2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

maanantai 10. syyskuuta 2012

Ruusunpunaista

 Puutarha alkaa värittyä ruskan sävyihin. Siemenestä kylväytyneet orvokit ja ruusut sen kuin jatkavat kukintaansa. Peräkamarin ikkunan alla laatoituksen välistä kasvaa tämä ihana liilanpunainen orvokki. 'Lawinia' -köynnösruusu on intoutunut kukkimaan päästyään purkista maahan.

 Hoksasin auton kojelaudalle unohtuneen pioniunikkopussin heinäkuussa. Kylvin siemenet pikaisesti maahan ja nyt niissä on jättimäiset nuput. Mahtavatko ehtiä avautua, hieman epäilen. Tavallinen siperianunikko on alkanut kukkia uudestaan.


 Rosariossa kukinta on komeampaa kuin kesällä. Varsinkin 'Baronesset' ovat tehneet hurjan määrän nuppuja, jotka aukeavat hitaasti mutta varmasti syksystä piittaamatta. Myös röntteinä kotiin raahatut 'Kronborgit' ovat tehneet muutaman nupun.
 'Baronessen' aukinainen kukka näyttää ylhäältäpäin tältä.

Ja 'Leonardo da Vincin' kukka puolestaan näyttää tältä. Ruosteviini hehkuu iltapäivän auringossa. Kohta sen lautasen kokoiset lehdet ovat yhtä punaiset kuin lamoherukalla.

 Näitä on kolme odottamassa istuttamista. Lisäksi kaksi kultahumalaa ja kaksi suklaakirsikkaa. Suklaakirsikat joutuvat ehkä valeistutukseen, koska niille ei ole vielä löytynyt sopivaa paikkaa.

 Tarhakurtturuusu 'David Thompson' kukkii vielä muutamalla kukalla.

 Näin komeita palloesikoita ostin töistä alehyllystä. Euron kappale, ei paha. Esikot pääsivät viralliseen esikkopenkkiini huvimajan edustalle. Alareunassa yksi kolmesta Vuorelan puutarhasta keväällä ostetusta valkoisesta vuorenkilvestä, lajike 'Bressingham White'.

 Maksaruohot ovat parhaimmillaan.

 Jos joku miettii pensashanhikin ostoa, tässä on lajike, jota voin lämpimästi suositella! 'Limelight' aloittaa kukinnan jo kesäkuulla ja kukkii pakkasiin saakka. Terälehdet ovat puhtaan valkoiset, keskusta keltainen.


Ja tässä vielä pieni vilautus tämänhetkisestä projektista. Esittelen tämän tarkemmin sitten tuolla Iltalehden puolella, kunhan tulee valmista.


Ruusunpunaista maanantaita!

9 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Kyllä nuo ruusut vaan on kiitollisia kukkijoita,kun useimmat niistä jaksavat kukkia pakkasten tuloon asti ja ovat vielä kaikenlisäksi mahdottoman nättejä.
Mulla on kolme "jotain" vaaleanpunaista pensashanikkia ja ovat kyllä siitä kivoja,että kukkivat todella pitkään ja runsaasti.
Kivien kolosta kurkkivat orvokit ovat hienon värisiä.

Heidi kirjoitti...

On kyl komioita ruusuja. Kunpa saisin omani maahan, ehkä huomenna kun on vapaapäivä :) Ihana vaaleanpunainen nuppi :D

Tiina kirjoitti...

Katja: Näinpä. Toivottavasti nuo ruusut talvehtisivat hyvin.Kasvualusta on savista ehkä kymmeneen senttiin ja siitä alaspäin pelkkää raakaa hiekkaa. Oletko käynyt Taimimoisiossa tai niiden nettipuodissa? Kurkkaas tämä hanhikki: http://puoti.taimimoisio.com/product_details.php?p=435
Aika herkullinen vai mitä? :)

Heidi: Niin on :) Nyt vaan istuttelemaan. Tuun varmaan perjantaina käymään töissä! OOttekste kaikki paikal?

Katja kirjoitti...

Tuosta Taimimoision Hanhikista saa komean väriläiskän pihaansa;etenkin pienenä ryhmänä varmasti näyttävä.

Wilhelmiina kirjoitti...

Ruusut on aina ihania :) Huomasin kyllä juu teillä on samanlainen ruskea pöytä, mistähän se mahtaa olla peräisin. Mietin vain sitä että onko jotain samaa vanhaa tuotantoa, mutta mistä? Meillä takana vanha kaunokirjoitus signeeraus <3
Huomasin muuten liittyä lukijaksesikin, kiva kun kävit meillä kylässä:)

Markka kirjoitti...

Oii, herkkää ruusunpunaista täällä ja pensashanhikki Limelight on ihana, tahtoo pihallensa :)!

Tiina kirjoitti...

Wilhelmiina: Pöytä on isäni vanha koulupöytä, mutta en tiedä/muista mistä se on hankittu. Pitää kysyä isältä tarkemmin, jos se osaisi sanoa. Täytyypä vilkaista tuonne taakse, hetki vain.... ei näy mitään. Tummanruskea mattamaali tai joku petsin tyylinen on takapuolella. Etuosan isä hioi ja petsasi joskus ja laitettiin uusi nahkapäällinen.

Kiva kun liityit lukijaksi! :)

Markka: Kiitos :) Ei muuta kuin taimikaupoille! :)

intopii kirjoitti...

Eiiiii saa jättää sisustusprojektia pelkästään Iltalehden varaan, emmie siellä käy, kun täällä!! Tahdon mielelläni nähdä, mitä tuosta projektista on tulossa!

Tiina kirjoitti...

No kyllä tuo varmasti kuvissa vilahtelee myöhemmin täälläkin, mutta en tee päällekkäisiä postauksia tänne ja Iltikseen, joten projektin esittely tulee tuonne toiseen blogiin (syystä että joskus on vähän vaikea keksiä postausaiheita, eh...)