2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

lauantai 6. lokakuuta 2012

Tulva

 Täällä tulvii. Peltojen notkelmakohdat aaltoilevat järviksi muuttuneina ja läheisestä järvestä mereen johtava oja on tulvinut pelloille ja teille. Merivesi on korkealla eikä se mitenkään helpota parin päivän aikana sataneen vesimäärän laskemista. Täällä on satanut kahdessa päivässä yhtä paljon kuin yleensä sataa kuukaudessa. Tänään on satanut jälleen lisää...
 Tie poikki. Onneksi tämä on vain peltotie eikä kenenkään pihatie.


 Sateen lisäksi tuuli todella kovaa. Siskoparan sateenvarjo oli jatkuvasti väärin päin. Nikillä ei sellaista ollut laisinkaan eikä herra tuntunut muutenkaan käsittävän, mitä varten tällaisella ilmalla piti ulos lähteä.

 Täti, käännytään jo takas.

Piilokuva: etsi Niki.

Ja juu, siskoseni, en kysynyt lupaa julkaista selkääsi täällä ;) 
Enkä kysynyt muuten Nikiltäkään.

10 kommenttia:

Saila kirjoitti...

No juu, ei koiranilma tarkoita sitä, että silloin kuuluisi koiria ulkoiluttaa! Varsinkaan viedä mihinkään uintireissuille. Voi Nikiä. Ilmeisesti on jo nyt päässyt takaisin kodin lämpöön kun mammakin kerta bloggailee.
Aurinkoista huomispäivää!

Tiina kirjoitti...

Juu ei, varsinkaan kun Niki ei ole mikään uimari muutenkaan :P Käsipohjaa voi joskus vähän mennä. me ollaan jo turvallisesti sisällä lämpimässä, Niki nukkuu pää tyynyllä. Toivotaan, että huomenna aurinko pilkahtaisi vähän :)

Sadun blogi - Satu's blog kirjoitti...

Niki on viisas heppu. Kukapa sitä märässä viihtyisi, kun ei ole sateenvarjoakaan tai saappaita.

J kirjoitti...

Vähän repesin Nikin ilmettä tossa "Täti, käännytään jo takas" -kuvassa :D Tollanen muikea huhhuh kun tuulee -ilme. Juu ei haittaa, ihan kaunis selkä mulla on :)

Tiina kirjoitti...

Satu: No näinpä! :)

J: :DD

intopii kirjoitti...

Ou nou! Teilläkin tarvittaisiin sellaisia katamaraani-amfibio-leikkuupuimureita, mitä täällä meillä jo kaipaillaan. Meilläkin oli lähitie välillä vajaan viikon poikki, mutta nyt siitä taas pääsee. Pakko kertoa, että meillä paistoi koko viikonlopun aurinko. Anteeksi!!

jule100 kirjoitti...

Turun kulmallakin on tullut viimeaikoina vettä enemmän kuin kiitettävästi. Kaupungissa kadut tulvivat, kun puista pudonneet lehdet tukkivat viemärien kannet. Meillä onneksi rintamamiestalon autotallin edessä ollut viemäri veti. Se oli tässä taanoin mystisesti tukkeessa ja lattia piti piikata auki. Tuolloin vettä tuli autotalliin ja myös nousi ylös piikkausreiästä. Jossakin vaiheessa tukos irtosi viemärivaijerilla jostain edempää. Pieniä juttuja osaa vasta arvostaa kun niiden kanssa on joutunut vastoinkäymisiin. :)

Tiina kirjoitti...

Intopii: Nyt olis tuotekehittelyn paikka... Naapurilla oli traktori ja perunannostokone pellolla, mitenköhän ne saadaan sieltä pois. Oi, siä onnellinen :) Täällä on pilvistä tänäänkin.

Jule100: Nyt äkkiä puistotoimen porukka korjaamaan lehdet pois, että viemärit vetävät! Tällaista satamista en muista olleen varmaan kertaakaan mun elinaikanani.

Laura kirjoitti...

Uih, siellähän tulvii urakalla! Täällä pohjoisempana ei oo meilläpäin tollaista ongelmaa. Tällä hetkelläkään ei sada, pitäis siis kiireen vilkkaa mennä laittaan loput kukkasipulit maahan.
Hauska kuvasarja tuossa!=)

Tiina kirjoitti...

Laura: Onneksi en ole havainnut täällä päin tämän pahempaa, lehdistä ja netistä on saanut lukea aikamoisista tulvista Pohjois-Satakunnassa.

Tuo oli jotenkin huvittava, miten olin kuvannut koko kuvasarjan sateenvarjon lennähtämisestä väärinpäin. Onneksi sisko ei lentänyt sen mukana jorpakkoon :)