2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Mielitekoja

Avustajana toimimisessa on monia kivoja puolia ja yksi niistä liittyy ruokaan. Laitan työnantajalleni ruokaa yleensä muutaman kerran viikossa. Kerralla valmistan kahden päivän annoksen. Olen oikeasti aika onneton keittiössä. Tai onneton ja onneton, mutta mulla ei ole juurikaan mitään ideoita siitä, mitä tänään syötäisiin. Niinpä kun teen töissä jotain herkulliselta vaikuttavaa ruokaa, kipaisen kotimatkalla hakemassa sopivat ainekset ja teen samaa ruokaa itselleni kotona. 

 Tänään ruokalistalla ihan supersimppeli mutta ah niin herkullinen pasta-ateria. Kattilaan mitataan n. 100 grammaa pastaa. Pastan kiehuessa pilkotaan pari tomaattia ja yksi paprika pienehköiksi kuutioiksi. Sekaan silputaan oman maun mukaan kevätsipulia (tai ruohosipulia, kuten tässä annoksessa). Sörsselin päälle lirutellaan parikymmentä grammaa oliiviöljyä ja maustetaan mieleisellä tavalla.  Sekoitellaan ainekset sekaisin ja annetaan maustua. Kun pastat ovat kypsiä, kaadetaan vesi pois ja sekoitetaan pastan sekaan kalkkunasuikaleet (n. 300 grammaa). Lopuksi vihannessörsseli sekaan ja lapioidaan ruoka suukkuun. Annoksesta riittää isosti kahdelle hengelle.

 Toinen kiva juttu on se, että aina välillä on luppoaikaa kaupungilla ja voi piipahtaa vaikkapa lankakaupassa kuolaamassa.



Paperipussista paljastui tällainen keväisen kirjava lankakerä, josta valmistuu jotain kivaa lähitulevaisuudessa. Kunhan nyt ensin keksin, mihin käytän tuota (kallista) lankaa. Kerä tuntuu ihanan pehmoiselta, sillä lanka sisältää jojobaöljyä ja aloe veraa.

PS. Kävellessäni tänään pitkin Vanhan Rauman katuja tippui räystäiltä vesi ja muutamat linnut livertelivät koivikossa. Tuli ihan keveä olo siinä astellessa!

Mukavaa keskiviikkoa!

4 kommenttia:

My life kirjoitti...

Tänään oli ihan keväinen ilma täällä Hesassa. Oli reilusti plusasteita.

Katja Lammi kirjoitti...

Täälläkin päin kovasti jo kaikuvat talitiaisten ti ti tyyt :)

Sulla onkin mukava työpaikka,kun pääsee välillä hiukan tuulettumaan. Vaikka itse olen keittiöllä töissä,on kotona laitettavat ruoat ainainen ongelma,kun tuntuu,että aina pöydässä pyörivät ne samat sapuskat...

Saila kirjoitti...

Haa, lankakerä paljastui!
Monivärisestä on minusta kiva tehdä kuvioita yksiväriselle pohjalle, näin kallista lankaa ei myös kulu niin paljoa.
Vaikak tekisi vain pari raitaa sukanvarteen, tulee jo kivemman näköinen sukka.
Aika ihana paperipussi!
Pastareseptisi kuulostaa tosi hyvältä! Mulla on kans pasta perusruokaa, kun ainekset sen kastikkeeseen löytyy aina - vähimmillään riittää valkosipuli ja oliiviöljy.

Tiina kirjoitti...

My life: Jep, täällä myös.

Katja: Juu! Eilen leivoin voisilmäpullia ja joka päivä käydään lenkillä ja aina voi silitellä koiraa, jos siltä tuntuu. Että aika mukava työpaikka mulla :) Kai sitä jumiutuu niihin samoihin ruokiin, mitään uutta ei viitsi "opetella" ja kaupassa mulla ainakin tyhjenee pää kaikista ajatuksista, joten otan hyllystä vaan ne perusjutut mitkä joka kerta muulloinkin.

Saila: Jep, lisää lankaa! :) Mulla on hyvin poikkeuksellinen alkuvuosi, kun kudon. Taidankin toteuttaa tuon raitaehdotuksesi niin saan kerästä kokonaisen setin jotain kivaa. Yhdistän sellaiseen haaleaan beigeen/hiekanväriseen lankaan. Suosittelen kokeilemaan kyllä tuota reseptiä! :)