2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

tiistai 7. elokuuta 2012

Sieltä täältä puutarhasta

 'Kronborg' -ruusu on avannut aikonaisen nuppunsa. Taustalla sinisenä loistaa iisoppi.

 Rosariossa 'Kronborgille' seuraa pitää 'Leonardo da Vinci', jonka ensimmäinen nuppu on auennut täyteen loistoonsa. Ei nyt ehkä ihan niin kerrottu kuin mitä nimilapun kuvan perusteella olisi luullut. Kaunis on joka tapauksessa ja lehdistö on kauniin kiiltävä ja keskivihreä. Kaikki neljä tainta ovat lähteneet erinomaisesti kasvamaan päästyään maahan.


 Neilikkaruusu F.J. Grootendorst' jaksaa aina vaan.

 Vähä laajempaa kuvakulmaa pihalta, kun muuten tulee harrastettua noita lähikuvia niin runsaalla kädellä.


 'David Thompson' -ruusu kukkii todella pitkään.


 Yksi ainoa keväällä kylvetyistä rikkakukonkannuksen siemenistä iti ja nyt kasvi huitelee noin metrin korkeudella. Ensimmäiset vaaleanvioletit kukat ovat avautuneet. Lehdistö on tillimäinen.

 Lisää siemenstä kylvettyjä. Tässä maariankelloja, jotka ovat kasvattaneet lehtiruusuketta kesän mittaan. Josko ensi kesänä nähtäisiin sitten kukintaa.

 Siemenestä kylvetyt pelargoniat paistattelevat päivää kaivon kannella. 'Raspberry rippel', 'Video' ja 'Horizon Blueberry ripple'. 


Elokuun herkkää tunnelmaa vanhan 'Antonovkan' alla. Kuunliljat kukkivat ja tarjoilevat medenkerääjille herkkuja.

Tunnelmallista tiistai-iltaa!

9 kommenttia:

~~Medda~~ kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Mari kirjoitti...

Kiva nähdä miltä pihalla näyttää :)
Minä haaveilen vanhasta, varsinkin rintamamiestalosta, eli ostetaan sitten miehen kanssa isona sellainen kun lapset on lentäneet pois talosta.

Tiina kirjoitti...

Joo, saa vähän kokonaiskuvaa :) Rintamamiestalot on ihania <3

KAISU kirjoitti...

Kaunis puutarha, kauniita kukkia! Ruusuja voisi ihailla loputtomiin :)

pioni kirjoitti...

Kiva nähdä vähän enemmän pihaasi kerralla:)
Olen ihan ihastunut neilikkaruusuihin, ehkä kokeilen sellaista sitten joskus valmistuvassa ruusutarhassa. Enää en nimittäin ole varma, viitsinkö aloittaakaan sitä tänä vuonna. Jahka ilmat paranee, voi olla että alan kaivaa kuitenin;)

Tiina kirjoitti...

Kaisu: Kiitos :) No se on kyllä totta!

Pioni: Neilikkaruusut ovat tosi kauniita, mä oon ihastunut tuohon tummempaan. Kyllä sitä ehtii ens vuonnakin, mut jos tulee ruusutarhafiilis niin voithan aloittaa sen vaikka saman tien! :)

Katja kirjoitti...

On sulla sitten kaunis pihapiiri rakennuksineen <3

Miten ihmeessä nuo sinun pelargonit voivat olla noin hyväkuntoisen näköisiä??
Omani ovat huonon sään ruskettamia ja lähes kukattomia räysköjä :c

Kanelia ja kardemummaa kirjoitti...

Ruusutarhuriksi haluaisin minäkin:) Nyt satunnaiset ruusut ovat lähinnä maahan iskettyjä äitienpäiväruusuja. Kyllähän nekin kukkivat, yksi siellä, toinen täällä... Mutta ruusuköynnöksiä, kaaria, isoja penkkejä...vielä kun joskus uskaltaisi! Osaatko suositella jotakin takuuvarmaa (ja ennenkaikkea helppohoitoista) köynnösruusua?

Upeat nuo pelargonit!

Tiina kirjoitti...

Katja: Kiitos :) Koko kesäkuun pelargoniat olivat kasvihuoneessa. Heinäkuussa vasta siirsin ne ulos. Ja koska ne on siemenestä kylvettyjä niin alkavat kukkia vasta näin loppukesällä, eivät siis oo pahimpien sateiden aikaan vielä olleet kukassa.

Kanelia ja kardemummaa: Sen kun alat vaan :) Köynnösruusuista kotimainen pienikukallinen valkoinen 'Pohjantähti' on helppo ja varma, ulkolaisista 'Flammentanz', jossa on tummanpunaiset kukat.