2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

perjantai 18. tammikuuta 2013

Valkost - vihreet

Suvikummun Marjan blogissa bongasin postauksen, jossa oli hauskoja kuvapareja talvelta ja kesältä eri kohdista puutarhaa. Päätin keväänkaipuussani toteuttaa samanlaisen postauksen.


 Keväällä huvimajan edessä kukkivat ensimmäisten joukossa 'Monsella' -tulppaanit. Hetkisen kuluttua omenapuu puhkeaa kukkaan, sen juurella sadoittain tummakurjenpolven kukkia. Kuvassa tulppaanien vasemmalla puolella ovat viime keväänä istutetut himalajanesikot ja suikeroesikko. Juhannuksen tienoilla kukkii omenapuun takana häämöttävä atsalea 'Ruususen uni' sekä tarhakurtturuusu 'David Thompson'. Penkissä on myös jalohortensia 'Twist'n Shout', mutta sen kukinta on vähän epävarmaa. Viime vuonna kukkia ei nähty laisinkaan. Penkissä kasvavat myös jalokärhöt, valkoinen vuorenkilpi 'Bressingham White', koivuangervot, särkyneetsydämet ja palloesikot.

******** Vanhan trekolin keskiosa on alkukesästä hurmaavan kaunis, ainakin omasta mielestäni. Kirsikka kukkii valkoisena pilven, sen alla tulppaanit 'Spring Green', 'Virichic' ja papukaijatulppaanisekoitus sekä patjarikot. Nurmikosta alueen rajaavat tuuheat vuorenkilvet. Pienen lammen reunalla hehkuvat kevätkaihonkukat.

********


 Huvimajan takana on varsin hempeät tunnelmat alkukesästä. 'Pirja' -omenapuu on istettu toissakeväänä ja oli viime keväänä aivan täynnä kukkia. Sävy sävyyn 'Angelique' -tulppaanit kaverinaan helmililjat ja viikkoa paria myöhemmin myös 'Purple Sensation' -ukkolaukat.

********


 Rosario muuttuu kesän edetessä vaaleanpunaiseksi, pinkiksi, fuksianpunaiseksi, tummanpunaiseksi... Ruusujen rinnalla kasvavat päärynä 'Kustavi', ruosteviini, ruotsinpihlaja ja kesäkullerot.

********


 Näkymä rosariosta trekolin yli talolle päin. Tämä kesäkuva on parin vuoden takaa, uudemmista ei löytynyt sopivasta kulmasta otettua kuvaa.

********


 Keltaheisiangervo kasvoi kesän aikana huimasti, kuten kuvista voi huomata. Taustalla punaisena hehkuva puistoalppiruusu 'Nova Zembla' muutti loppukesästä autotallin taakse uuteen penkkiin.

********


Vanhimmat mun istutukset ovat tässä trekolin päässä. Tästä aloitin puutarhan kunnostamisen 2008. Toisinaan haaveilen siirtäväni kaikki nämä kuvan kasvit muualle ja laittavani tilalle pioneja, mutta ehkä annan näiden kuitenkin kasvaa tässä rauhassa, kun tuntuvat viihtyvän ja teen pionipenkkini johonkin toiseen paikkaan. Tilaahan pihassa riittää!

10 kommenttia:

Susanna kirjoitti...

Hei vaan! Ensimmäistä kertaa tieni tänne löysin.

Kuvaparit ovat hauskoja, se on jännää, mien maisema muuttuu vuodenaikojen mukaan.

Tiina kirjoitti...

Ihana postaus <3 pitääpä kattoo saisinko itekin aikaan jotain vastaavaa,kuviahan kyllä piisaa. hei,nyt kaipaisin lisäinfoa: nuo kuvat,missä näkyy talon päätyseinä,onko siinä vasemmalla kyynelkoivu ja mikä on se hieman oksia riiputtava sen oikealla puolella -joku koristeomenapuu vai joku muu??ja mikä se olikaan tuo pieni riippapuu tuossa huvimajan nurkalla?? kyselee tiedonhaluinen riippapuuaddikti

Tiina kirjoitti...

Susanna: Tervetuloa! :) Kesäkuvia on mukava katsella näillä paukkupakkasilla.

Tiina: Tee sä kans juu! :) Näitä on kiva vertailla. Riippapuuaddiktille tiedoksi, että kuvassa on kyynelkoivu ja oikealla puolella riippakoristeomenapuu 'Royal Beauty'. Huvimajan vieressä on riipparaita.

Katja Lammi kirjoitti...

Melkein itkuhan tässä pääsee,kun noita kesäkuvia katselee.
Älä ihmeessä hajoita tuota vanhinta penkkiäsi vaan istuta pionit muualle sopivaan paikkaan :)

Tiina kirjoitti...

Niin mä taidan tehdä, pioneille on kyllä mietittynä yks toinenkin paikka :)

Cheri kirjoitti...

Kannattaa katsella kesäkuvia, on niin vaikea uskoa, että tuolla lumen alla on kaikki tuo ihanuus piilossa. Toivoa herättävä postaus.

Tiina kirjoitti...

Niin on, voiko siellä muka olla jotain elämää?? Iteltä hyytyy masiina jo hetken pakkasessa oleskelun jälkeen. Kasviparat, keväällä nähdään taas.

Maarit kirjoitti...

Olipa ihania kuvia! Hieno istutusalue oli tuossa kuvassa missä talokin näkyi!

Tiina kirjoitti...

Kiitos, Maarit :)

Sametti Hortensia kirjoitti...

Luin tämän niin, että laitoin silmät kiinni lumikuvien kohdalla...en yhtään kestä nähdä lunta nyt :) Olen sanonut tämän ennenkin, mutta olen vähän heikkona tuohon rima-aitaan, uuh. Kivoja istutusalueita.