2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

perjantai 16. marraskuuta 2012

Kahdessa vuodessa

 Huvimajan edusta 16.4.2010. Nurmikosta on käännetty ensimmäinen kukkapenkki oven oikealle puolelle. Manukin on vielä elämänsä kunnossa ja hoikkapoika Niki piilottelee huvimajan kulmalla.

8.5. on vasemmallekin puolelle tehty kukkapenkkiä ja oven molemmin puolin on istutettu pallotuija 'Woodwardii'. Puistoalppiruusu 'Nova Zembla', laukkaneilikat, kiinanlaikkuköynnös,  kolme pallotuija 'Danicaa' ja mesimarjat ovat myös päässeet maahan.

8.5.2011 vasen puoli laajeni ja istutin 'Pekka' -omenapuun.

15.5. huvimajan takapuolella oli vielä pelkkää nurmikkoa.

24.5. ovat istutukset jo laajentuneet huvimajan taakse, jonne on istutettu 'Pirja' -omppu, pioneita, unkarinsyreeni ja piippuköynnös.

Sama päivämäärrä kuin yllä. Huvimajan eteen on kaivettu pieni allas, jossa pulppuaa suihkulähde vielä pari kuukautta, kunnes isä vetää ruohonleikkurilla johdon yli...

18.4.2012 laajensin oikean puolen penkkiä...

...ja myös vasemmalle puolelle tein lisää tilaa kasveille.

 6.6.2012 huvimajan takana kukkivat edellisenä syksynä istutetut 'Angelique' -tulppaanit ja helmililjat.

Pikkuinen 'Pirja' oli täynnä kukkia.

Keltaheisiangervo ja 'Nova Zembla' luovat upean kontrastin. Keltaheisiangervo kasvoi monta kymmentä senttiä viime kesänä, taisi olla mieluinen kasvupaikka.

10.6. olin saanut siirrettyä kolme kartiovalkokuusi 'Alberta Globea' väliaikaisesta sijoituspaikastaan huvimajan oikealle puolelle.

Juhannuksen tienoilla levitin ohuen kuorikatekerroksen huvimajan vasemmalle puolelle. 

Keväällä istutettu kaunokainen, atsalea 'Ruususen uni' peittyi vaaleanpunaisiin kukkiin vähän ennen juhannusta.

8.7. huvimajan takana kukkivat kiinanpioni 'Alexander Fleming' sekä loistosalviat.

15.7. Easy Elegans -ruusu 'Great Wall' oli täydess' kukassa huvimajan kulmalla.

Luulenpa, että huvimajan ympäristö saa ensi kesänä olla siinä kuosissa kuin se nyt on. Ennen ylioppilasjuhlia täytyy vaan kantata (ja ostaa ekaksi se kanttausrauta!) reunat siisteiksi penkkiin karkailevasta nurtsista ja apilasta.

Päässä pyörii noin tsiljoona ideaa ja kasvihankintaa. Uusia alueita valtaan ensi kesänä tuosta pumppukaivolta metsään päin ja lisää tilaa jo aloitetusta autotallin ympäristöstä.

Mukavaa viikonloppua!

14 kommenttia:

J kirjoitti...

True puutarhuri hameessa, korviksissa, helmet käsissä ja kynnet lakattuna :D On sentään multaa sormissa.

Tiina kirjoitti...

:DD Hahhah, juu-u! Pitäähän sitä nyt yrittää näyttää hyvältä joka hetki...

Maria kirjoitti...

Miehet leikkurin varressa voivat saada arvaamatonta tuhoa aikaan...:)

Valtava muutos tosiaan parissa vuodessa, isoissa istutusalueissa on voimaa! Miten nämä kevät- ja kesäkuvat saavatkin taas sukat niin hurjasti pyörimään? Taidan aloittaa viikonlopun vieton menemällä tuonne pimeään ja kaivaa hyasintit tuohon portaanpieleen ja fiilistellä jo sillä tunteella, minkä ne keväällä saavat aikaan maasta noustessaan! Mukavaa viikonloppua!

Tiina kirjoitti...

Niin voivat :D Onneksi yhtäkään kasvia ei ole jyrätty yli. Siitä olisin voinut nähdä vähän punaistakin.

Täällä pyörii kans sukat siihen malliin, että mitenkähän tämän talven saa kärvisteltyä läpi... Taidanpa linnoittautua tuonne sohvalle ja selailla taas vähän puutarhakirjoja fiilistellen kuvia ja miettien kevään kasvihankintoja :)

Saila kirjoitti...

Nää on ihania nää sun ajankulumiskuvat, siis muutoskuvat, miksi näitä nyt sanoisi. Aika vauhdilla olet aloittanut tuonkin projektin, istutushan laajeni joka viikko suuntaan jos toiseen näköjään :-D Mutta kun jotain alkaa tehdä, niin sitten se jotenkin vie mennessään.
Hei, Elsan lempituolissa on myynnissä tosi hyviä kanttausrautoja Made in England, kanttauksen kantamaa! Pitäis varmaan katsoa sulle joku blogikaverihinta, hmm...!

Katja kirjoitti...

Nää on niin hienoja kuvia,kun saa seurata ympäristön muutosta aina vain kauniimpaan suuntaan ;)
Ei muutakuin katse ensi kevääseen!

Tiina kirjoitti...

Saila: Kiitos :) Mukavaa on seurailla, miten puutarha muotoutuu. Ja kyllä, se totisesti vie mennessään, kun jostain oikein innostuu :) Kuten tiedät, heh. Mä käyn heti katsomassa, millasta rautaa sulla siellä on. Tammikuussa voisin tilata, kun olen taas vähän paremmin varoissani.

Katja: Toden totta :) Tule jo kevät!!

malla kirjoitti...

Kyllä pihasta saa kauniin kun sen taidon osaa!!Ja sulla se taito kyllä on.Kauniille näyttää! :)

pioni kirjoitti...

Aika mukava muutos on huvimajan ympäristössä tapahtunut.
Välillä on kyllä hyvä katsella vanhoja kuvia, huomaa itsekin että kyllä se piha vaan pikkuhiljaa muuttuu oikeaan suuntaan:)

Tiina kirjoitti...

Malla: Voi kiitos kovasti :)

Pioni: Kiitos :) Niin, se on totta. Kun itse näkee pihan koko ajan, ei muutosta huomaa niin selvästi kuin jos vierailet toisen pihassa tai sitten katselet vanhoja kuvia ja näet muutoksen sitä kautta.

Suvikummun Marja kirjoitti...

Iso urakka sinulla on tuossa ollut, mutta kyllä on maisema muuttunutkin!
Sinne se huvimaja pian peittyy kukkameren alle!
Vastasin haasteeseesi ja laiton sinulle paluupostissa tunnustuksen. Käypä hakemassa blogistani :)

Tatyana@MySecretGarden kirjoitti...

I like your garden hut! It should be fun plant around it!

Tiina kirjoitti...

olipa mukava käydä läpi huvimajan ympäristön kaunistusprojekti! Se on jo nyt hienon näköinen ja ajattelepas muutaman vuoden päästä,aah...mikä se olikaan tuo pieni riippapuu tuossa oikealla puolella? kuinka isoiksi nuo Woodwardii-pallotuijat kasvaa? joo,miehet ja ruohonleikkurit voi olla vaarallinen yhdistelmä.On alueita,joille en päästä ketään muuta ruohonleikkurin kanssa...;)

Tiina kirjoitti...

Suvikummun Marja: Se ei oikeastaan edes tuntunut kovin isolta, kun tein pala palalta ja tuossa kohtaa kun maa on lähes hiekkaa, irtosivat nurmikko ja sammal todella helposti. Kiitos, kävin lukemassa :)

Tatyana: Thanks you :) My dad built it.

Tiina: Kiitos :) Se on riippapaju. 'Woorwardii' on isoimpia pallotuijalajikkeita, siitä voi tulla kaksikin metriä korkea. Mulla nuo ovat siis periaatteesa aivan väärässä paikassa ja todennäköisesti ne siitä vielä siirränkin ensi keväänä.