2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Toukokuinen puutarha

 Tämän tästä huomaan selailevani viime kesän puutarhakuvia.

 Toukokuu on melkeinpä lempikuukauteni puutarhassa. Monet kasvit ovat jo kukassa ja niin monet vielä antavat odotuttaa kukintaansa. Puutarha on täynnä tuoksuja ja värejä.

 Uutta ihmeteltävää tupsahtelee mullan pintaan joka päivä. Kasvun vauhti on päätä huimaavaa.

 Toivottavasti nämä keväällä Vuorelasta ostetut punaiset tarhakylmänkukat talvehtisivat hyvin. Luulenpa, että ensi keväänä pitää hakea näitä lisää, ovat niin intensiivisen värisiä ja supersuloisia kevätkukkijoita.


 Ja sipulikukat! Ensi keväänä on taas enemmän ihailtavaa ja odotettavaa. Pikaisten laskujen mukaan 12 uutta sorttia on odotettavissa mullista. Jännää! :)

 'Huvimajan kuulasmarja' sai juurelleen kaksi suklaakirsikan rönttitainta. Suklaakirsikka ei kylläkään maussa vedä vertoja vierustoverilleen, mutta ristipölytyksestä hyötyvät itsepölyttyvätkin lajikkeet, kuten 'Huvimaja', joten parempia satoja on odotettavissa.

Tämä viimeinen kuva on jo kesäkuun ensimmäisiltä päiviltä, mutta on puutarhakauden ehdoton kohokohta. Omenapuiden kukinta on alkamassa. Vanha 'Antonovka' roikkuu löyhässä hirressä ja odottaa kaatotuomionsa täytäntöönpanoa yhä vain. Ilman omppuja ei kuitenkaan sentään jäädä, olen istuttanut pihalle viisi uutta omenapuuta, kuvassa 'Pirjan' kukkia. Sen lisäksi pihasta löytyvät 'Jättimelba', 'Pekka', 'Heta' ja 'Valkeakuulas'. Toivon saavani ensi keväänä tutulta lisää vartteita, mieluusti hieman erikoisemmistakin lajikkeista.

Hyvää yötä ja kauniita puutarhaunia!

4 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Puutarhan hienouksia on joka vuosi alkava uuden odotus. Talven myötä tuleva tauko antaa niin paljon tilaa uusille suunnitelmille ja haaveille ja keväällä kaikki on tauon jälkeen niin uskomattoman hienoa. Ihastuttava tulppaanilajitelma, tänään laitan viimeiset maahan itsekin. Ja tuo punainen tarhakylmänkukka on ylisöpö!

Tiina kirjoitti...

No näin juuri! :) Vaikka rakastan kyllä oikeastaan kaikkia vuodenaikoja ja nautin myös (lumi)talvesta, ei mikään voita kasvun ihmeen seuraamista. Eli käperrytään siis hyvillä mielin sohvannurkkaan glögilasin kanssa puutarhalehtien ja -kirjojen sekaan :)

pioni kirjoitti...

Kyllä sitä jo nyt kaipaa, kesää! Ja tietysti kevättä. Toukokuu ja kesäkuun alku ovat varmastikin ne kaikkein ihanimmat ajat, kun kukkia tulee lähes joka päivä lisää.

Tiina kirjoitti...

No näinpä :) Kesä on ehdottomasti liian lyhyt!