2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

torstai 20. joulukuuta 2012

Hermoja raastava maitosuklaafudge

 Kiehauta pannulla 2dl kermaa, 2 dl sokeria ja 3 rkl voita. Lisää 2 rkl hunajaa.
 Keittele sekoitellen, kunnes seos on sakeaa. Keitos on valmis, kun pisara pysyy koossa kylmään veteen tipautettaessa.
 Ota pannu pois levyltä. Hienonna 100 grammaa maitosuklaata (itse käytin leivontasuklaata, huonompi juttu) ja pilppua pieneksi 2 dl vaahtokarkkeja.
 Sekoita suklaa ja vaahtokarkit seokseen. (Vaahtokarkkeja sai sekoitella aika tovin).
Kaada leivinpaperilla vuorattuun 12x20 cm vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa. (Omani oli päivän jääkaapissa ja kaksi päivää pakastimessa).
Leikkaa paloiksi. (Oma teokseni venyi puukon mukana kuin purukumi, joten luovutin ja valutin tatinaa konvehtivuokiin). En tiedä miten pakkaan nuo ja kuka syö kaikki nuo äklömakeat fudget. No, sukulaisparat tietysti! Ongelma ratkaistu.

Ai niin, ne sukat. Malli oli hieman yhteistyökyvytön, joten kuva on sen mukainen... Miesten pitkävartiset villasukat, joissa edessä monimutkainen palmikkokuvio. Lanka on sinistä, epätarkka kuva ja energiansäästölampun valo eivät tee oikeutta värille.

Tärähtänyttä torstaita!

15 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Wooooh IHANAT sukat, vaikka olisivat miten tärähtäneet tai väri päin honkia ♥ Hyvä Tiina! Odotan entistä malttamattomampana sitä sun tilkkutäkkiä ;-D
Hmm, tää oli jo toinen blogi missä on herkullinen fudge-ohje, aika paha kun se on juuri se makea mistä edelleen satun pitämään, kun suklaat on jostain syystä lakanneet maistumasta. Onneksi täällä ei pääse kauppaan, hehe!
Eiku... mulla on kyllä kermaa kaapissa... no voi pahus...

Tiina kirjoitti...

Kiitos! :) Tilkkutäkki on varmaan alkuvuoden eka projekti :) Fudge on kyllä herkullista, tosin tykkäsin lusikoida tota seosta suuhuni ennen suklaan ja vaahtokarkkien laittoa ;) Ehkä se ois vähän miedompi, jos oisin oikeesti käyttäny maitosuklaata enkä tummaa suklaata. Ja jos se ei ois noin perhanan tahmasta! Pitää alkaa nuolla sitä tuolta vuokan pohjalta ;)

Kaisa kirjoitti...

Mä ajattelin kanssa tänä vuonna tehdä ekaa kertaa fudgea, saas nähä mitä siitäkin sit ihan oikeasti tulee... :D

AnnaW kirjoitti...

Ihanat sukat!

Tein samalla ohjeella fudgea ja onnistui ihan hyvin, tosin törkeen makeaa oli. Aloittelijan tuuria varmasti, en tiedä uskallanko toistamiseen testata :)

Lovviisa kirjoitti...

Juu ja minullakin loppuu kesällä alakanu karkkilakko huomenna ...Ihanata Joulua sinulle :)

Cheri kirjoitti...

Koko ohjeen lukemisen ajan kuola valui näppikselle :) Nuo sukat ovat todella kauniit!

Maarit kirjoitti...

Ihanat sukat! Nami, mitä herkkua oletkaan tehnyt:)

pioni kirjoitti...

Ihanat sukat!
Minäkin eilen selasin joululehtiä ja ajattelin tehdä valkosuklaafudgea, mitenkähän mun käy;)

Tiina kirjoitti...

Kaisa: Toivottavasti ei tämmöstö purkkaa :D

AnnaW: Hyvä! :) En tiedä, laitoinko hunajaa jotenkin reippaalla kädellä vai johtuuko se tosta suklaasta vai mitä ihmettä...

Lovviisa: :) Kiitos samoin!

Cheri: :P Kiitos!

Maarit: Kiitoksia :) Paljon ei pysty kerralla syömään, on niin tanakkaa tavaraa.

Pioni: Kiitos :) Lycka till! :)

TeSa kirjoitti...

Aika makeen tärähtäny päivitys =)
Omaan makeaan seokseeni lisään pähkinöitä, paahdettuja, maustettuja, suolaisia, eri makuja.
Makeet sukat, ei ku tärähtäneet. Vai mikäseoli?

Katja Lammi kirjoitti...

Huikean hieno kuvio noissa sukissa ja tuossakin valossa väritys näyttää hyvältä.
Miten ihmeessä oot noin nopea kutomaan noita sukkia?

Fudgen palasia ei tarvitse varmastikaan montaa syödä,kun jo on makeannälkäkiintiö täytetty :)

Tiina kirjoitti...

TeSa: Jep! :) Ja kiitos! Ne on... tärähtäneet ;)

Katja: Kun on aikansa tehnyt sukkia syksyt läpeensä, alkaa se jo mennä rutiinilla :) Sukka illassa pitää naisen tiellä, hih ;)

Juu, ei todella tartte! :D

Pelaguu kirjoitti...

Hei Tina, olenkohan ensimmäistä kertaa blogissasi kommentoimassa, mutta teimme myös noita fudgeja ja saman huomasimme. Ns. "valmiit" fudget venyi ja paukkui vain, eli löysäksi jäi. Mietimme että olisiko pitänyt keittää sitten vain sitä massaa vain vieläkin pidempään, vähintään puoli tuntia. Mieheni meinasi jo ruveta uutta satsia tekemään ja kokeilemaan uudella teorialla, mutta toppuuttelin vähän! :)

Tiina kirjoitti...

Heipsan, olet varmaan joskus ennenkin kommentoinut, nimimerkkisi kuulostaa tutulta :) No hyvä kuulla, etten ole yksin ongelmani kanssa. Joo, ehkä se ois sitten vaatinut pidemmän keittelyn... En oikein keksi mitään muutakaan selitystä. En kyllä kokeile uudestaan, sen verran meni hermot :P

kapak fotoğrafı kirjoitti...

nice blog