2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Myrskyn silmässä

 Hui olkoon, mikä myrskytuuli tuolla ulkona puhaltaa! Navetan kattopellien alle tunkeutuva puhuri saa aallon lailla nousevat ja laskevat pellit paukahtelemaan uhkaavasti. Ei kai tuo konesaumattu katto ihan helposti anna periksi...?

 Tänään on myrskystä huolimatta ollut oikein mukava päivä. Poikkesin puutarhakouluaikaisen (eli ihan ancient siis, heh) ystäväni luona jutuntekoreissulla. Lahjoitin hänelle altaan reunalla kasvaneen balkaninhevoskastanjani, puusta tulee niin leveä, ettei pihallamme ole sille oikein sopivaa paikkaa.


Niki suhtautuu hyvin fanaattisesti tähän Ikea -jalkapalloon, joka luonnollisesti on sävy sävyyn herran kanssa. Sen kanssa nukutaankin, ettei sitä vaan kukaan sillä aikaa. Vatsa täynnä ruokaa, taidan kömpiä Niksun viereen.

Keskiviikkoillan jatkoja teille!

PS. Ei ole puutarhurin mielenterveyden kannalta järkevää vierailla taimistolla enää marraskuussa, ainakaan jos se on jo virallisesti suljettu ja kassat pois käytöstä. Jäi nakertelemaan aika pahasti yksi ihana pionilajike, keväällä sen käyn hakemassa omakseni ihan takuulla!


6 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

No toivottavasti ei kattopellit lähde tuulen mukaan! meillä ei ole tuulesta tietoa,ihan tyyni ilta.Voi tuota koiruliinia ja sen sävy sävyyn-jalkapalloa<3
ja voi meitä puutarhafanaatikkoja: ite oon just selaillut tanskalaisen Rosenpostenin ruusuvalikoimia ja Iris Cayeux'n ihania kurjenmiekkoja ja Ray's Perennialsin auricula-kuulumisiakin kävin vilkaiseen...:)

Tiina kirjoitti...

Täällä tuuli jo eilen iltapäivällä ja illalla tosi kovaa. Kyllä ne pellit vielä katolla on.

Mä yritän hillitä itseäni täällä :P Pionien kodista vois vieläkin tilata, mut onneks ei oo rahaa nyt just mihinkään ylimääräisiin, niin ei tuu kiusausta ostaa mitään :)

Reeta kirjoitti...

Hehaa, ancient hyvinkin! Kiitosta vaan, toivotaan et se nyt kasvaa ja voi meillä hyvin... Awws Nikkei, oma jalkapallotyyny :D

Tiina kirjoitti...

Puutarhakouluaikainen kuulostaa siltä niinku kyseessä ois joku tosi kaukainenki juttu :P

Katja Lammi kirjoitti...

Jepulis kova tuuli puhallellut täällä Ulvilassakin päin;kevyemmät kamat pihassa saaneet kyytiä.

Hellyyttävä kuva Nikistä ja jalkapallostaan ;)

Voin kuvitella mitä mielihaluja herättää tuollainen vierailu taimistolla. Onneksi alkaa olla jo melkolailla myöhäinen ajankohta istutuksille.

Tiina kirjoitti...

Onneksi sitä unelmiensa ostoslistaa voi kirjoitella talven mittaan ;) Se pioni on ainakin sellainen, että sen menen ihan takuuvarmasti hakemaan. Googlettamalla en edes löytänyt kyseistä pionia (jonka nimen kirjoitusasustakaan en ole enää satavarma), joten ehkä se on sitten vähän harvinaisempi...