2011 (1) alppiruusut (13) anturamuotti (1) arvonta (3) astiat (1) asuntomessut (5) atsaleat (1) bloggaritapaaminen (5) DIY (3) ekokampaaja (1) eläimet (106) ensilumi (1) entisöinti (1) esikot (6) eteinen (1) Greengate (8) haaste (8) haaveet ja unelmat (8) hankinnat (1) hevoset (2) hyötykasvit (25) joulu (38) juhlat (19) kasvihuone (15) kasvit (170) kauneus (1) keittiö (14) kesä (109) kesäkukat (3) kevät (112) kompostointi (1) korut (4) koti (16) koulu (1) kuisti (8) kukat (3) kuukauden kuva (8) kuulumisia (157) kuvahaaste (13) kylvöt (17) kärhöt (7) käsityöt (40) lehtijuttu (1) leikkokukat ja sidonta (10) leivonta (3) lifestyle (374) lisääminen (1) luonto (29) makuuhuone (3) matkailu (2) matkustelu (3) merellä (2) meri (1) muoti (1) Nordiska Trädgårdar (13) nukketalo (2) oleskelu (2) olohuone (22) omena (1) ompelu (2) pelargonit (29) perennat (2) pihasauna (1) pionit (22) pistokkaat (1) pohjien teko (1) projektit (3) puutarha (246) puutarhakirjat (10) puutarhamatkakohteet (4) puutarhamessut (19) puutarhuri (1) puuutarha (1) ratsastus (3) remontointi (1) reseptit (1) rosario (4) ruoka (13) ruokailuhuone (7) ruusut (18) sadonkorjuu (2) siemenet (1) sienet (1) sipulikukat (35) sisustus (77) sisustuskutsut (1) syksy (35) syreenit (3) Taimimoisio (1) taloprojekti (8) talvi (17) terassi (2) terveys (1) toivepostaus (1) tunnustus (10) työ (2) täytekakku (1) unelmieni mummonmökki (1) urheilu (4) valokuvaus (1) vanhat rakennukset (1) varttaminen (3) vesiaihe (1) videopostaus (3) viljelylaatikko (3) yrittäjyys (2)

torstai 9. elokuuta 2012

Nonni!

Projekti on loppusuoralla! Meidän kohtuu ankea autotallin takana oleva nurtsipläntti pääsi käsittelyyn. 16 tuntia ja 30 kottikärryllistä myöhemmin siellä näyttää vähän erilaiselta.

 "Aioksää olla taas pihalla koko päivän?" pikkusiskoni kysyi, kun tänään jatkoin kesken jäänyttä projektia.
"Öö, joo? Mitä muutakaan mä tekisin?"
"Kyl sullaki on tylsät harrastukset."
Hetkeä myöhemmin pikkusisko raahaa korituolin kaivantoni viereen ja alkaa paasata brittiläisistä yliopistoista...

 Aika monta tuntia myöhemmin yliopistojen esitelehtiset vaihtuvat englannin yo-kirjoituksiin lukemiseen ja isosisko kaivaa yhä vaan. Pikkusisko keittää hernekeittoa ja taas jatketaan. Välillä haetaan kaupasta jätskiä ja käydään moikkaamassa kissanpentuja.

 Vielä myöhemmin isosisko lykkää pikkusiskoa kottikärryissä ja toisin päin. Se tosin päättyy noin kahden metrin jälkeen siihen, että kottikärryt kippaantuvat taaksepäin, isosisko lennähtää takapuolelleen jalat kohti taivasta ja pikkusisko hihittää hysteerisesti aisojen välissä.

 Nesteytys pysyy kohdillaan omista punaherukoista tehdyllä mehulla.


 Kuva on vähän pepasta, taitaa olla linssissä jotain suttua, kun tulee näin epätarkkoja kuvia yhtenään. Enivei, kaivoin väärässä paikassa tai liian ahtaasti kasvavia kasveja trekolista ja kärräsin niitä tuonne. Pari pylvästuijaa pääsivät väliaikaisistutuksesta keskellä uutta aluetta. 

 Perälle istutin uutukaisen pallohortensian ja siirsin sen viereen huvimajan kulmalla olleen 'Nova Zembla' -alppiruusun sekä kasvihuoneen vieressä heikossa hapessa sinnitelleen 'Elviira' -lamoalppiruusun. Pallohortensian ympärille istutin kuunliljoja, jotka jaoin aika tylysti lapiolla. Toivottavasti eivät kovasti pahastuneet mukiloinnista. 'Nova Zemblan' vasemmalla puolella on japaninhortensia 'Vanille Fraisen' rönttitaimi.

 Kaivuuhommissa nousi aivan älyttömästi kaikenkokoista kivenmoukuraa pintaan. Naputtelin niistä reunuksen alueelle. Isoimmat asettelin pitkin poikin kasvien lomiin.


 Alue naapureiden tieltä nähtynä. Kuviteltiin siskon kanssa, miten naapurit ajavat matelemalla tietä alas ja hieraisevat pari kertaa silmiään. Kukaan ei nimittäin mennyt tuosta ohi koko päivänä, joten yllätys voi aamulla olla aikamoinen, heh...


Mä oikaisen nyt ruotoni sänkyyn ja yritän päästä aamulla ylös sieltä. Voi maistua uni aika makealta...

Hyvää yötä :)

13 kommenttia:

AnnaW kirjoitti...

Hyvää yötä ja nuku hyvin! En yhtään ihmettelisi, jos et aamulla pääsisi sängystä ylös, on niitä hommia niin paljon paiskittu:) Mutta muista sitten, jos lihaksia kolottaa, niin se lähtee sillä, millä on tullutkin;) Tosi hienolta näyttää työsi jälki ja ihana mutkitteleva tuo kivireunus<3

Saila kirjoitti...

Vau mikä uurastus ja lopputulos! Hienoa että uurastuksestasi tuli kuvamateriaaliakin, vaikka jouduitkin kuuntelemaan paasausta ;-D
Ihan mahtava penkki, tuosta tulee todella kaunis pihan reunus. Ja todella mukavan ja hyvän näköiset pihatyöhousut sulla! tahtoo samanlaiset!

pioni kirjoitti...

Kyllä kannatti uurastaa! Ja kiva ettei tarttenut yksin rehkiä, tai siis ainakin oli juttuseuraa;)

Maria kirjoitti...

Nonni, sillä lailla! Ei mitään näpertelyä vaan kauniisti kaartuvia linjoja ja kunnonkokoisia 'taimia'! Näyttää tosi hienolta, kyllä naapurit varmasti huomaavat ;)

Tiina kirjoitti...

Vau,siitä tuli hieno!Siisti kivireunus.miksi se Vanille Fraise on rönttötaimi,onko sille tapahtunut jotain??ostin ite tänään just samaisen hortensian ja se on ainakin vielä tosi hienon näköinen.

Heidi kirjoitti...

Vaude! Tahtoo itekin tehä uuden kukkapenkin... Taimimateriaalia ois, nimittäin niitä rönttejä ;)Tosi hieno toi kivireunus!

Tiina kirjoitti...

AnnaW: Kiitos <3 Eiks tää ois sopiva syy pyytää vapaata huomiseks? Rehkin liikaa puutarhassa, nyt väsyttää...

Saila: Ei se ollu joutumista, kiva että oli seuraa ja juttukaveri :) Pihatyöhousut ovat usein myös työhousut, kun lämpötila nousee tarpeeksi. Ne on pikkusiskon vanhat, by H&M :P

Pioni: Joo, kaikin puolin onnistunut päivä :)

Maria: Jep :) Hitsit, miten tulikin niin erinäköistä kun käytti noita muutaman vuoden kasvaneita sen sijaan, että ostais pikkusia alkuja kaupasta. Noi tuijatkin esim. oli tosi kurjannäköisiä, kun ne sain, muutamassa vuodessa ovat hyvin elpyneet.

Tiina: Hei kaimaseni, se on rönttitaimi, koska oli vauroitunut kuljetuksessa ja oksia katkeillut tyvestä. Nyt elvytän siitä entistä ehomman ja pian se on jo upeassa loistossa :P Tuo on kaunis hortensia, hyvän ostoksen teit! :)

Heidi: Röntit rules! Oon tosi tyytyväinen tuohon reunukseen(kin) ja eipähän tarvinnu kärrätä kiviä mihinkään tai pohtia, mihin ne vois kipata.

Christina kirjoitti...

Kyllä oot ollu ahkera, mutta kaunis kiitos siitä seuraa kyllä aina kun tuota katselet. Hienolta näyttää!!

Tiina kirjoitti...

Totta :) Se näky silmissä jaksaa vääntää :)

Anonyymi kirjoitti...

Mikä ihailtava energia (ehkä nuoruuden voimaa??) ja tulos on upea!! Mutta miksei siitä ole kuvaa, kun pyllähdit sieltä kottikärryistä?? Osaan silti kuvitella tilanteen....

Päksy

Tiina kirjoitti...

:DD Siitä ei oo kuvaa, koska kameramies meinas pissata housuunsa. Se on varmaan sitä nuoruuden voimaa juu... Vaik kyl mul sit sitä nuoruuden väsymystäkin on aika lailla, ehheh...

Reeta kirjoitti...

Hieno alue! Ja komia kivireunus. Tosta helppo huruuttaa ruohonleikuurilla, eikä jää tuppaita. Komiaa!

intopii kirjoitti...

Tuoko kaikki vain 16 tunnissa?? Sinä olet KONE. Aivan mahtava istutusalue, ja tuo kivireunus on kyllä huikean hyvännäköinen.

Kyllä olet ihmenainen!