2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

tiistai 5. helmikuuta 2013

Pienet vihreät vauvat

 Olen ollut hyvin maltillinen siemenien kanssa. Ainoat ostokseni tein taannoisella kauppareissulla, jossa haksahdin alesiemeniin. Ensimmäiset kylvin viime torstaina ja tältä kylvölaatikossa nyt näyttää.

Vesimelonit (Citrullus lanatus 'Sugar Baby') ovat kaikkein terhakoimpia ja pituuttakin on jo muutamia senttejä. Käänsin laatikon eilen, patterin päällä ollut sivu on itänyt nopeammin. Kylvölaatikon ja ikkunan välissä on eristeenä sanomalehteä, koska ikkunasta vetää jonkin verran.

Nämä hennot alut kuuluvat härmesalvialle (Salvia farinacea 'Fairy Queen').
Kylvin lisäksi myös idänunikkoa (Papaver orientale 'Coral Reef'), mutta vain yksi siemen on tähän mennessä itänyt. Niiden itämisaika onkin vähän pidempi - pari kolme viikkoa - joten pitää vain odotella kärsivällisesti.

Kivaa tiistaita!

17 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Hmm. Mulla ei ole viime viikon kylvöksistä itänyt vielä mitään, tosin en tiedä millaisia itämisaikoja niillä pitäisi olla. Ja huomasin, että hyvästä päätöksestä huolimatta kylvin väärään kuun aikaan, nyt kun olin juuri päättänyt kokeilla, onko kuujutuissa perää.
Onnea ja menestystä pikkuisille!

Tiina kirjoitti...

Mä en tiedä yhtään, oliko torstaina otolliset ajat kylvää vai ei. Vähän nuo kuujutut kiinnostais muakin, että onko sillä vaikutusta.

Heidi kirjoitti...

Mulla on jossakin laatikollinen siemeniä, päiväys menny suurimmast osasta. Tarttis varmaan tehä niille jotain, jospa täältä sais inspistä.. :)

Taitaa olla aika paljon yksivuotisia, jotka kylvetään suoraan avomaalle. Pitää varmaan keväällä kehittää joku yksivuotisten kukkien penkki.

Tiina kirjoitti...

Joo mullakin on läjäpäin niitä, mistä töistä sillon saatiin. Pääasias jotain kaalien ja kuukausimansikan siemeniä...

Suvikummun Marja kirjoitti...

Oi, onpa ihania vauveleita ♥

Lapinreissun jälkeen aloitan kylvöhommat, luultavasti niihin aikoihin on taas se kuun asentokin suotuisa. Edelleen se minun kuukirjani piileksii jossain, taidanpa ottaa tämän päivän projektiksi sen löytämisen :)
Uskon niihin kuujuttuihin ainakin osittain; edellisvuonna kylvin päivänsinen ihan "väärään" aikaan ja siitä ei tullut valmista koko kesänä. Viime keväänä kylvin täsmällisesti oikeana päivänä ja ai että, tuli komea ja kukki jo heinäkuun alussa ;)
Leppoisaa Runebergiä!

Tiina kirjoitti...

Kai siinä joku perä on, kun niin monet sen mukaan toimivatkin. Se oli mielessä, mut arvaa nyt muistinko ajatella mitään kuun asentoa, kun aloin silmät kiiluen kylvämään ;) Mukavaa reissua teille!

Anu K kirjoitti...

Mä shokeeraannuin otsikosta, mutta olisipa pitänyt arvata, mistä on kyse, kun oon "tutustunut" sinuun. Söpöjä nämäkin vauvat, luultavasti kaunistuvat ja komistuvat kasvaessaan!

pirjo kirjoitti...

Oooo, pikkuiset ;)

Tiina kirjoitti...

Anu K: Juu, ei täällä mitään muunlaiaia vauveleita ole tiedossa :)

Pirjo: Hih :)

Cheri kirjoitti...

Voih, siellä näkyy jo vihreää!

pioni kirjoitti...

Voi kun ne on söpöjä!
Minä kylvin jättiverbenaa muutama viikko sitten, mutta se muutti ensin ulos. Ja saa odotella nyt siellä aikansa ennen lämpimään nostoa.

Katja Lammi kirjoitti...

Mulla on jo itäneet viimeviikolla kylvetyt "Coral Reefin" siemenet. Toivottavasti selviävät koulimisesta,kun eivät siitä kuulema kovasti tykkää...

Tiina kirjoitti...

Cheri: Jep, hurmaava näky! :)

Pioni: Näin ne kylvöhommat taas käynnistyvät!

Katja: Nyt näkyy mullakin jo useampia pieniä alkuja. Toivottavasti eivät kovasti pahastu sitten, kun ne pitää koulia...

Piia Anneli kirjoitti...

Ensimmäisiä ajatuksella tehtyjä kylvöksiä olisi tarkoitus saada aikaan tänä keväänä. Yritän etsiä hyviä vinkkejä ja siksi eksyin tietenkin myös tähän postaukseen. Ihanat, vihreät elämäalut siellä valmiina kasvamaan vaikka taivaisiin :)

Tiina kirjoitti...

Onnistuneita kylvöjä sulle! :)

Sametti Hortensia kirjoitti...

Minäkin luulin, että vauvavauva!! Tosin tuo vihreä vauva on ehkä hieman harvinainen :) Hih, ihania kyllä nämäkin vauvat ovat. Wau, tuo Salvia on varmaan makea.

Tiina kirjoitti...

Vihreä ihmisvauva voiskin olla aika näky... :P