltavaa.....

Kaikkea ihanaa ilmestyy päivittäin mullan alta. Aamuin illoin pitää kierros tehdä,niin että meinaa töistä myöhästyä!

Tiina kirjoitti...

Saila: Joo, ei me sentään puulle adresseja ruvettu väsäämään :D Meillä on yleensä kukkineet kaihonkukat joskus 10.5. tienoilla. Aina parempi jos aikaisemmin ryhtyvät! :) Tähtitulppaaneita ja noita varjossa hieman myöhemmin kukkaan puhkeavia krookuksia jo kovasti odotan! Molemmat ovat uusia sipulikukkia puutarhassa.

Suvikummun Marja: Olihan se iäkäs ja laho muualtakin kuin latvasta ;) Koitahan pitää työajoista kiinni! Vaikka uskon kyllä, että puutarhasta irtautuminen on hyvin kivuliasta ja vaikeaa.

Anonyymi kirjoitti...

Näyttipä omppupuu olevan vähän lahokin jo, et parempi kaataa pois.Mullapa jo kaksi valkoista krookusta kukkii keskellä syyshortensiaa!!! En ollut sitä huomannut, kun se oli valkoinen eikä ollut edes tietoa, et siellä kasvaa sellanen... Kauniita kutsukortteja ootte tehneet.
Mukava katsella joka päivä mistä tulppaaninalkuja pilkistelee, onneks ne myyrät olivat vaan tehneet koloja, ja jättäneet sipulit rauhaan :) Ihanaa KEVÄT!!!!!

Päksy

Cheri kirjoitti...

On aina jotenkin surullista kun vanha puu kaadetaan, mutta puillakin on aikansa. R.I.P.

Tiina kirjoitti...

Päksy: Joo, kyllä se oli aikalaillakin laho. Nuo mun krookukset on vähän hitaita, kun ovat koko päivän varjossa. Minä tyhmä en istuttanut pihan lämpöisimmille kohdille yhden yhtäkään krookusta tai tähtitulppaania tms. No hyvä, etteivät myyrät ole syöneet sun sipuleita!! :)

Cheri: Totta :/

Maria kirjoitti...

Jossain vaiheessa puutkin tulevat tiensä päähän. Se on vain jännä, miten juuri puista luopuminen tekee kipeää, niillä tuntuu olevan erityinen sielu ja henki, niissä on jotain inhimillistä.

Tiina kirjoitti...

Se on totta. Nyt ei tunnu juuri miltään, mutta ehkä kesäkuun alussa, kun omenapuut alkavat kukkia, tulee vähän haikea fiilis.

intopii kirjoitti...

Maria sen sanoi: puiden kaataminen tuntuu kyllä aina pahalta. Vaikka puu olisi kuinka laho tai ruma tai muuten hankala. Puut ovat maailman runko, minusta.

Terveisiä sinun kaihonkukille minun kaihonkukilta: "Tsemppiä, kaverit, täällä kukitaan jo paikka paikoin!"

Tiina kirjoitti...

Niin tuntuu. Iso kasvi, iso päätös. Terkuilla ei ainakaan vielä ole ollut vaikutusta :P Kovin on alussa heidän kasvunsa.