2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

maanantai 11. maaliskuuta 2013

Mitä kuuluu puutarhaan?

 Puutarhaan kuuluu lumista. Ei nyt mitään puoleen väliin reittä olevaa hankea, ei edes polveen asti. Mutta silti, siellä on lunta ja mä olen koko illan seikkaillut netissä taimistojen nettikaupoissa kuolaamassa ja kirjoitellut taas jatkoa hankittavien kasvien listalleni. Palaisin jo halusta päästä ihailemaan piippalakkeja ja haistelemaan kostean mullan tuoksua.

 Ei auta muu kuin malttaa mielensä. Talon eteläseinustakin on vielä lumen alla. Onneksi lunta ei ole kuin ehkä viitisen senttiä tässä kohdassa ja lämpötilan noustessa ja auringonsäteiden lämmittäessä tuo hupenee tuosta ihan silmissä.

 Yöt ovat hyytävän kylmiä, lauantain ja sunnuntain välisenä yönä täällä oli -21 astetta. Alppiruusut ovat vetäneet lehtensä niin tiukalle rullalle kuin vain suinkin ovat saaneet.

 Tuijat ovat tänä vuonna ilman varjostuspeitteitä. Nuo isommat olivat paljaina myös viime vuonna, mutta noille kahdelle pienemmälle virittelin peitteet. Tämä kohta on kuitenkin sen verran varjoinen, kun tien toisella puolella kasvavat männyt estävät auringon porotuksen, että en usko tuijien palavan. 

Autotallin takana näyttää tältä. Saattaa kulua tovi ennen kuin nuo katolta pudonneet lumet ovat sulaneet. Ehkä juhannukseen mennessä...

Metsässä on lunta sen verran, että varvut peittyvät. Forecan 10 päivän ennuste lupailee kevyttä lumisadetta muutamalle päivälle ensi viikolle mutta myös auringonpaistetta. Ensi viikon sunnuntaille on luvattu nollakeliä, jes!

Toivorikasta viikon alkua!

11 kommenttia:

Cheri kirjoitti...

Teillä on aika vähän lunta. Meillä marjapensaista näkyy vain vähän yläoksia ja kukkapenkit ovat kokonaan lumen alla, mutta äkkiä se vajenee kun aurinko pääsee kunnolla porottamaan.

Tuija kirjoitti...

SIIS mä en ala, eihän teillä ole edes lunta paljoakaan, näkisitpä meidän kinokset.....KÄÄK...mä olen varman, että täällä lunta on vielä toukokuussakin.

J kirjoitti...

Autotallin edusta on jo sula!!!!

Minna kirjoitti...

Siis teillä on todellakin vähän tuota lunta!!! Vain hujaus kun nuo ovat sulaneet pois, pois:) Terassille päiviksi viemäni pikkunarsku paleltui eilen illalla kun vähän unohdin sen ulos myöhemmälle iltaan ja pakkanen oli aika kireää:( ei sitä kevättä voi väkisin saada, pakko vaan tyytyä odottamaan kelien lämpenemistä!

Kruunu Vuokko kirjoitti...

Täällä meillä lunta vielä riittää, mutta aina on kesään mennessä sulanut.

Tiina kirjoitti...

Cheri: Joo, tiedän ettei paranis kauheesti marista lumesta, koska meillä on sitä tosiaankin vähän verrattuna vaikka Etelä-Suomeen. Nyt vaan pitää toivoa, että pakkaset hellittäisivät pian :)

Tuija: Joo, mut silti sitä on liikaa :P NO ei vais, ihan normaalia maaliskuun alkupuolen keliähän tämä, itse vaan on niin malttamaton.

J: Onko? Jes!! :)

Minna: Niin on. Tossa just kattelin töistä tullessa, että paikka paikoin metsissä ei ollut puiden alla juuri yhtään lunta ja varvut näkyivät ihan selvästi.

Kruunu Vuokko: Se on helpottava tieto :D

pioni kirjoitti...

Samanlaiset on meidän näkymät. Viimevuotisille tuijille laitoin viikonloppuna peitteen, muut kai jo pärjäävät.

Tiina kirjoitti...

Parin viikon päästä näyttää jo ihan toisenlaiselta! :) Lohduttaudun sillä.

Katja Lammi kirjoitti...

Jeps,siinä toivossa eletään,että kuun loppupuolella jo hyvinkin on talvelta selkä taittunut ;)

intopii kirjoitti...

Kyllä me tästäkin talvesta selvitään, kyllä me tästäkin talvesta selvitään, kyllä me tästäkin talvesta selvitään.

Tiina kirjoitti...

Katja: Näin juuri! :)

Intopii: :D Kyllä me selvitään!