2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

tiistai 13. marraskuuta 2012

Mitä kuuluu pelargonioille?

 Pelargoniat ovat olleet ihan tasan kuukauden sisällä. Istutin isoon saviruukkuun kolme tai neljä pelargoniaa, koska en olisi millään saanut miljoonaa pikkupurkkia mahtumaan mihinkään. Yläkuvassa 'Horizon Blueberry Ripplen' erikoisia kukkia.

 'Video' -siemenpussi oli värimix, joten jokaisen taimen kukat ovat eriväriset. Tässä hennon vaaleanpunertava kukka, jonka keskusta on tummempi ja terälehtien reunat lähes valkoiset.

 'Raspberry Rippel' onkin jo tuttu kaveri tämän blogin lukijoille.

 'Horizon Blueberry Ripplessä' on kunnon kukinta päällä.

 Osa terälehdistä on raidallisia, osa pilkullisia ja toiset sekoitus molempia.

 Pelargoniat asustelevat klaffipiirongin päällä. Tältä näyttää, kun nostan katseeni tietokoneen ruudulta.

'Horizon Blueberry Ripple' ja Raspberry Rippel' vierekkäin. Väriero on selkeä.

9 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Mun pelargonini ei varmasti koko kesän aikana kukkinut noin hyvin kuin nuo sinun talvisäilytyksessä olevat kukkasi ;)

Tiina kirjoitti...

Ai miten ihanan inspiroivat näkymät,tulee varmaan tuon tuosta nostettua katse? tosi hienosti kukkivat vielä.Ja ihanan värisiä,oikeita namuja<3Mun pelakuut oli laiskoja tai ehkä oikeammin mä laiminlöin niitä ja kukinta oli ihan olematonta..Lehdistö kyllä rehottaa hyvinkin komiasti,liikaa typpeä...ens kesänä sit paremmin eväin:)

AnnaW kirjoitti...

Mä RAKASTAN sun pelargoneja ja omia tietysti kans;) Niin kauniit!!!! Mä en tajua miten sä saat ne kukkimaan noin?! Annatko niille jotain lannoitetta? Kurkkasin omiani juuri eilen ja ihan pirteiltä onneksi näyttivät, yhdessä oli vielä kukkavanakin :) Valitsin pelargoneille talveksi valoisimman ikkunan koko talossa ja se harmikseni osuu tyhjään huoneeseen, joka ei ole käytössä :/ Alakerrassa valoisimmassa huoneessa olisi tilaa mutta siinä on myös ilmalänpöpumppu, josta en usko pelargonien tykkäävän.

Tiina kirjoitti...

Katja: Nuo on oikeen villiintyneet nyt, kun ovat päässeet sisälle, mutta kohta kukinta laantuu ja alkavat viettää talvea.

Tiina: Kyllä! :) Minäkään en juuri näitä hoidellut, useimmiten luonto hoiti kastelun, muutaman kerran kastelin lannoitevedellä.

Tiina kirjoitti...

AnnaW: En oo lannoittanut näitä mitenkään paitsi kesällä kastelin joitain kertoja Puutarhan kesällä. Täällä meillä on melko lämmintä, patterien termostaatit ovat jotenkin jumissa ja hohkaavat lähes täysillä koko ajan. Hieman lähemmäs ikkunaa nämäkin halajaisivat, muttei ole paikkaa. Toivottavasti menevät talven yli hyvin.

Keittäjä kirjoitti...

Niin minäkin haaveilin pelargonioiden talvisäilytyksestä. Jäivät kuitenkin ensi lumen alle ja sitten heitin pois. Nyyh! On kyllä hyvässä kukassa sinulla.

Tiina kirjoitti...

Mullakin paleltu osa, kun ensi lumi satoi enkä ollut huomannut nostaa niitä sisälle.

Karolina kirjoitti...

Voi eei... nyt mulla alko niin harmittamaan kun vein pelargonit varastoon ja onhan ne vähän surkeita siellä kylmässä eikä niin valoisassakaan...

Oisimpa tuonut sisään.

Ihania kukkia sinulla noissa vieläkin!!!!

Nautihan pelargoneistasi =)
Ja voivoi kun tuli nii-iiin kade kommentti. Koitan olla onnellinen puolestasi =) =)

Tiina kirjoitti...

:D Nämä intoutuivat kukkimaan, kun pääsivät sisälle. Hetken päästä ne onkin sit ei-niin-edustavan-näköiset :P