2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

lauantai 17. marraskuuta 2012

Kasvihaaveita

 Meillä on sohvaparlamentin kesken ollut tuikitärkeitä hommia - ja on edelleen, kuten ehkä huomaatte. Pohdiskelemme ja valitsemme ensi kevään kasvihankintoja. Koska Verneri on juuri oppinut tavaamaan (mitä hittoa...), hän on saanut kunnian toimia kirjankäyttäjänä. Helmille tämä on hieman väsyttävää, koska hän osaa vasta viisi aakkosta; H, E, L, M ja I. Niki kuuntelee suvereenisti, hänelle useat kasvit ja niiden lannoitus ovat jo entuudestaan tuttuja juttuja.

 "Nuku sää vaan, Helmi. Ei sun näistä juurikaan tarvii tietää. Me äitin kans ollaan enempi perehdytty näihin puutarhajuttuihin ihan käytännön tasolla."

 Nyt väsähti Ver-ne-ri-kin.

 Siis asiaan eli kasveihin! Mulla on jo sivun mittainen lista mitä kaikkea haluaisin ensi kevään ja kesän mittaan hankkia. Näköjään ne ovat kaikki perennoja...
- etelänruusuruoho
- sinipiikkiputki
- tähkäkimikki
- jalopioni 'Doreen'
- jalopioni 'Henry Bockstoce'
- kiinanpioni 'Amabilis'
- kiinanpioni 'Bowl of Beauty'
- kiinanpioni 'Cheddar Gold'
- kiinanpioni 'Do Tell'
- kiinanpioni 'Eden's Perfume'
- kiinanpioni 'Hei Hai Bo Tao'
- kiinanpioni 'Qi Hua Lu Shuang'
- kiinanpioni 'Hei Zhen Zu'
- kiinanpioni 'Philippe Rivoire'
- kiinanpioni 'Mo Zi Ling'
- kiinanpioni 'White Cap'

 - tarhasyysvuokko
- villanukkajäkkärä
- saksankurjenmiekka 'Joanna'
- lehtosinilatva
- suikeroesikko
- tupastiarella
- tähkätädyke 'Rosenrot'

-oranssikeltano
- vuorijumaltenkukka
- amerikanvuokko 'Annabella Rubra' (siemeninä)
- ketoneilikka
- kaunopunahattu 'Indianer' (siemeninä)
- karhunjuuri (siemeninä)
- banatianpioni (siemeninä)
- syysesikko 'Salvana' (siemeninä)
- japaninesikko (siemeninä)
- tähkäesikko 'Orchid Primrose' (siemeninä)

Lista on aika pitkä ja varsinkin noita pioneita on aika paljon. Tuskin niitä kaikkia raaskii ensi vuonna ostaa, mutta saahan sitä haaveilla :)
Koska kasvihankintoja on aina kutkuttavaa mietiskellä, laitan haasteen eteenpäin. Mitä kasvihankintoja aiot tehdä ensi vuonna? Saat kertoa yhden tai saat kertoa vaikka sata, jos siltä tuntuu :) 

Haaste lähtee seuraaville:
Pionihulluutta ja puutarhaunelmia Tänne ojennan myös alla olevan tunnustuksen!
Viherpiiperrystä sun muuta Tänne ojennan myös alla olevan tunnustuksen!
Pikkuinen puutarhani Tänne ojennan myös alla olevan tunnustuksen!
Pellonperän emäntä Tänne ojennan myös alla olevan tunnustuksen!
Heddas Tänne ojennan myös alla olevan tunnustuksen!


Suvikummun Marjalta saimme Helmin, Vernerin ja Nikin kanssa tällaisen tunnustuksen, kiitos Marja!


1. Kiitä antajaa ja linkitä bloggaaja, joka antoi tunnustuksen sinulle.

2. Valitse viisi blogia (joilla on alle 200 lukijaa) ja kerro se heille jättämällä kommentti heidän blogiinsa.
3. Toivo, että ihmiset, joille jätit tunnustuksen, antavat sen eteenpäin.

20 kommenttia:

pioni kirjoitti...

Kiitos haasteesta. Täytyypä paneutua asiaan, palaan siihen joku päivä blogissani.
Sun listalla on ilahduttavan paljon pioneja. Minäkin haluaisin niitä vielä paljon lisää, taisin kirjoittaa niistä listaa vihkoonikin lainaamastani pioni-kirjasta.

Saila kirjoitti...

Oho, olipa siellä monta pionia :-D Kiitos haasteesta! Tää onkin ihana ja myös aika paha, kun mulla on niin monta kasvihaavetta piilevänä - en muista niitä ennen kuin näen ko. kasvia myynnissä jossain! Mutta laitetaan, itse asiassa heti alkoi aivot raksuttamaan...

Tiina kirjoitti...

Pioni: Ole hyvä :) Juu, olen jokseenkin haksahtanut nyt noihin pioneihin. Ajattelin kerätä niitä kattavan valikoiman puutarhaani :)

Saila: Juu niin on! :) Jään mielenkiinnolla odottamaan minkälaisia piileviä kasvihaaveita paljastat :)

Eija kirjoitti...

Ihanan kotoinen fiilis ekoissa kuvissa, tekis mieli itse kömpiä joukkoon :)

Katja kirjoitti...

Mummoutumista tai ei,mutta kesä kesältä tykkään yhä enemmän erilaisista Pioneista :)

Kiitoksia molemmista;hasteesta ja tunnustuksesta,ilomielin otan ne vastaan ja alan syvällisemmin miettiä ensikesän kasvihankintoja...eihän tänne enää paljon mitään mahdu...noo..ehkä joitakin pieniä kasveja edes ;)

Maria kirjoitti...

Vaikuttava lista, haaveita pitää olla, ehdottomasti ja onneksi nämä kasvihaaveet usein pikkuhiljaa toteutuvatkin! Kiitos haasteesta, palaan siihen lähiaikoina, mun lista ei ole vielä aluillaan ;)

Onnistuin muuten saamaan etelänruusuruohon siemenistä muutamia kelpo taimia menneenä kesänä. Ne vantteroituvat vielä kasvimaalla raparperin suojissa, mutta ensi kesänä siirrän ne kasvihuoneen kulmalle. On ilmeisen elinvoimainen kasvi ja minusta hurjan nätti.

Tiina kirjoitti...

Eija: :) Niinpä!

Katja: Eikös se ruusujen kerääminen ollut merkki keski-iästä, onko pioneissakin joku tällainen juttu? :) Hällä väliä, olen mieluusti mummo, jos se siitä on kiinni! Kyllä aina muutamalle kasville tilaa on ;)

Maria: Vaikuttava lista = olen konkurssissa, jos toteutan koko listan kerralla :P Vaikka ainahan tuo touhu vähän riistäytyy käsistä. Etelänruusuruoho on todella kaunis! Mietihän rauhassa listaasi :)

Puutarhuri kirjoitti...

Siinäpä onki miettiminen... täytyy tunnustaa etten vielä ole ehtinyt kunnolla miettiä ens kesän kasveja. ;) Vastailen haasteeseen kunhan ehdin.

Heidi kirjoitti...

Kiitos tunnustuksesta ja haasteesta, vastailen niihin kunhan ehdin :)

Ompas sulla aikamoinen kasvilista :D Pionit on kyl upeita, niitä voisin haluta lisää kaikenvärisiä ja mallisia... :D

Mä en ole vielä ajatellutkaan kevättä, päässä pyörii vaan joulukukat, koristeet ja rusetit ;)

Suvikummun Marja kirjoitti...

Kiitos haasteesta!
Pitää alkaa miettimään, tai oikeastaan muistelemaan, mitä olenkaan ensi kesänä ajatellut tarvitsevani. Vaikka suurimman osan kasveista huomaan tarvitsevani vasta sitten, kun kun törmään kyseiseen kasviin.
Sinulla on aivan hengästyttävän piiiitkä lista ;)
Aika monta sinun listasi kasveista minullakin on jo. Paitsi pioneja ei ole kun vasta 7 kappaletta....
Sovittelen kasvihankinta-ajatuksia joumyyjäisajatusten sekaan tässä lähipäivinä, katsotaan, millainen sopp... eiku lista siitä syntyy.

Mukavaa viikonloppua ♥
Marja

Tiina kirjoitti...

Puutarhuri: Okei :) Take your time!

Heidi: Juu :) No voin kuvitella, ettei sulle nyt mahdu kevät aatoksiin!

Reeta kirjoitti...

Jahas, ohos! Mullekin haasteita pukkaa. Kiitostarallaa, koitetaanpa vastailla kun ehtii 8)

Tiina kirjoitti...

Juuh :) Mietintämyssy päähän!

Tiina kirjoitti...

Suvikummun Marja: Juu, aika moni listan kasveista on Vuorelan nettisivuilta bongattu, joten ne kaikki sulla ainakin varmasti on ;) Lista on pitkä, mutta tuskin ihan kaikkia sentään ensi vuonna pystyn hankkimaan. Vaan katsotaan kuin käy :)

pirkko kirjoitti...

Hih, oli tultava tänne hasteen syntysijoille katsastamaan, koska Saila mut edelleenhaastoi. Ihan hurjan pitkä on listasi, kaikkea kivaa näköjään ja pioneja paljon!

Tiina kirjoitti...

Tervetuloa! :) Juu, lista on aika pitkä. Saas nähdä mitä kaikkea ehdin ja raaskin ensi vuoden aikana hankkia :) Täytyypä tulla katsomaan sunkin listasi :)

Tiina kirjoitti...

Oi,ihana haaste<3 Kiitos,tämän otan suurella ilolla vastaan - kuten myös tunnustuksen,kiitos siitäkin! Helpottavaa,kun lisäsit,että haavekasveja saa olla vaikka sata,mun lista on piiiitkä:) Ihana tuo pihasuunnitteluryhmä,teidän yhteistyön tuloksia tulee olemaan mukava seurata sit ensi kesänä.

Tiina kirjoitti...

Kiva, että jollain muullakin on piiitkä lista :D Verneri ja Helmi istuvat vai hallituksessa, Niki on ainoa, joka osallistuu käytännön toteutukseen. Lähinnä kaivamista ja lannoitusta on kuulunut hänen töihinsä ;)

Sametti Hortensia kirjoitti...

Tuhannet kiitokset tästä haasteesta! Ilahdutit!
Vaikuttava lista, mutten ollenkaan epäile etteikö olisi tarpeellisia kaikki ja ne vielä saatkin :) Tosi kiva haaste!

Tiina kirjoitti...

Ole hyvä :) Mukava lukea, mitä sun lista tulee sisältämään!