2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

lauantai 2. helmikuuta 2013

Turkilla


Kröhöm... Laadukasta kuvamateriaalia Helmin, Vernerin ja Nikin lauantai-iltapäivästä. Lainassa siskon pokkari, josta loppui tietenkin virta muutaman minuutin jälkeen.
Tää on meidän Iholla -versio - eli siis Turkilla :D

Viihdytän itseäni jokakoti.fi:ssä. Katselen taloja, jotka on rakennettu ennen vuotta 1950. Miksi kaikki vanhat talot pilataan vetämällä laminaattia lattiaan, männynväristä puolipaneelia seiniin, ultramodernia tapettia seiniin (mieluiten sille yhdelle, tehosteeksi) ja keittiökalusteiksi jotkut tosi modernit kaapistot ja tasot??? En ole löytänyt tähän mennessä kuin pari vanhaa taloa, jotka ovat kutakuinkin alkuperäisessä kuosissaan. Ja olen kuitenkin sivulla 25 tällä hetkellä...

EDIT: Korostan, että me ollaan tässä vaan vuokralla!!! ;)

Lauantai-illan jatkoja! Mulla on kylläkin ihan sunnuntaiolo.

14 kommenttia:

AnnaW kirjoitti...

Ehhehhee, pitäiskö teidän muuttaa meille :)? Ai niin mutta meidän talo ei ole myynnissä :/ Ei olisi laminaattia, ei mäntypuolipaneelia, ei moderneja keittiökaappeja, ei tehostetapettiseiniä ja rakennusvuosikin on 1925. Suuntahan on varmaan täysin väärä ja ei tosiaan edes myynnissä :) Mutta joo, siis mun pointti...monet talot on pilattu, kun vanhasta on yritetty tehdä uutta. Mä rakastuin meidän taloon juurikin noista kaikista syistä mitä täällä ei ole <3 Oikea tulee vastaan kyllä...etsittekö ihan oikeasti, vai onko puhdasta huvittelua katselu? Kivaa iltaa sinne kans :)

Tiina kirjoitti...

Ei me varsinaisesti etsitä, lähinnä vaan mielenkiinnosta ja ajankuluksi katselen :) Vaikka kyllähän se kovasti kutkuttaisi. Meillä kyllä olis omasta takaa yks vanha, mutta se on vielä tosi iso kysymysmerkki tuleeko siitä ikinä mitään.

Saila kirjoitti...

Hyvä tää teidän Turkilla! En ole alkuperäisestä formaatista innostunut, mutta tätähän seuraisi mielellään useamminkin :-)
Helmi näyttää vähän ihmettelevän, mitä se mami oikein seuraa koko ajan.
Samaa mieltä tuosta vanhojen talojen ongelmasta. Arvaa kuinka onnellinen olin, kun löysin 1800-luvun talon sen ajan kuosissa JA rintamamiestalon 50-luvun keittiökaappeineen, paneeleineen ja lattioineen! Rakennusten kunnosta voi olla montaa mieltä, mutta omasta mielestäni ne oli aarteet ♥ Kyllä säkin sen omasi joskus löydät! Turhauttaa vain, miten paljon vanhaa uudistetaan vain siksi, että halutaan uutta pintaa - talo ei välttämättä sitä vaatisi, ja samalla tuhotaan ajankuva peruuttamattomasti (tai ainakin hyvin kalliilla ennallistettavaksi).

J kirjoitti...

Ei teillä yhtään tylsää tai hiljaista tuo elo ole :DDD Helmi ja Verneri pöydällä "just chillin" eikä Nikin elämässä ole muuta kuin luut :D

Tiina kirjoitti...

Saila: Eiks ookki :D Todellinen älynväläys...

Varmasti se oli kuin lottovoitto löytää tuollaiset taloaarteet! Ja onhan noita tuolla netissäkin joitain, tietysti aivan väärällä suunnalla mutta kuitenkin. Kaikkia taloja ei ole pahoinpidelty. Uskoisin, että meille löytyy talo ihan omista nurkista, ennemmin tai myöhemmin :) Kaks yksilöä olis tuossa... Toisessa nyt sattuu asumaan nuo mun vanhemmat ja toinen on tyhjillään ja pienen harkinnan alla. Ehkä tässä kevään mittaan sit ratkeaa, miten sen kanssa käy.

J: Me kuunnellaan seinäkellon tikitystä ja huokaillaan ja silitetään kädellä reittä ;)

Saara kirjoitti...

Turkilla-formaatti on ihan hysteerisen ihana! Saakohan sitä kopioida? :) Paljon parempi kuin ihmisversio, jossa on ihan turhaa lässytystä ja muuta. Kiitos!

Tiina kirjoitti...

Kiitos! :D Tottahan toki saa kopioida, se oliskin hauskaa! :)

Sametti Hortensia kirjoitti...

Ihanat pöytäkissat :) Miten voivatkin olla niin kyyhkyläisiä, hih. Kiitos ihanasta videosta!

Niiiin samaa mieltä kanssasi vanhoista taloista, joko ne pilataan kauheilla remonteilla tai sitten ei tehdä mitään ja rapistuvat täysin. Harmi ettei ole mitään välimuotoja pahemmin.

Tiina kirjoitti...

Sametti Hortensia: Pöytäkissat! :D Hauska termi! Ole hyvä vaan.

Miks ihmeessä ostetaan vanha talo, jos siitä halutaan kuitenkin ultramoderni?? Vanhoja taloja pitää remontoida vanhaa kunnioittaen ja talon henki pitää säilyttää. Piste. :)

Cheri kirjoitti...

Tälläisestä tositv:stä minäkin tykkään! Ja noista laminaateista sun muista härpäkkeistä olen samaa mieltä.

Tiina kirjoitti...

Kiva :D Saattaa olla, että tylsien iltojeni iloksi kuvaan lisää tätä oivaa materiaalia...

Katja Lammi kirjoitti...

Alkuperäistä formaattia en ole vaivautunut edes katsomaan,mutta tätä seurasin oikein mielelläni :)

Mistä ihmeestä koirat tietävät,että nuo luut ovat järsimistä varten,kun eivät,ainakaan mun mielestäni, edes haiskahda sellaiselta syötävän hyvältä???

Tiina kirjoitti...

Mä seuraan kyllä alkuperäistäkin, tosin tässä toisessa kaudessa on selvästi yritetty enemmän kuin ekassa ja siksi tuntuu vähän väkinäiseltä. Ei oo tainnut tulla vielä yhtäkään jaksoa, mis joku ei ois itkenyt...

Koirilla on vähän parempi hajuaisti kuin meillä :D Se on joku synnynnäinen selkäytimestä tuleva juttu. Valkoinen pötkö, sitä kuuluu pureskella.

Anonyymi kirjoitti...


Hei !

Ihania kissoja sinulla ja tuo
dalmis on niin luttana / ihana !!
Kiva katsella tuollaista
Itselläni kolme kissaa ja
dalmiksia!! Ihania eläimiä